Tabăra de creaţie

PARTENERI MEDIA

Parteneri
PARTENERI

USR-Fil.IaşiBiblioteca Judeţeană “Gheorghe Asachi” Iaşi


Asociaţia Literară „Păstorel”


Editura PIMComplexul Muzeal "Moldova" Iaşi
Ultimele subiecte
web trafic

universulprieteniei.org trafic.ro

===========================
Cautare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata


Festivalul de teatru EuroArt Iasi,21 -27 mai 2012

In jos

Festivalul de teatru EuroArt Iasi,21 -27 mai 2012

Mesaj Scris de Admin la data de Dum Mai 13, 2012 11:05 am
EuroArt Iasi 2012

In perioada 21 – 27 mai 2012 va avea loc la Iasi a sasea editie a EuroArt Iasi, festival de teatru profesionist, organizatorul acestui eveniment fiind Asociatia EURoARTIASI in parteneriat cu Fundatia Culturala TIMPUL. Evenimentul este organizat cu sprijinul Primariei Municipiului Iasi, Casei de Cultura „Mihai Ursachi" Iasi si Institutului Cultural Roman Tel Aviv.

In ultimii ani, EuroArt Iasi a prezentat publicului iesean 55 de spectacole, a oferit bucuria de a admira montari a 44 de regizori care, la randul lor, au oferit partituri pentru 388 de actori, ce au fost urmariti de aproximativ 16000 de spectatori, doar anul trecut EuroArt Iasi bucurandu-se de peste 5000 de spectatori.

PROGRAMUL PE ZILE

SPECTACOLE DE TEATRU

Luni - 21 mai, orele 20, Teatru'74 Tg. Mures
PISICA VERDE
Locatie: Cafenea Piata Unirii
SPECTACOL GRATUIT


Teatru'74 Tg. Mures - PISICA VERDE

de Elise Wilk
Regia: Rares Budileanu
Durata spectacol: 55 min.

Distributia: Cendana Trifan, Amelia Toaxen, Andreea Terciu, Monika Tompos, Alin Stanciu, Petru Zota.

„Pisica Verde” este povestea a sase adolescenti: Bianca, Dani, Boogie, Roxana, Flori si Robert si a unei seri de Sambata care le va schimba vietile pentru totdeauna. Lumea lor inseamna cartierul de blocuri din spatele combinatului, scoala, primele iubiri si clubul President, unde merg Sambata seara. Dar lumea lor mai inseamna si ingeri care beau vodca, vraji facute la miezul noptii, pisici verzi care apar in mijlocul intersectiei si pastile colorate pe care le inghiti ca sa uiti. Este o lume din care parintii lipsesc: fie sunt plecati la munca in strainatate, fie n-au timp, fie copiii sunt nevoiti sa joace rolul parintilor. Toti adolescentii din aceasta poveste se refugiaza in lumi paralele, care par mult mai frumoase si mai suportabile decat cea in care traiesc.

Marti - 22 mai, orele 19
Teatrul MIHAI EMINESCU Botosani
O NOAPTE FURTUNOASA
Locatie: Casa de Cultura a Studentilor
Pret bilet: 15 lei
Teatrul „Mihai Eminescu" Botosani - O NOAPTE FURTUNOASA
www.teatrulmihaieminescubt.ro
de I. L. Caragiale
Regia: Alexandru Vasilache
Durata: 2 h (cu pauza).

Distributia: Chiriac - Sorin Ciofu; Veta - Dana Bucataru; Rică - Ioan Creţescu; Ziţa - Gina Patrascu, Jupân Dumitrache - Marius Rogojinschi; Nae Ipingescu - Gheorghe Frunza; Spiridon - Radu Dragos.

O NOAPTE FURTUNOASĂ nu se refera atat la ingamfarea negustorilor parveniti de tipul lui jupan Dumitrache Titirca Inima-Rea, chiristigiu si capitan in garda civica, la rigiditatea reprezentantilor fortei publice de partea celor tari, de felul ipistatului Nae Ipingescu, si la arivismul amploiatilor de factura studentului gazetar Rica Venturiano, cat la „onoarea de familist“ a jupanului, compromisa, la lipsa de „rezon“ a ipistatului prea increzator si grabit sa faca uz de autoritate in favoarea amicului sau, in fine la limbajul semicult al ziaristilor, adepti ai unor sloganuri sublime pe care le pronunta dupa ureche, aplicandu-le daca s-ar ivi ocazia, pe dos. Din fraza lui Venturiano: „Nimeni nu trebuie a manca de la datoriile ce ne impun sfanta Constitutiune... mai ales cei din masa poporului“, cei doi inteleg prin sufragiu pe omul de sufragerie, deduc ca Rica „bate in ciocoi, unde mananca sudoarea poporului suveran“.
Intr-adevar, Rica pretinde ca n-are alta politica decat „suveranitatea poporului“, pentru ca „box populi, box dei“, dar deviza lui civica suna: „Ori toti sa muriti, ori toti sa scapăm!“ Piesa, o farsa, se bazeaza pe un qui pro quo. Jupan Dumitrache ia drept inamic al onoarei sale pe Rica, in vreme ce sotia il tradeaza cu Chiriac, calfa, omul de incredere, Rica, aventurierul hilar, asaltand pe cumnata chiristigiului.

Miercuri - 23 mai, orele 19
Teatrul MIHAI EMINESCU Chisinau
TAKE, IANKE SI CADIR
Locatie: Casa de Cultura a Studentilor
Pret bilet: 15 lei
Teatrul „Mihai Eminescu" Chisinau - TAKE, IANKE SI CADIR
www.eminescu.md
de Victor Ion Popa
Regia: Vitalie Rusu
Durata: 1 h 15 min. (fara pauza).Distributia: Cadir - Nicolae Ghereg; Take - Ion Mocanu / Constantin Adam; Ianke - Vitalie Rusu / Nicolae Darie; Ilie - Nicu Suveică / Petru Oistric; Ionel - Alexandru Plesca / Iurie Radu; Ana - Ina Surdu; Safta - Angela Carauş / Cornelia Maros; Mahalaua: Iurie Radu, Alexandru Plesca, Ina Surdu, Ana Tkacenko, Mihai Zubcu, Ghenadie Grosu.

Capodopera lui Victor Ioan Popa, „Take, Ianke şi Cadir” este, fireste, una dintre piesele de rezistenta ale comediografiei romanesti. Un evreu, un roman si un turc, sunt negustori ce isi împart clientela. In final, fata evreului si baiatul romanului ajung sa se iubeasca, povestea lor de dragoste, fiind in conceptia tatilor lor, absolut imposibila. Batranul Cadir, vesnic indragostit si mereu pus pe sotii, face insa in asa fel incat istoria sa aiba un final fericit. Fireste ca atmosfera cordiala se va putea materializa printr-o „fuziune” a celor două pravalii.

Joi - 24 mai, orele 19
Teatrul MARIA FILOTTI Braila
GAITELE
Locatie: Casa de Cultura a Studentilor
Pret bilet: 15 lei
eatrul „Maria Filotti" Braila - GAITELE
www.tmf.ro
de Alexandru Kiritescu
Regia: Radu Nichifor
Durata: 2 h 40 min. (cu doua pauze)Distributia: Aneta Duduleanu - Monica Zugravu Ivascu; Zoia – Flori Popa; Lena – Catalina Nedelea; Margareta Aldea – Ramona Ganga Terente; Wanda Serafim - Elena Andron; Fräulein – Dan Moldoveanu; Mircea Aldea – Zane Jarcu; Georges Duduleanu – Marcel Turcoianu; Ianache Duduleanu – Valentin Terente; Colette Duduleanu – Corina Bors; Zamfira - Camelia Dilbea.

„Gaitele” este una dintre cele mai prestigioase comedii de moravuri din dramaturgia romaneasca si opera de referinta a lui Alexandru Kiritescu. Piesa purta initial titlul de "Cuib de viespi", iar principala caracteristica a personajelor este sa tina evidenta, intr-un imens catastif al memoriei, al intamplarilor marunte dar revelante ale lumii citadine. Provincialismul devine o moda in teatru, destinul oamenilor se transforma astfel in fatalitate si in ireversibilitate.

Vineri - 25 mai, orele 19
Teatrul ANDREI MURESANU Sf. Gheorghe
MOARTEA PENTRU PATRIE
Locatie: Casa de Cultura a Studentilor
Pret bilet: 15 leiTeatrul „Andrei Muresanu" Sf. Gheorghe - MOARTEA PENTRU PATRIE
www.tam.ro
de Mihai Ignat
Regia: Mirela Bucur
Durata: 1 h 30 min.

Distributia: Sergiu Alius, Mona Codreanu / Mirela Bucur, Nae Croitoru, Ion Fiscuteanu Jr., Camelia Paraschiv / Ana Nicolae, Claudia Ardelean, Daniel Rizea.

Moartea pentru patrie este o comedie cu gust amar despre relatii interumane intr-o micro comunitate, marcata de problemele tranzitiei romanesti. Piesa scrisa de Mihai Ignat a fost nominalizata la concursul Uniter “Cea mai buna piesa romaneasca contemporana a anului 2008” si este montata pentru prima data in Romania.
Un tanar s-a intors din Canada. S-a intors in tara unde oamenii fac aproape totul de frica sau cu frica. Bunicul/Veteranul se face ca nu-si recunoaste nepotul, de frica ca acesta sa nu-i fure mostenirea – un minuscul spatiu dintr-un bloc, unde toti locatarii traiesc in camere-cavou, pe care s-au obisnuit a le numi case. Mihai Ignat a scris o drama despre comedia relatiilor cotidiene dintre sase personaje in cautarea unei iesiri din aceste spatii-cavou, care impanzesc tara. O tara unde batranii le spun tinerilor ca nu au de mostenit “nici un capat de ata”, si unde aproape nimeni nu mai rosteste prafuitul cuvant „patrie”. Pe urmele celor sase locatari, Mirela Bucur trimite chiar Moartea, amplificand umorul negru din substanta dramei lui Mihai Ignat. Rezulta o farsa tragica de mare forta, despre Romania profunda a ultimelor decenii, unde se iubeste cu frica si se moare de frica, de frica zilei de maine.


Sambata - 26 mai, orele 19
Compania de teatru D'AYA Bucuresti
CE NE SPUNEM CAND NU NE VORBIM
Locatie: Ateneul Tatarasi
Pret bilet: 15 leiCompania de teatru D'AYA Bucuresti - CE NE SPUNEM CAND NU NE VORBIM
www.daya.ro
de Chris Simion
Regia: Chris Simion
Durata: 1 h 15 min.

Distributia (aceeasi ca la DRAGOSTEA DUREAZA 3 ANI): Cristi Iacob, Ilinca Goia, Vitalie Bichir, Gabriela Iacob.

O doza de comedie despre nesfarsitul conflict dintre ratiune si inima... sase variante de a insela in cuplu. Ce avem in mintea noastra, coincide foarte rar, sa nu zicem intamplator, cu ceea ce spunem sau cu ceea ce facem. De cele mai multe ori mintea nu traieste in acord cu sufletul. De parca am trai permanent cu o a doua persoana in noi insine.


Duminica - 27 mai, orele 19
Teatrul KAROV Tel Aviv
D'ALE CARNAVALULUI
Locatie: Casa de Cultura a Studentilor
Pret bilet: 15 lei
Teatrul „Karov" Tel Aviv - D'ALE CARNAVALULUI
de I. L. Caragiale
Regia: Nicu Nitai


Un spectacol in limba hebraica, subtitrat in limba romana, foarte proaspat, cu premiera in 2012. Nae Girimea, un frizer dintr-o mahala bucuresteana a sfarsitului de secol XIX, isi gaseste o noua amanta in persoana Didinei Mazu. Acest fapt va starni gelozia nebuneasca a amantei sale „de suflet”, Mita Baston, precum si a violentului Pampon, amantul oficial al Didinei. In acest vartej care se petrece in timpul unui carnaval, intră si Cracanel, intretinatorul oficial al Mitei. Sunt si victime colaterale, dar totul se termina cu bine.


LANSARI DE CARTE - Libraria Avant-Garde, Strada Lapusneanu, nr.16, la parter
In curand, mai multe informatii

Lansare de carte – Stefan Oprea – trei volume de critica de teatru
Lansare de carte – Liviu Antonesei – volum de proza
Lansare de carte – Chris Simion – „Ce ne spunem cand nu ne vorbim”, volumul 1
Lansare de carte – Gabriel Andronache – „Ich bin ein berliner”

CONFERINTE DE TEATRU - Universitatea de Arte „George Enescu” Iasi
In curand, mai multe informatii

Conferinta – „Caragiale, partile triste” – cu Nicu Nitai, directorul teatrului Karov, Tel Aviv.
Conferinta – „Caragiale – spirit romanesc sau maghiar?” – cu Kozsik Jozsef, actor, Tg. Mures
Conferinta – spectacol – „Scrierile ascunse ale lui Caragiale” – cu Nicolae Urs, actor la Teatrul National Bucuresti
Conferinta – „Caragiale, omul politic” – cu Stefan Oprea, critic de teatru, Iasi.

Sursa

http://www.euroartiasi.ro/


Ultima editare efectuata de catre Admin in Mar Mai 15, 2012 6:41 pm, editata de 1 ori
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 377
Data de inscriere : 16/03/2011
Localizare : IAŞI

http://www.universulprieteniei.org

Sus In jos

Re: Festivalul de teatru EuroArt Iasi,21 -27 mai 2012

Mesaj Scris de PETRESCU DAN la data de Dum Mai 13, 2012 10:53 pm

Cultura pentru toti...Sper ca multi tineri sa mai zica ...pas...barurilor si discotecilor pentru a-si mai cultiva si spiritul !!??
PETRESCU DAN
PETRESCU DAN

Mesaje : 583
Data de inscriere : 10/04/2011
Varsta : 72
Localizare : Craiova

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum