Tabăra de creaţie

PARTENERI MEDIA

Parteneri
PARTENERI

USR-Fil.IaşiBiblioteca Judeţeană “Gheorghe Asachi” Iaşi


Asociaţia Literară „Păstorel”


Editura PIMComplexul Muzeal "Moldova" Iaşi
Ultimele subiecte
web trafic

universulprieteniei.org trafic.ro

===========================
Cautare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata


ECOURI IN MEDIA

In jos

ECOURI IN MEDIA

Mesaj Scris de Admin la data de Joi Aug 02, 2012 8:49 pm

TRIBUNA SIBIU

Participanţi din toată ţara la „Edenul Transilvănean”

După ce, în cursul zilei de marţi, au sosit la Avrig din toa­te colţurile ţării şi au încercat să se acomodeze cu peisajul şi oamenii de aici, partici­pan­ţii la prima ediţie a Taberei de creaţie şi recreaţie „Ede­nul Transilvănean” au petre­cut miercuri prima zi plină pe meleaguri sibiene. Progra­mul zilei a debutat la Primă­ria Avrig, unde scriitorii şi artiştii (32 de participanţi, din mai multe judeţe ale ţării) au fost primiţi de reprezentanţii conducerii oraşului. După ce au aflat câte ceva despre oraş şi oamenii de aici, organiza­torii şi participanţii la tabără s-au prezentat şi au făcut o succintă prezentare a acestei acţiuni. De asemenea, au fost adresate mulţumiri pentru felul în care au fost primiţi şi trataţi de către gazde.
Următorul punct din pro­gramul zilei a fost o scurtă plimbare prin Avrig, cu acest prilej participanţii fiind „pro­vocaţi” la cunoaşterea câtorva dintre cele mai importante obiective ale oraşului (Bise­rica Ortodoxă „Floriile”, mormântul cărturarului Gheor­ghe Lazăr, Biserica Evanghelică fortifi­cată, Ca­tedrala Ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului”).
La catedrală, oaspeţii au fost întâmpinaţi de proto­popul Avrigului, Vasile Gafton, care a oficiat pentru cei pre­zenţi un Te Deum. După a­cest moment, au urmat o scur­tă prezentare a istoriei acestui lăcaş de cult şi un cuvânt de bun venit. Pentru următorul punct al progra­mului, partici­panţii la tabără au poposit la sediul Pro­topopiatului Orto­dox Român Avrig- Centrul Cultural- Mi­sionar „Gheorghe Lazăr”, unde s-a desfăşurat verni­sajul expoziţiei de grafică „Aripi” a localnicului Radu Vasile Chialda. Prezentarea expoziţiei a fost făcută de cateheţ Ioan Vasiu.
După amiaza, oaspeţii au fost invitaţi la fosta reşedinţă de vară a baronului Samuel von Brukenthal (Prevento­riul), pentru a asista la interesante prezentări despre palatul de vară şi grădinile baroce ale lui Brukenthal, cuprinse în Colocviul „Edenul Transilvănean” sus\inut de Monica Werboschek şi Cor­nelia Feyer.
Seara de miercuri a fost dedicată programului de re­laxare şi carnavalului (Pen­siunea Brânduşa).
Ziua de joi a fost rezervată deplasării la Sibiu, programul cuprinzând mai multe lansări de carte („Masca Univers Antro­pologic”- Emilia Pavel, la sala de conferinţe a Casei Artelor, Piaţa Mică nr. 21, „Suburbii mu­nicipale”- Emi­lian Marcu, Edi­tura Pim- Iaşi- 2011, „Memo­randistul Nico­lae Cristea şi epoca sa” ( Ediţia a II-a)– Anca Sîrghie, Editura Techno Media- Sibiu- 2011, „Aventura lecturii-Scrii­tori străini”- Mioara Bahna, Editura Valman- Râmnicul Sărat- 2012, la Muzeul Civi­lizaţiei Popu­lare Tradiţionale ASTRA), recitalul de poezie susţinut de Horia Zilieru, precum şi întâl­nirea cu mem­brii Asociaţiei Artgothica.
Tabăra de creaţie şi re­creaţie „Edenul Transilvă­nean” s-a încheiat duminică..

SURSA

http://www.tribuna.ro/stiri/actualitate/participanti-din-toata-tara-la-edenul-transilvanean-79440.html

http://www.sibiul.ro/stiri-locale/participanti-din-toata-tara-la-edenul-transilvanean/45664/

http://www.ziare.com/sibiu/cultura/participanti-din-toata-tara-la-edenul-transilvanean-3161479
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 377
Data de inscriere : 16/03/2011
Localizare : IAŞI

http://www.universulprieteniei.org

Sus In jos

Re: ECOURI IN MEDIA

Mesaj Scris de Admin la data de Joi Aug 02, 2012 9:28 pm

Evenimentul de Sibiu
26.07.2012
Lansare de carte în cadrul Taberei de creaţie şi recreaţie

Cartea intitulata “Masca – Univers antropologic”, semnata de scriitoarea Emilia Pavel a fost lansata joi la Galeria de Arta Contemporana din Cadrul Complexului National Muzeal Astra. Manifestarea se inscrie in activitatile organizate in cadrul Taberei de Creatie si Recreatie “Avrigul, Edenul Transilvanean” organizat de Asociatia Universul Prieteniei
Evenimentele culturale desfasurate in cadrul Taberei de Creatie si Recreatie „Avrig, Edenul Transilvanean” au continuat miercuri cu lansarea cartii „Masca – univers antropologic”, a scriitoarei Emilia Pavel. Manifestarea s-a desfasurat la Casa Artelor din Sibiu, iar la eveniment au fost prezenti scriitorii si artistii care participa la tabara.
In cursul dupa-amiezii, artistii au fost invitati de catre directorul Complexului National Muzeal Astra, Valeriu Olaru, la o plimbare in Muzeul in aer liber.


Tabara de creatie si recreatie la Avrig.

Membrii Asociatiei ,,Universul Prieteniei”, s-au intalnit intr-o tabara unde au loc mai multe lansari de carte, vernisaje ale unor expozitii si discutii libere.
La tabara de creatie participa membrii Asociatiei „Universul Prieteniei” si nu numai. Se poate inscrie oricine doreste sa participe la un regal literar, muzical si artistic.
Obiectivul principal al acestei intalniri este
promovarea valorilor si traditiilor cultural-turistice ale orasului Avrig, aducerea acestora in atentia iubitorilor de cultura si traditii participanti in tabara de creatie si invitatiilor: scriitori, muzicieni si personalitati culturale.
In toate aceste zile, scriitorii si muzicienii veniti din toata tara, vor participa la mai multe activitati culturale si artistice dedicate literaturii.
http://www.evenimentsibiu.ro/?s=TABARA+AVRIG&x=7&y=10
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 377
Data de inscriere : 16/03/2011
Localizare : IAŞI

http://www.universulprieteniei.org

Sus In jos

Avrig de 10

Mesaj Scris de Admin la data de Vin Aug 10, 2012 1:08 amCronica unei tabere de Creaţie şi Recreaţie la Avrig

