Tabăra de creaţie

PARTENERI MEDIA

Parteneri
PARTENERI

USR-Fil.IaşiBiblioteca Judeţeană “Gheorghe Asachi” Iaşi


Asociaţia Literară „Păstorel”


Editura PIMComplexul Muzeal "Moldova" Iaşi
Ultimele subiecte
web trafic

universulprieteniei.org trafic.ro

===========================
Cautare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata


Kate si-a modificat juramantul facut in biserica exact ca Lady Diana

In jos

Kate si-a modificat juramantul facut in biserica exact ca Lady Diana

Mesaj Scris de Admin la data de Dum Mai 01, 2011 12:26 amScris de axinteviorica Ieri la 11:55Kate si-a modificat juramantul facut in biserica exact ca Lady Diana· Kate şi-a modificat jurământul făcut în biserică, exact ca Lady Diana
Redactia
http://www.historia.ro/exclusiv_web/actualitate/articol/kate-modifi...
Kate Middleton a modificat jurământul standard care trebuia să îl facă în timpul ceremoniei de căsătorie, oficiat în ritul anglican, din Biserica Westminster, în faţa soţului ei William de Wales. Nu este prima oară când o mireasă regală face acest lucru. Lady Diana, fosta soţie a lui Charles, şi mama lui William a făcut acelaşi lucru în 1981, când cei doi s-au căsătorit.
Conform acelui jurământ Diana ar fi trebuit să promită „to love, comfort, honour, keep and obey” (să-l iubească, să-l aline, să-l onoreze, să aibă grijă de el şi să-i fie supusă) pe Charles, însă ea a spus doar “to love, comfort, honour and keep”. Acelaşi lucru l-a spus şi nora ei în faţa primului născut al moştenitorului coroanei britanice.
Dinastia Marii Britanii este de origine germana ...

Actuala casă regală a Regatului Unit avea la origine alt nume, unul german: Saxe-Coburg şi Gotha. Monarhii britanici, începând cu George I de Hanovra (1714-1727), au fost practic germani. Circumstanţele Primului Război Mondila l-au obligat însă pe George V (1910-1936) să schimbe numele casei regale şi să se dezică de orice legătură cu rudele germane.
Ultimul rege catolic al Angliei, Scoţiei şi Irlandei, Iacob II Stuart (1685-1688), a fost depus în urma Revoluţiei Glorioase din 1688-1689, şi înlocuit de vărul său, olandezul William III de Orania (1689-1702), care era în acelaşi timp stathouder-ul Ţărilor de Jos. Mariajul său cu regina Maria II Stuart i-a făcut domnia legitimă, însă un puterenic sentiment naţionalist a impus-o pe tron la moartea lui William pe Ana Stuart (1702-1714), fiica lui Iacob II.Legea Succesiunii din 1701 interzicea catolicilor să ocupe tronul britanic, astfel că la moarte Anei, deşi peste 50 de catolici erau mai strâns înrudiţi cu ea, a fost încoronat rege germanul George I de Hanovra (1714-1727), cea mai apropiată rudă protestantă. Acest moment marchează originea germană a casei regale britanice.
Ultimul reprezentant al casei de Hanovra ce a domnit în Marea Britanie (din 1801 – Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei) a fost regina Victoria (1837-1901). Căsătorită cu germanul Albert de Saxe-Coburg şi Gotha, dorinţa reginei a fost ca succesorii săi să preia numele Casei de Wettin, veche de 1000 de ani şi din care se trăgeau membrii casei soţului său. Cu toate acestea, atât fiul Eduard VII (1901-1910) cât şi nepotul său George V (1910-1936) au preluat numele de Saxe-Coburg şi Gotha.entimente anti-germane
Începând cu Primul Război Mondial, puternice sentimente anti-germane au început să se manifeste în Regatul Unit. Ştirile exagerate despre comportamentul soldaţilor germani i-au transformat pe aceştia în diavoli, barbari şi mai ales huni în iconografia vremii.
Germanofobia britanicilor a atins cote imense în martie 1917 când germanii au început să bombardeze Londra din avion. Culmea, respectivul avion se numea Gotha G.IV. Mai mult, pe 14 martie 1917 vărul monarhului britanic, ţarul Rusiei Nicolae II (1894-1917) a abdicat. Acest eveniment a produs o undă de şoc în casele regale europene şi mai ales în cea britanică.
Având în vedere evenimentele de mai sus, pe 17 iulie 1917, în London Gazette apare Proclamaţia Regelui George V prin care acesta renunţa la numele german şi la toate titlurile germane. Noul nume al casei regale a devenit Windsor, nume legat de regalitatea engleză prin orăşelul Windsor din Berkshire şi Castelul Windsor, care timp de veacuri a fost reşedinţa monarhilor. Noua stemă regală înfăţişa turnul castelului.
La auzul ştirii, împăratul german Wilhelm II (1888-1918), care era vărul lui George, a afirmat ironic că doreşte să vadă piesa de teatru „Nevesele vesele din Saxe-Coburg şi Gotha”.
Rudele lui George au urmat exemplul regelui, renunţând la titlurile şi numele germane. Prinţul german Louis, aflat de mult timp în serviciul marinei britanice îşi schimbă numele din Battenberg în Mountbatten. La fel, alte rude germane din familiile Teck, Schleswig-Holstein sau Gleichen şi-au anglicizat numele.
Următorii doi monarhi, Eduard VIII (ian 1936 - dec 1936) şi George VI (1936-1952) au continuat legea impunsă de tatăl lor, păstrând numele de Windsor. Însă proclamaţia specifica faptul că numai descendenţii de sex masculin vor adopta noul nume, iar femeile urmau să preia numele soţilor.Elisabeta II
Astfel, când actuala regină Elisabeta II (1952-) s-a căsătorit cu prinţul Philip, conform legii ar fi trebuit să preia numele de familie al acestuia. Philip, născut în casa regală daneză şi greacă, a preluat numele de familie al bunicului din partea mamei, Louis de Mountbatten (cel care şi-a schimbat numele din Battenberg). Însă atât regina Maria (bunica Elisabetei) cât şi prim ministrul Winston Churchill au preferat să păstreze numele Windsor.
La scurt timp după ce a devenit regină în 1952, Elisabeta a anunţat oficial că doreşte să păstreze numele Windsor la fel şi ca descendenţii săi care vor purta titulatura de Alteţă Regală. Cei care nu vor avea această titulatură vor purta numele Mountbatten-Windsor.

WILLIAM ,UN POSIBIL URMAS LA TRON , DORIT DE BRITANICI IN LOCUL TATALUI SAU

Scris de axinteviorica Ieri la 12:05

Elisabeta a II-a s-a căsătorit cu ducele de Edinburgh, Filip, alături de care are patru copii: Charles, Anne, Andrew şi Edward. Anul 1992 a fost „anul oribil al reginei", aşa cum l-a denumit Elisabeta, deoarece trei dintre copiii săi au divorţat, iar o parte a Castelului Windsor a fost distrusă de un incendiu. Mai mult de-atât, prinţul Charles a divorţat şi el în anul 1996, iar un an mai târziu prinţesa Diana a murit într-un accident de maşină la Paris.
Anunţul logodnei dintre prinţului William şi Kate Middleton a generat un val de bucurie frenetică în Marea Britanie, deoarece englezii se dângesc deja la următorul rege. Potrivit unor sondaje, britanicii sunt de părere că următorul rege ar trebui să fie William şi nu actualul urmaş direct la tron, prinţul Charles - fiul reginei Elisabeta a II-a. Ambele sondaje indică reticenţa englezilor de a-i vedea pe tron pe Charles şi pe soţia lui, Camilla, şi subliniază ideea că aceştia ar trebui să cedeze succesiunea directă prinţului William şi consoartei sale

Povestile nuntilor regale britanice

Scris de axinteviorica Ieri la 12:21

. Căsătoria prinţului moştenitor William cu Kate Middleton este prima nuntă regală din secolul XXI. Rochii de basm, trompete şi toboşari, caleşti, pălării, transmisiunii televizate şi reguli de fier, acestea sunt caracteristicile nunţilor familiei regale a Marii Britanii, de mai multe generaţii încoace, relatează BBC History
Iată câteva din nunţile care au făcut istorie la Windsor, începând chiar cu cea a lui George al VI-lea (fost duce de York) şi care, conform succesiunii regale avea cam acelaşi şanse să ajungă în rege, cam câte are azi fratele lui William, Harry. De altfel chiar anul acesta a fost ecranizată povestea regelui George al VI-lea, în celebra peliculă Discursul Regelui, film premiat cu Oscarul în urmă cu câteva luni.Nunta viitorului George VI (pe când era Duce de York) cu Elizabeth Bowes-Lyon. Perechea din stânga sunt Earl şi Contesa de Strathmore, iar în dreapta regele George V şi regina Mary, 26 Aprilie 1923.
Nunta Elisabetei a II-a
În 20 noiembrie 1947, prinţesa Elisabeta a Angliei s-a căsătorit cu Philip Mountbatten, prinţul Greciei şi al Danemarcei şi, apoi, duce de Edinburgh.
Cei doi se cunoscuseră cu un an în urmă. Viitoarea Regina avea doar 21 de ani. Încoronarea Elisabetei ca regină a Angliei a avut loc cinci ani mai târziu, în 1952.
Palatul Buckingham, reşedinţa oficială a Reginei şi a familiei regale, este şi un loc ideal pentru nunţi. Palatul are 775 de camere, numeroase săli pentru recepţii şi... bucătari extrem de talentaţi. Elisabeta şi prinţul consort Phillip, duce de Edinburgh, după cermonia de la Westminster Abbey, 20 Noiembrie 1947.
Nunta Prinţesei Margareta, sora reginei Elisabeta a II-a
Nunta prinţesei Margatet, soră mai mica a Reginei, a fost una dintre cele mai mediatizete evenimente, ale momentului.
Margaret s-a măritat, din dragoste, cu fotograful Antony Armstrong-Jones, în 6 mai 1960 şi a avut parte de toate ceremoniile care se cuvin unei prinţese.
Margaret a avut doi copii, Linley şi Sarah, iar cuplul s-a despărţit oficial în 1976, divorţând un an mai târziu. Divorţul prinţesei a fost primul divorţ regal, după cel al Regelui Henri al VIII, din secolul al XIV-lea.Prinţesa Margaret şi soţul ei salutând mulţimea din balconul Palatului Buckingham la nunta lor, 6 Mai 1960.
Nunta Prinţesei Anne, singura fiica a reginei Elisabeta a II-a
Printesa Anne a Marii Britanii, singura fiica a Reginei Elisabeta a II-a şi a printului Phillip, s-a căsătorit cu locotenentul Mark Phillips, pe 14 noiembrie 1973, la Catedrala Westminster din Londra.
Cei doi au doi copii, Peter Phillips (primul nepot al Reginei Elisabeta a II-a) şi Zara Phillips.
Cuplul s-a destrămat în 1989, iar în 1992 au divorţat, Prinţesa Anne recăsătorindu-se în acelaşi an, pe pe 12 decembrie 1992 cu Timothy Laurence, care în momentul căsătoriei era comandant în Marina Regală, astăzi este viceamiral.Pinţesa Anne şi Mark Phillips, alături de Charles, elisabeta a II-a şi soţul acesteia Philip la balconul Palatului Buckingham, 14 Noiembrie 1973.
Nunta lui Charles cu Lady Diana Spencer
Prinţul Charles de Wales este primul fiu al cuplului Elisabeta - Phillip şi este moştenitor al tronului Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord
Căsătoria Dianei cu prinţul moştenitor a fost, cel puţin până acum, cel mai mare eveniment de la Palatul Buckingham.
Cei doi s-au logodit în 24 februarie 1981, Diana Spencer căsătorindu-se cu Charles în 29 iulie 1981.
Cei doi s-au separat în 9 decembrie 1992, sau cel puţin acesta a fost momentul în care separarea a fost confirmată oficial şi au divorţat în 28 august 1996.
Diana a murit într-un accident de maşină, la Paris, în 31 august 1997. Nunta Dianei a fost însă un eveniment mondial. A fost atins un record absolut de telespectatori, un miliard de oameni privind transmisiunile în direct ale ceremoniilor de la Palatul Buckingham.Nunta prinţului Andrew, al doilea fiu al Reginei
Prinţul Andrew, al doilea fiu al Reginei, s-a căsătorit în 23 iulie cu Sarah Ferguson, supranumită Fergie. Ei au doi copii, Beatrice şi Eugenie. Cuplul a divorţat, în mai 1996, spre disperarea Reginei, care a avut de înfruntat, la doar câteva luni distanţă, divorţurile oficializate a doi dintre fii săi, dupa ce şi printesa Anne, fiica Reginei, divorţase în 1992.Nunta prinţului Edward
Iubit de presă pentru eleganţa sa, mai ales în contextul relaţiei tensionate dintre Charles si Diana, pe care presa a savurat-o, prinţul Edward, fiul cel mic al Reginei s-a căsătorit cu Sophie Rhys-Jones.
Ceromonia a fost celebrată în 19 iunie 1999 si a adus un aer proaspăt familiei regale, mult încercată după seria de divorţuri şi scandaluri şi, mai ales, de moartea prinţesei Diana.Charles şi Camilla
Prinţul Charles s-a recasatorit cu celebra Camilla Parker Bowles, despre care se spune că ea a fost tot timpul motiv de scandal între prinţul mostenitor şi fosta lui soţie Lady Di
Legendara Camilla şi-a văzut visul cu ochii abia în 2005, după ce în anii '80 Regina refuzase în numeroase rânduri căsătoria lui Charles cu aceasta pe motiv că este mai în vârstă decât prinţul, viitor RegeWilliam şi Kate
Despre cei doi nu se poate vorbi încă drept soţi. Istoria lor împreună începe pe 29 Aprilie, 2011.
Nunta Prinţului William de Wales cu Kate Middleton va avea loc la Westminster Abbey. Prinţul William, care este al doilea în linia de succesiune la tronul britanic a întâlnit-o prima data pe Kate Middleton în 2001, în timp ce amandoi studiau la Universitatea St Andrews din Scoţia.
După căsătorie cuplul intenţionează să locuiască în Insula Anglesey din Wales, unde William se antrenează pentru a deveni pilot de elicopter.

Admin
Admin
Admin

Mesaje : 377
Data de inscriere : 16/03/2011
Localizare : IAŞI

http://www.universulprieteniei.org

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum