Tabăra de creaţie

PARTENERI MEDIA

Parteneri
PARTENERI

USR-Fil.IaşiBiblioteca Judeţeană “Gheorghe Asachi” Iaşi


Asociaţia Literară „Păstorel”


Editura PIMComplexul Muzeal "Moldova" Iaşi
Ultimele subiecte
web trafic

universulprieteniei.org trafic.ro

===========================
Cautare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata


Ecouri media

Posteaza un subiect nou   Raspunde la subiect

In jos

Re: Ecouri media

Mesaj Scris de Rodica Rodean la data de Lun Aug 05, 2013 3:38 am

Tabăra „Piatra Neamţ-locul unde răsare bucuria”

Scriitori şi artişti din toată ţara şi din Republica Moldova se află zilele acestea la Piatra Neamţ pentru a participa la activităţile organizate în cadrul taberei de creaţie şi recreaţie „Piatra Neamţ-locul unde răsare bucuria”. Tabăra se află la ediţia a 5-a, prima organizată la Piatra Neamţ, după cele ce au avut loc la Muncel, Mahmudia, Câmpulung Moldovenesc şi Avrig. Evenimentul este organizat de Asociaţia Universul Prieteniei cu sprijinul municipalităţii, în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană şi Centrul pentru cultură şi arte „Carmen Saeculare”. „Am venit la Piatra Neamţ cu un grup mare de iubitori de artă, de scriitori de poezie sau proză şi artişti. Suntem 26 de persoane în această tabără de creaţie, dar ţin să subliniez faptul că activităţile pe care le organizăm sunt dedicate tuturor celor care vor să petreacă un moment plăcut alături de noi”, a spus Rodica Rodean, preşedinte Asociaţia Universul Prieteniei.

Colocvii, serate şi vernisaje

Tabăra se desfăşoară în perioada 21-27 iulie şi cuprinde diferite manifestări culturale.
„Primăria Piatra Neamţ a susţinut întotdeauna manifestările culturale şi sportive, şi de câte ori am încheiat un parteneriat le-am solicitat organizatorilor ca proiectele lor să nu fie ceva trecător, să devină tradiţie la Piatra Neamţ”, a precizat Bogdan Puşcaşu, city manager al oraşului Piatra Neamţ. Invitaţii s-au arătat încântaţi de faptul că tabăra are loc la Piatra Neamţ. „Mă bucur mult să mă aflu la Piatra-Neamţ, un oraş care mi se întipăreşte pe lumina ochilor şi în suflet. Este ca un poem scris în marca literaturii contemporane. Este îmbucurător că în această perioadă de criză economică şi de constrângere socială sunt oameni care se gândesc la manifestări culturale”, a mărturisit scriitorul Horia Zileru.
În programul taberei au fost incluse întâlniri cu scriitori nemţeni consacraţi, serate literar artistice, colocvii, lansări de carte şi vernisaje de expoziţii.
Alina Ferenţ
sursa
http://www.ziarulevenimentul.ro/stiri/Moldova/tabara-a-piatra-neamt-locul-unde-rasare-bucuriaa--97888.html

_________________
"Cel care este însotit de gânduri nobile nu este niciodatã singur"(Fletcher)
Rodica Rodean
Rodica Rodean

Mesaje : 1506
Data de inscriere : 16/03/2011
Varsta : 65
Localizare : Iasi

Sus In jos

Re: Ecouri media

Mesaj Scris de Rodica Rodean la data de Lun Aug 05, 2013 3:47 am

Tabără de creație și recreație
Cea de a cincea ediție a taberei de creație și recreație organizată de Asociația Universul Prieteniei se desfășoară în acest an la Piatra Neamț.
După ce în primele zile de tabără au avut parte de o seară de muzică și literatură sau de un colocviu cu tema „Cartea pentru copii și universul ei”, astăzi ei se vor afla la o întâlnire direct cu filonul de tradiție din zonă, având programată o vizită la Muzeul Nicolae Popa din Târpești.
Miercuri va fi o zi cu adevărat plină în procesul de creație și recreație: vor participa la vernisarea a două expoziții (Andreea Oprea – elevă, Piatra Neamț; Florin Buciuleac – artistic plastic Iași). Apoi, vor fi martorii unui eveniment interesant (inedit, poate, pentru unii dintre ei) – o lansare de carte din Colecția „Universul Prieteniei”, cu prezentări ale autorilor Horia Zilieru, Daniel Corbu, Emilian Marcu, Mioara Bahna, sub cupola Bibliotecii Județene G.T. Kirileanu. Joi și vineri vor urma alte întâlniri interesante, cu poeți nemțeni consacrați, cu etnomuzicologi din zonă. Tabăra se va încheia cu amintiri pe măsură: un spectacol oferit de Ansamblul Folcloric “Floricică de la munte” și o seară petrecută în compania actriței Draga Olteanu Matei.
Partenerii acestei acțiuni sunt Primăria Piatra Neamț, Biblioteca Județeană și Centrul pentru Cultură și Artă.
Consiliul Local Piatra Neamț a co-finanțat evenimentul. „Cu o sumă modică, 2500 de lei. Am considerat că, la fel ca și alte evenimente care se organizează în oraș, e un prilej excelent de promovare turistică. Ne bucurăm și urmărim să sprijinim mai ales evenimente care nu sunt ocazionale ci au sau construiesc o tradiție”, a precizat city-managerul Bogdan Pușcașu.
D. VINCA

sursa
http://ziarulceahlaul.ro/piatra-neamt-locul-de-unde-rasare-bucuria/

_________________
"Cel care este însotit de gânduri nobile nu este niciodatã singur"(Fletcher)
Rodica Rodean
Rodica Rodean

Mesaje : 1506
Data de inscriere : 16/03/2011
Varsta : 65
Localizare : Iasi

Sus In jos

Re: Ecouri media

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Puteti raspunde la subiectele acestui forum