Săptămâna 22-29 a lunii iulie a adus pentru Avrig o tabără cu specific literar-artistic, cu caracter unic. Pentru membrii participanţi în tabără a fost un bun prilej de a face cunoştinţă cu ceea ce localnicii denumesc simplu: „Eden Transilvănean“, iar pentru avrigeni, un moment deosebit în care au putut face cunoştinţă cu oameni de cultură din alte colţuri ale ţării. Asociaţia Universul Prieteniei, în calitate de organizator, reprezentată de doamna Rodica Rodean, sufletul întregii acţiuni, ne-a propus un model cultural adaptat pentru specificul zonei noastre, care presupunea înainte de toate, un schimb inter-cultural între membrii organizaţiei şi avrigeni.
Dincolo de unele probleme de organizare, inerente unui program foarte elaborat, au fost cinci zile încărcate de evenimente culturale ce au avut loc în Avrig şi Sibiu, intercalate cu cele recreative de la Pensiunea Brânduşa. Printre lansări de carte şi excursii tematice, participanţii în tabără au beneficiat de momente de relaxare într-un peisaj deosebit la poalele Munţilor Făgăraş, călărind, petrecând ori profitând de soarele fierbinte al lunii lui cuptor.
După deschiderea oficială în sala de şedinţe a Primăriei, unde am fost întâmpinaţi de reprezentanţii acesteia, moment ce a dat start activităţilor taberei, a urmat o excursie în Avrig, având drept scop vizitarea celor mai importante obiective. Maestrul Horia Zilieru a fost profund impresionat de locurile comemorative ale marelui cărturar Gheorghe Lazăr, iar poetul Emilian Marcu a remarcat frumuseţile Palatului de Vară al Baronului Samuel von Brukenthal. Sperând că vor găsi la munte confortul răcorii, cei aproximativ 30 de participanţi au profitat de umbra primitoare a Bisericii Evanghelice Fortificate, monument istoric aflat în patrimoniul naţional. De asemenea, o primire călduroasă şi prietenoasă ne-a urat şi Pr. Prot. Vasile Gafton, printr-un Te Deum urmat de vernisajul expoziţiei de grafică Aripi, a avrigeanului Chialda Radu Vasile. Seara s-a încheiat cu un bal mascat unde s-au acordat diplome apreciative celor mai improvizate costume.
Pentru mulţi dintre cei care s-au aflat pentru prima dată în zona noastră, vizita în oraşul Sibiu a fost o binecuvântare, deşi toropeala verii le-a îngreunat periplul. Totuşi, contactul cu exponatele muzeelor sibiene i-a fascinat. Oboseala însă, nu i-a determinat să se sustragă programului, ci să continue a doua zi cu un maraton de lansări de carte la Biblioteca Oraşului Avrig. A fost momentul avrigenilor care, cu sprijinul Asociaţiei Universul Prieteniei şi datorită editurii locale RCV-Publishing, au putut debuta (Lavinia Stoişor, Noi, fără noi) sau lansa un nou volum de carte (Radu-Vasile Chialda, Despre îngeri... La taclale). Evenimentul găzduit de bibliotecar Maria Grancea a fost mai bogat cu alte două lansări de carte, cu volumul Dor de Bucovina al lui Marian Malciu, o cronică a taberei din 2011 şi cu o ediţie de lux a volumului de versuri Lacrima tăcerii a Violettei Petre.
Regalul de literatură care a fost piperat de prezenţa de spirit a Prof. Univ. Dr. Anca Sîrghie, a poetului Emilian Marcu şi a magister-ului Horia Zilieru, a fost continuat cu vizita la Muzeul Oraşului Avrig, unde participanţii au făcut cunoştinţă cu ce au mai de preţ avrigenii, tradiţiile, valorile etnografice şi folclorice, încheiate cu un spectacol de dans popular specific locului: Purtata Avrigului.
Înainte de a pleca fiecare spre meleagurile natale, pentru ca toţi să rămână în minte şi cu frumuseţile munţilor, a fost organizată o excursie prin Edenul Transilvănean, udat de râul Avrig şi guvernat de culmile înalte ale munţilor noştri.
Tabăra de creaţie şi recreaţie Avrig, Eden Transilvănean, a fost cel mai amplu moment cultural naţional desfăşurat anul acesta între graniţele a ceea ce localnicii numesc Ţara Oltului, sau mai restrâns, Valea Avrigului. Timpul a fost poate, prea scurt pentru a găzdui toate evenimentele, dar suntem convinşi că, în spatele efortului organizatorilor, admiratorii din toate zonele României au avut ce vedea şi vor putea să-şi aducă aminte despre ceea ce au putut vedea aici. S-a pus accent pe cunoaşterea locurilor şi talentelor literar-artistice locale, însă cel mai important fapt este acela că Avrigul şi avrigenii promovaţi au fost puşi faţă în faţă cu deschiderea naţională, iar impactul generat de un contact cu mari personalităţi poate fi înţeles ca o mare experienţă şi un pas uriaş către cariere deosebite. Mulţumim petru acest spectacol autorităţilor şi organizatorilor.

Radu Vasile Chialda
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 377
Data de inscriere : 16/03/2011
Localizare : IAŞI

http://www.universulprieteniei.org

Sus In jos

Re: ECOURI IN MEDIA

Mesaj Scris de Admin la data de Lun Aug 13, 2012 9:33 am

Mesagerul de SIBIU

În această săptămână, Avrigul a devenit „cartierul general” al culturii sibiene.

Avrigul găzduieşte cea de-a patra ediţie a Taberei de Creaţie şi Recreaţie „Avrig, Edenul Transilvănean”. Tabăra are drept scop promovarea zonei Avrigului, dar şi a talentelor locale, motiv pentru care participanţii, în marea lor majoritate poeţi, scriitori şi prozatori, au îmbrăcat costume populare din zonă. În perioada 24-29 iulie sunt programate numeroase activităţi, atât la Avrig, cât şi în Sibiu. „În cadrul taberei, vor fi organizate serate literar-muzicale, diverse activităţi distractiv-recreative, vizitarea unor obiective istorice, turistice, culturale sau religioase din Avrig şi împrejurimi, prezentări ale unor tradiţii şi obiceiuri locale, întâlniri cu autorităţile şi reprezentanţii ONG-urile locale, lansări şi prezentări de carte, colocviul tradiţii populare avrigene etc.”, explică Rodica Rodean, de la Asociaţia „Universul Prieteniei”. Evenimenteul este organizat de Asociaţia „Universul Prieteniei” din Iaşi, în colaborare cu Primăria şi Consiliul Local al oraşului Avrig, Biblioteca Orăşenească Avrig, Muzeul oraşului Avrig, Centrul de Informare Turistică Avrig, Asociaţia „Prietenii Avrigului”, SC RCV Concept SRL Avrig, Fundaţia „Samuel von Brukenthal”, Complexul Naţional Muzeal ASTRA Sibiu şi Asociaţia Artgothica Sibiu.


sursa : http://www.mesageruldesibiu.ro/societate/evenimente/8025-creatie-si-recreatie-la-avrig
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 377
Data de inscriere : 16/03/2011
Localizare : IAŞI

http://www.universulprieteniei.org

Sus In jos

Re: ECOURI IN MEDIA

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum