Tabăra de creaţie

PARTENERI MEDIA

Parteneri
PARTENERI

USR-Fil.IaşiBiblioteca Judeţeană “Gheorghe Asachi” Iaşi


Asociaţia Literară „Păstorel”


Editura PIMComplexul Muzeal "Moldova" Iaşi
Ultimele subiecte
web trafic

universulprieteniei.org trafic.ro

===========================
Cautare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata


Expoziția foto-documentară „Mihai Eminescu”-Chişinău

In jos

Expoziția foto-documentară „Mihai Eminescu”-Chişinău

Mesaj Scris de Admin la data de Mier Mai 09, 2012 10:06 am

Expoziția foto-documentară „Mihai Eminescu”-Chişinău


COMUNICAT DE PRESĂ

Luni, 7 mai 2012, în Sala de festivități a Muzeului Național de Artă al Republicii Moldova a fost vernisată Expoziția foto-documentară „Mihai Eminescu”.
În prezența unui numeros public, au luat cuvântul Boris FOCȘA, ministrul culturii Republicii Moldova; Marius LAZURCĂ, ambasadorul României la Chișinău; scriitorul și deputatul Ion HADÂRCĂ; academicienii Mihai CIMPOI, Nicolae DABIJA și Valeriu MATEI; Eugen Enea CARAGHIAUR, președinte al comunității românești din Canada; Tudor ZBÂRNEA, directorul Muzeului Național de Artă al Republicii Moldova și Daniel CORBU, directorul Muzeului Literaturii Române Iași.
Expoziția foto-documentară „Mihai Eminescu” (care cuprinde, între altele, ceasul și inelul sigilar al poetului, masca mortuară, pagină de manuscris cu exersarea semnăturii, scrisoare originală a lui Titu Maiorescu către sora Emilia din Iași, în care povestește întreaga înmormântare a poetului, câteva obiecte apaținătoare poetei Veronica Micle – broșa de aur, broșa de argint și geanta –, precum și ediția princeps – Mihail Eminescu, Poesii (1884), ediții ale operei, traduceri, revista „Convorbiri literare”, seria Titu Maiorescu) poate fi vizitată până în data de 15 mai 2012, la Muzeul Național de Artă al Republicii Moldova din Chișinău (str. 31 August 1989, nr. 115).
Proiect finanţat de Ministerul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional din România.

Director,
Daniel CORBU

Ceasul si inelul lui Mihai Eminescu, expuse la Chisinau

Ceasul de aur si inelul sigilar ale poetului Mihai Eminescu, au fost expuse luni, in premiera pentru Moldova, la Muzeul National de Arta a Moldovei, alaturi de fotografii originale ale poetului si alte exponate, printre care si geanta Veronicai Micle.

Expozitia contine 50 de piese, dintre care sapte sunt originale. Sunt obiecte de tezaur national din categoria fond documentar Eminescu din gestiunea Muzeului Literaturii Romane din Iasi.

"Este un lucru deosebit ceea ce se intampla azi la Chisinau. Mihai Eminescu si Veronica Micle sunt de nedespartit, deoarece fac parte dintr-o istorie si daca nu exista Eminescu ca poet, nu exista nici Micle ca poeta si viceversa", a spus ministrul Culturii, Boris Focsa, relateaza Adevarul.

"Aceasta expozitie este cea mai mare legenda a dragostei dintre Eminescu si Micle", a precizat Daniel Corbu, directorul Muzeului Literaturii Romane din Iasi.

Expozitia documentara "Mihai Eminescu" a fost organizata de Ministerul Culturii si Muzeul National de Arta a Moldovei, in colaborare cu Muzeul Literaturii Romane din Iasi si va fi deschisa pentru vizitatori pana la 15 mai.

sursa http://www.ziare.com/cultura/expozitie/ceasul-si-inelul-lui-mihai-eminescu-expuse-la-chisinau-1165884


Admin
Admin
Admin

Mesaje : 377
Data de inscriere : 16/03/2011
Localizare : IAŞI

http://www.universulprieteniei.org

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum