Tabăra de creaţie

PARTENERI MEDIA

Parteneri
PARTENERI

USR-Fil.IaşiBiblioteca Judeţeană “Gheorghe Asachi” Iaşi


Asociaţia Literară „Păstorel”


Editura PIMComplexul Muzeal "Moldova" Iaşi
Ultimele subiecte
web trafic

universulprieteniei.org trafic.ro

===========================
Cautare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata


Dorina Ciocan-Neculce

Pagina 10 din 11 Înapoi  1, 2, 3 ... , 9, 10, 11  Urmatorul

In jos

Re: Dorina Ciocan-Neculce

Mesaj Scris de Dorina Ciocan Neculce la data de Dum Mar 11, 2012 9:45 am

nu o luati ca pe un adevar, domnule Petrescu...poezia e o stare. multumesc pentru videoclip
Dorina Ciocan Neculce
Dorina Ciocan Neculce

Mesaje : 558
Data de inscriere : 06/04/2011
Varsta : 54
Localizare : Iaşi

Sus In jos

ca într-o Saga amurg

Mesaj Scris de Dorina Ciocan Neculce la data de Dum Mar 11, 2012 9:53 am

Dorina Ciocan Neculce
Dorina Ciocan Neculce

Mesaje : 558
Data de inscriere : 06/04/2011
Varsta : 54
Localizare : Iaşi

Sus In jos

Re: Dorina Ciocan-Neculce

Mesaj Scris de PETRESCU DAN la data de Lun Mar 12, 2012 3:35 am

Desigur...poezia este o stare....dar nu exista fum fara foc !!?/ bounce
PETRESCU DAN
PETRESCU DAN

Mesaje : 583
Data de inscriere : 10/04/2011
Varsta : 72
Localizare : Craiova

Sus In jos

Re: Dorina Ciocan-Neculce

Mesaj Scris de Dorina Ciocan Neculce la data de Lun Mar 12, 2012 9:27 am

multumesc pentru ca mi-ati amintit...asta imi spunea bunicul mereu:))))))))))))
Dorina Ciocan Neculce
Dorina Ciocan Neculce

Mesaje : 558
Data de inscriere : 06/04/2011
Varsta : 54
Localizare : Iaşi

Sus In jos

Re: Dorina Ciocan-Neculce

Mesaj Scris de PETRESCU DAN la data de Lun Mar 12, 2012 9:38 am

Probabil ca intelepciunea poporului roman nu dispare..??
PETRESCU DAN
PETRESCU DAN

Mesaje : 583
Data de inscriere : 10/04/2011
Varsta : 72
Localizare : Craiova

Sus In jos

Re: Dorina Ciocan-Neculce

Mesaj Scris de Dorina Ciocan Neculce la data de Lun Mar 12, 2012 8:26 pm

cu siguranta, de aici ne tragem seva ca si neam. o zi frumoasa, va doresc!
Dorina Ciocan Neculce
Dorina Ciocan Neculce

Mesaje : 558
Data de inscriere : 06/04/2011
Varsta : 54
Localizare : Iaşi

Sus In jos

Re: Dorina Ciocan-Neculce

Mesaj Scris de PETRESCU DAN la data de Mar Mar 13, 2012 8:27 am

PETRESCU DAN
PETRESCU DAN

Mesaje : 583
Data de inscriere : 10/04/2011
Varsta : 72
Localizare : Craiova

Sus In jos

Eleonora

Mesaj Scris de Dorina Ciocan Neculce la data de Lun Mar 19, 2012 7:52 pm

http://cititordeproza.ning.com/xn/detail/4409416:BlogPost:720861?xg_source=activity

Am să vorbesc despre oamenii Lui Dumnezeu, oamenii aceia care mi s-au așezat pe suflet pentru o bună bucată de vreme și pentru care simt parcă o apăsare dureroasă, încât dacă aș întinde mâna înspre stele, cred că i-aș putea atinge.

Eram copii de școală, eu și fratele meu, și parcurgeam o vreme îndelungată pe un câmp parcă mereu noroios, pentru că doar amintirea unul pământ galben, moale care mi se ține de picioare a mai rămas.

Devenisem foarte cunoscuți prin mulțimea aceea de copii , și când apaream în curtea școlii, obosiți, fantomatici, ceilalți ne făceau cale șoptind pe ascuns:

-Uite-o pe sora lui Ionel...tatăl lor a murit în vara asta, nimeni nu știe de ce...

Mie îmi venea să plâng, dar fratele meu mă strângea puternic de mână și mă instruia de acasă:

-Ai grijă să nu te faci de râs...Mergi drept și să înveți bine. Nu te bate cu toți copiii. Aici nu e Neculce, să știi. Învață bine la început ca să te ia profesorii de bună, că apoi toate merg ușor.

Eu aveam emoții pentru că mama mă dusese la o altă școală, mai îndepărtată și m-a despărțit de ceilalți copii, iar acum eram obligată să le demonstrez profesorilor ce știu și, ceea ce mi se părea și mai greu, era faptul că trebuia să-mi fac noi prieteni.

Câștigasem,de la început, o oarecare simpatie printre ei, pentru că eram „sora lui Ionel” și el era mai mare cu un an, dar și cunoscut de toți ca fiind unul dintre cei mai buni elevi ai școlii.

Suferea de o deformație severă la coloană, însă avea atât de mult prestigiu încât nimeni nu îndrăznea, vreodată, să îl poreclească. Doar eu îmi permitem, din când în când, atunci când ne certam pe drum și el mă poreclea „țiganca” sau „driga”, certându-mă că nu merg destul de repede sau că sunt o mare pacoste pe capul lui.

Mă înfuriam, uitam că e cel mai bun elev din școală și îl zgâriam pe frunte cu unghiile mereu crescute, pe care nu voiam să mi le tai nici când mă atenționa mama.


Spre deosebire de Ionel care învăța sistematic la toate obiectele, eu aveam preferințe. Învățam de plăcere la limba română și matematică. La celelalte obiecte doar treceam cu privirea, atât cât să am note decente și să nu mă certe nimeni.


Îmi amintesc de plăcerea mea de a studia apucăturile copiilor din clasă care vânau notele, copiau de zor la teze sau la acele lucrări de control. Îi vedeam pe toți și mă întrebam cum de profesorii nu îi văd.

Apoi mi-am dat seama că era o înțelegere tacită.

Fiecare profesor voia să aibă „rezultate”, iar unii dintre copii fiind isteți și bine văzuți de toți, era musai să aibă și notele cele mai bune.

Încă de pe atunci am știut că în viață mulți se vor ridica prin metode necinstite, pe când alții se vor îngropa în nevoi încercând să răzbată „drumul„ pe o cărare ceva mai întortocheată care te duce înspre prăpastia deznănejdilor..


Îmi amintesc de „predarea” suplinitorilor care ne cereau să...citim lecția. Aveam mereu o carte din care puteam citi liniștită și nestingherită și pe care o așezam deasupra acelor manuale.

Așa am citit „Lorely”, „Ulița copilăriei”, „La Medeleni” de Ionel Teodoreanu, dar și cărți din literatura universală ca „Doamna Bovary a lui Flaubert, „Pe Donul liniștit” a lui M Șolohov, poeziile lui Esenin și multe altele.

Acum trebuie să le mulțumesc acelor suplinitori pentru că o oră chinuită de fizică sau chimie nu m-ar fi ajutat cu nimic.


Însă drumul până la școală m-a marcat profund.

Revăd prin ochii minții șanțurile prea mari, pline cu apă, peste care săream cu mare greutate.

Uneori eșuam „zborul” și cădeam de-a dreptul cu ambele picioare în baltă.

Trebuia să îmi continui drumul. Cale de întoarcere nu era, pentru că niciodată nu am îndrăznit să absentez.


Într-una din zile, atenția mi-a fost zdruncinată de o apariție misterioasă pe ulițele satului. Trecea, parcă desprinsă dintr-un tablou al unui pictor abstract, o femeie care... nu părea nici femeie dar nici bărbat. Un fel de hermafrodit decupat din cărțile enigmatice despre ființe mefistofelice, ciudate.

Cine o fi? Mă prostisem uitându-mă în urma ei. Un sentiment de frică amestecat cu o rumoare m-a făcut să îngheț cu vorbele pe buze. Nu am îndrăznit nici să o salut, pentru că femeia parcă îmi oprise cuvintele în gât, îndesându-mi-le cu mâna ei aspră cu care sprijinea un baston cu mânerul din fier.


Am întâlnit-o și în alte zile. Era ciudat pentru că nimeni nu o saluta, deși pe vremea aceea copiii salutau respectuos vecinii.

Ea părea a nu fi reală, părea o prezență eterică, nedeslușită, o moartă cu chipul de dicoace de zid.

Într-o zi am prins curaj și am început să o salut mai mult din curiozitate, să o aud cum vorbește. Nu a răspuns. M-a privit încruntată de după sprâncenele stufoase și parcă am întrezărit un rânjet răutăcios pe buzele uscate.

În următoarele zile eu am tot salutat-o zâmbindu-i frumos și strigând cât mai tare. Mă gândeam că nu aude.

Într-una din zile doar s-a oprit brusc în fața mea m-a întrebat foarte tare:

- A cui ești?

Am rămas descumpănită, fracându-mi mâinile cu o oarecare frică, dar i-am spus a cui sunt. Femeia a dat din cap încrezătoare.

Din ziua aceea a început să îmi răspundă cu un oarecare rânjet, pe care, cu siguranță, ea îl voia zâmbet.

Odată eram cu fratele meu pe drum și eu am salutat-o, ca de obicei.

Cât pe ce să iau bătaie de la el.

Mi-a strigat speriat:

-Ești nebună! E strigoaică!!! Vrei să ne mănânce, pe izitură, diseară, când ne întoarcem acasă? Te spun mamei. Tu nu ești zdravănă la cap deloc...Nimeni nu vorbește cu Eleonora...Ea urăște copiii.


Când am ajuns acasă i-am povestit mamei ce s-a întâmplat, fratele meu încercând să o convingă cât sunt de cidată.

-Nimeni nu îi dă bună ziua Eleonorei. Copiii se sperie și fug de ea, și asta crede că e cea mai „cea” . Stă de vorbă cu ea...O să ne aștepte la izitură noaptea și o să ne mănânce, așa au zis toți copiii. Că ea nu știe să își țină gura, să se liniștească.


Nu știu de ce am cunoscut atâția oameni care erau altfel, nu știu dacă a fost voia cuiva să îi descopăr dincolo de urâțenia lor, de nebunia lor, de egoismul sau valoarea lor, dar îmi amintesc un lucru foarte clar. Am promis, cândva, familiei mele că voi scrie toate lucrurile astea într-o carte.

Bineînțeles că pe atunci nu credeam nici eu și nu a crezut nimeni.

Era o nebunie să îți închipui că poți scrie o carte. Cărțile trebuiau scrise de oamenii pe care nu îi vede și nu îi atinge nimeni, niciodată.

Așa gândeam pe atunci.O vreme mi-am dorit din tot sufletul o mașină de scris pe care am reușit să mi-o cumpăr când aveam 25 de ani. Am fost atât de bucuroasă și îmi scriam poeziile, textele, până noaptea, târziu. Apoi, le lăsam o vreme deoparte, fără să mă uit la ele și le citeam după mult timp cu o disimulată surprindere de parcă citeam o carte nedescoperită încă.


După spusele noastre, mama a fost de-a dreptul buimăcită. O cunoaște bine pe Eleonora. Doar au copilărit împreună și nu credea în poveștile astea de groază pe care le spuneau copiii.

Eu radiam de bucurie că fratele meu nu are dreptate și pot intra în vorbă cu femeia în continuare.


-Nu trebuie să fiți speriați de ea. Eu am trăit de mică în sat cu Eleonora și e o femeie ca toate femeile. Nu a avut bărbat, nici copii...dar ăsta pare a fi un blestem care s-a abătut peste ea. Știu că eram mici și când ne-am dezbrăcat să ne scăldăm în iaz, unii au zis că au văzut o coadă, la spatele ei. Atunci ne-am speriat cu toții și am fugit, apoi ne-am obișnuit cu ea...doar era și ea un copil ca toți ceilalți. Se vede că a dus o viață mai retrasă din pricina asta, că o dată îmi spune lucruri tare ciudate despre bărbați. A zis că are atâta ciudă pe ei, încât și-ar face un gard așa de înalt, să nu le vadă nici măcar capurile, nu mai ales trupurile. Eu știu că e o femeie bună în suflet și nu o să vă facă nimic. Să nu vă mai temeți.


Zile în șir mă rugam să o văd pe strigoaică și să pot să o mai salut, iar ea să zâmbească așa strămb, încruntat, pe sub sprâncene.

Parcă mă simțeam vinovată de nefericirea femeii și voiam să aduc un strop de lumină în sufletul ei înnegrit.

Copiii treceau pe lângă ea, oarecum speriați, se înghinteau și când se îndepărta mult vorbeau enigmatic, ușor iritați de prezența femeii:

-Ați văzut? Strigoaica? Se vedea o coadă cum i se zbătea pe sub fustă...Asta îi dă bună ziua...Și mă arată. O să vezi tu ce pățești de Sfântul Andrei. A pus ochii pe tine. Și parcă simt miros de frică...dar o să-mi treacă.


Mă întorceam de la școală într-o după amiază și în depărtare am văzut-o pe mama vorbind cu Eleonora:


-Ce faci, Lență? Tot la câmp? Doamne ce viață grea...Ai muncit de mică pentru moșnegii aceia...Și discuția se țesea frumos și calm.

M-am bucurat. Asta era mama mea. Femeia care îi făcea pe nebuni să își capete pentru o vreme luciditatea, care îmblânzea inima de piatră a stogoaicei, care o respecta pe țața Valeria chiar dacă lumea șoșotea despre duhurile pe care le ținea în flanela roșie. Atunci m-am simțit tare mândră că e mama mea, chiar dacă purta mereu ciubote mari, bărbătești și uneori părul cenușiu îi ieșea ușor de sub baticul înflorat și unii oameni răutăciuși îi mai ziceau „vadana lui Nică”.


M-am apropiat și m-am lipit strâns de ea.

Eleonora a întins spre mine o mână ciudată și m-a atins ușor, matern, pe obrajii bruni, arși de soare.

Cred că nu mai atinsese până atunci un obraz de copil și i-a zis mamei:

-Ai un copil curajos, Lență. Uite...ea e singurul copil din sat care îmi dă „buna ziua”, mereu.


Și ne-am îndepărtat, ușor, pentru că se lăsa seara, iar Eleonora-strigoaica părea că ne zâmbește larg, amândurora, cu trăsăturile distinse, așa, ca în copilărie, când făcea baie cu toții copiii în iaz, nesimțindu-se altfel, adică femeia cu coadă, cum au categorisit-o copiii și oamenii toată viața.


Aud și acum ecouri îndepărtate, glasuri răzlețe de copii obraznici parcă strigă strident în timpanul meu...Ochii lor sfredelitori privesc insistent spre hainele cernite ale strigoaicei așteptând să i se ivească presupusa coadă...


Strigoaica pare că se învârte, se învârte copilărește, cu mâinile ridicate, ca o ființă fără de vârstă, neștiutoare.

Se scaldă o vreme într-o lumină roșie, adiacentă, apoi dispare aplecată, bătrânește pe o scară nesfârșită, sprijinindu-se de stele cu acel băț cu mănunchiul metalic...Ultima editare efectuata de catre Dorina Ciocan Neculce in Vin Apr 27, 2012 6:43 am, editata de 2 ori
Dorina Ciocan Neculce
Dorina Ciocan Neculce

Mesaje : 558
Data de inscriere : 06/04/2011
Varsta : 54
Localizare : Iaşi

Sus In jos

Re: Dorina Ciocan-Neculce

Mesaj Scris de Marian Malciu la data de Vin Mar 23, 2012 11:54 am

Am citit cu mare plăcere!
Îmi plac amintirile tale, îmi place cum lunecă imaginile şi îmi place cât de firesc se încheagă dialogul.
Mi-a plăcut şi "strigoaica" din video...!
Uneori îţi fug literele, atenţie la tastare! Strigoaica îşi bagă coada....
Marian Malciu
Marian Malciu

Mesaje : 262
Data de inscriere : 12/05/2011
Varsta : 73
Localizare : Slatina

Sus In jos

Re: Dorina Ciocan-Neculce

Mesaj Scris de Dorina Ciocan Neculce la data de Vin Mar 23, 2012 12:13 pm

cred...o să mai reviziuiesc textul pe ici, pe colo, și anume în punctele esențiale:)))))))))) multumesc de lectura si semn, domnule Malciu. cu respect, dorina n.
Dorina Ciocan Neculce
Dorina Ciocan Neculce

Mesaje : 558
Data de inscriere : 06/04/2011
Varsta : 54
Localizare : Iaşi

Sus In jos

Re: Dorina Ciocan-Neculce

Mesaj Scris de Marian Malciu la data de Sam Mar 24, 2012 4:20 am

Mi-a făcut plăcere, Dorina!
Cu dragă prietenie,
Marian
Marian Malciu
Marian Malciu

Mesaje : 262
Data de inscriere : 12/05/2011
Varsta : 73
Localizare : Slatina

Sus In jos

Re: Dorina Ciocan-Neculce

Mesaj Scris de Dorina Ciocan Neculce la data de Sam Mar 24, 2012 6:52 am

va asigur de respectul si prietenia mea, domnule Malciu! cu drag
Dorina Ciocan Neculce
Dorina Ciocan Neculce

Mesaje : 558
Data de inscriere : 06/04/2011
Varsta : 54
Localizare : Iaşi

Sus In jos

mă citesc îngerii rătăciți

Mesaj Scris de Dorina Ciocan Neculce la data de Mar Apr 17, 2012 9:27 am

Dorina Ciocan Neculce
Dorina Ciocan Neculce

Mesaje : 558
Data de inscriere : 06/04/2011
Varsta : 54
Localizare : Iaşi

Sus In jos

Re: Dorina Ciocan-Neculce

Mesaj Scris de Dorina Ciocan Neculce la data de Mar Apr 17, 2012 9:36 am

Despre Eden, realizare video, BLUE

Dorina Ciocan Neculce
Dorina Ciocan Neculce

Mesaje : 558
Data de inscriere : 06/04/2011
Varsta : 54
Localizare : Iaşi

Sus In jos

Re: Dorina Ciocan-Neculce

Mesaj Scris de Volontir Dmitry la data de Joi Apr 19, 2012 4:04 am

Vreau sa parvin si eu cu o mica observatie blinda la discutiile precedente...Intodeauna o discutie linistita creiaza o atmosfera aurita cu armonie si prietenie.fiecare fraza,care este postata isi are scopul ei de-a atinge o tinta pusa articolului,dar,sunt si de celea care n-au decat sa fie.si una si alta umple un gol ce trebuie umplut.Caci,daca nu va exista capodopera micilor sau marelor fraze,apoi ce iar mai ramine omului?doar ca sa scarpine ceafa si sa taca-n scrierea sau vorbirea lui,pe ultima astupind-o cu ceva ce se mistuieste,creind placere de gust alimentar.Da,vorba ceia,cine maninca bine are corp frumos!Asa si cu articolele date.Daca sunt pline in sensuri,fie si opuse cu aceleasi pareri diferite,atunci,cel care s-a incalcit pe ici nu prea ar cauta o iesire mai rapida.Fiecare gand e luminat de o straina intelegere,stropita cu pricepere ascunsa in minte,asa,ca sa fie.Habar nu ar avea omul,daca nu i-ar parea ca are nevoie sa inteleaga ceia ce ar vrea sa inteleaga!Ca pruncii se doreste mintea hranita cu hrana spirituala si cu gusturi diferite(cu sare,cu piper,cu zahar!Si in privinta zaharului;apoi as spune ca nu prea des indesiti,caci produce ceva dulciu,dar uneori nu prea favorabil sanatatii.)una vreau sa subliniez,ca cu totii cautam fericirea unei vieti pierdute!cu totii cautam secretul virtutiilor omenesti!si bine imi pare cand omul se da drept sa respecte alte pareri ale aceluiasi semene ca el!Fi-ti fericiti si tot binele din lume voua!Cu stima,Volontir Dumitru.
Volontir Dmitry
Volontir Dmitry

Mesaje : 98
Data de inscriere : 12/12/2011
Varsta : 38
Localizare : Basarabia

http://sens.officialforum.net/

Sus In jos

Re: Dorina Ciocan-Neculce

Mesaj Scris de Volontir Dmitry la data de Joi Apr 19, 2012 4:48 am

Volontir Dmitry
Volontir Dmitry

Mesaje : 98
Data de inscriere : 12/12/2011
Varsta : 38
Localizare : Basarabia

http://sens.officialforum.net/

Sus In jos

Re: Dorina Ciocan-Neculce

Mesaj Scris de Marian Malciu la data de Joi Apr 19, 2012 5:31 am

Mulţumesc pentru cele două video, Dorina!
Realizarea tehnică este de apreciat. Muzica şi versurile, foarte bune de altfel, se îmbină frumos şi se întregesc prin imaginile deosebit de atent alese de controversata autoare a filmelor. Toate trei elementele dau un tot unitar bine închegat.
Felictări, Dorina Ciocan, Felicitări BLUE!!
Marian Malciu
Marian Malciu

Mesaje : 262
Data de inscriere : 12/05/2011
Varsta : 73
Localizare : Slatina

Sus In jos

Re: Dorina Ciocan-Neculce

Mesaj Scris de Marian Malciu la data de Joi Apr 19, 2012 5:35 am

Fericit să fii şi tu, Volontire!
"Întotdeauna o discuţie liniştită creează o atmosferă aurită cu armonie şi prietenie..."... Îmi place, aşa este, pacifistule!!
Marian Malciu
Marian Malciu

Mesaje : 262
Data de inscriere : 12/05/2011
Varsta : 73
Localizare : Slatina

Sus In jos

Re: Dorina Ciocan-Neculce

Mesaj Scris de Dorina Ciocan Neculce la data de Sam Apr 21, 2012 4:22 am

multumesc mult de cuvintele tale, Dima. eu am fost intotdeauna deschisa spre dialoguri constructive si imi face placere sa provoc discutii de calitate. mult succes si tie in tot ceea ce faci. cu mare drag si respect, dorina neculce

te asteptam la Iași!!!
Dorina Ciocan Neculce
Dorina Ciocan Neculce

Mesaje : 558
Data de inscriere : 06/04/2011
Varsta : 54
Localizare : Iaşi

Sus In jos

Re: Dorina Ciocan-Neculce

Mesaj Scris de Dorina Ciocan Neculce la data de Sam Apr 21, 2012 4:23 am

domnule Malciu, va multumesc pentru aprecieri. va doresc numai bine! cu respect, dorina
Dorina Ciocan Neculce
Dorina Ciocan Neculce

Mesaje : 558
Data de inscriere : 06/04/2011
Varsta : 54
Localizare : Iaşi

Sus In jos

Verbum mentis (cuvântul minții)-dialog VI

Mesaj Scris de Dorina Ciocan Neculce la data de Sam Apr 21, 2012 4:31 am

Dialog cu RameeL


verbum mentis (cuvântul minții)

Treapta I

oamenii își (re)trăgeau
trupurile
de sub trotuare se simțeau
mirosuri vii de piatră arsă
ochii sculptau nuferi
pe buzele fecioarelor de fum
apăreu primăverile sihastre
om și albină pliau margini de stele
făcându-le să pălească
în fața soclurilor
fără de statui
surâsurile se strângeau ghem
ca niște dureri ascunse în coaste....acum
înghit
înghit și mă minunez
și nu mă pot opri
îmi plac statuile zidite-n umbre
(Dorina Neculce)

Nimic nu este la voia întâmplării
Nici ceasurile cele mai târzii
Nici zorii

Strigătele agoniei
Sunt în facerile vieţii
Nu te opri
Nu te oprii
Căci sfârşitul nu există
(RameeL)

Treapta a II-a

floarea spinului e parfumată
are aceleași petale moi
deschise înspre
cărarea ierburilor umede
drumul e lung și
anevoios urcușul dar oare nu
ni s-au dăruit gheare cu
unghii asprite și aripi zidite
de Înălțare/ întru
urcușul muntelui
te caut
eternitate sacră cu
mâna-mi descătușată
în ochii fiecătui trecător...
(Dorina Neculce)

Spune cu voce tare
Ce vezi tu acolo
Şi-n trecerile lor

Că unul află calea
Iar altul de ea se lasă
Nimic nu stă neschimbat

Este oare acolo
Chipul cel din-tâi
Pe care-l vreau şi eu şi tu?

Sau este "doar cenuşa
Şi-ncleştarea fălcilor
Severă şi ultimă"?!
(RameeL)

Treapta a III-a

aș putea să știu dar
mâinile mele au amorțit prinse-n arcușul
viorii fluturi înjunghiați
zboară în murmur de stol
pe drumul rătăcirii chiar
glezna mea se frânge în
strigăt înăbușit pescărușii
culeg petalele dimineții cu
ciocurile lor sinistre
își înfoaie penele înalbăstrite
înalță spre ceruri
țipete ascunse în limbă de
stâncă măcinată de vânturile reci și tulburate
ca niște adâncuri ce îmi îngroapă doar numele
departe
tot mai departe
în strigăte de
valuri surpate și cenușii
(Dorina Neculce)

Din plăsmuirile de început
Cu suflul de la Arhitectul
Tare eşti şi slab
Din pântece femeiesc
Îţi iei urzeala
Dar încă de atunci
Ţărâna te aşteaptă

Oricât ai fi de mândru
Slăbiciunea este pe umărul tău
Iar boala mângâindu-ţi carnea
Oasele ţi se sfărâmă

O clipă doar te uiţi în sus
Apoi pe veci adâncul
Îţi este casă

Nu te lăuda
Nimic nu-ţi aparţine
Poate doar Tăcerea
ȘI Taci!
Taci!
(Rameel)


Ultima editare efectuata de catre Dorina Ciocan Neculce in Lun Apr 30, 2012 1:24 am, editata de 1 ori
Dorina Ciocan Neculce
Dorina Ciocan Neculce

Mesaje : 558
Data de inscriere : 06/04/2011
Varsta : 54
Localizare : Iaşi

Sus In jos

furtună pe ape

Mesaj Scris de Dorina Ciocan Neculce la data de Sam Apr 21, 2012 6:46 pm

brainstorming sau furtună pe ape
scuturând petale de culori peste
brațele mele revărsate galopau
hergheliile de fluturi vișinii
-haideți, haideți...le șopteam stins
fără să îi ating pe sufletele dezgolite,
mai e doar o parcelă cântătoare până-n
tărâmul umbrelor de foc spărgeam în dinți
nerăbdătoare
timpuri cu trupuri de gheață
și aripile noastre
ușor ciobite
ușor cicatrizate dobândeau zboruri
și tot valsau
și tot vâsleau peste o iluzorie întindere
de ape lumea iubirilor neîntrupate
se ivea într-un tablou nocturn
sfâșâind tălpile nălucilor prin mărăcini și
eu tot galopam gândul printr-o furtună de nisip
mă închirceam strângându-mi la piept
mantia de fluturi undeva departe de lume
se adunau zorii și mă trezeam ca să îți
modelez aceiași mult promiși îngeri
cu aripi de mătase și te tot îndemnam
-haide...haide...
Dorina Ciocan Neculce
Dorina Ciocan Neculce

Mesaje : 558
Data de inscriere : 06/04/2011
Varsta : 54
Localizare : Iaşi

Sus In jos

Re: Dorina Ciocan-Neculce

Mesaj Scris de Ovidiu Raul Vasiliu la data de Sam Apr 21, 2012 10:48 pm

Îmi place "Furtună pe ape". Gânduri frumoase din partea mea!
Ovidiu Raul Vasiliu
Ovidiu Raul Vasiliu

Mesaje : 956
Data de inscriere : 06/04/2011
Varsta : 43
Localizare : Iasi

Sus In jos

Re: Dorina Ciocan-Neculce

Mesaj Scris de Marian Malciu la data de Dum Apr 22, 2012 12:54 am

Dacă nu tulburai "apa" din sticlă..., îţi mai plăcea, Raul?! Fac trimitere la sticla din poza ta..., nu la altceva.
Mie îmi place ideea asta, care nu mă face să înţeleg dacă sunt pe uscat, în câmpie, pe mirişte sau în stepa Kalmucă, în noapte sau zi, chiar dacă doar gândul este personajul principal:
"și tot valsau
și tot vâsleau peste o iluzorie întindere
de ape lumea iubirilor neîntrupate
se ivea într-un tablou nocturn
sfâșâind tălpile nălucilor prin mărăcini și
eu tot galopam gândul printr-o furtună de nisip..."
Marian Malciu
Marian Malciu

Mesaje : 262
Data de inscriere : 12/05/2011
Varsta : 73
Localizare : Slatina

Sus In jos

Re: Dorina Ciocan-Neculce

Mesaj Scris de Dorina Ciocan Neculce la data de Dum Apr 22, 2012 4:31 am

multumesc, Raul...am galopat si eu pe...niste fluturi „naravasi,,
Dorina Ciocan Neculce
Dorina Ciocan Neculce

Mesaje : 558
Data de inscriere : 06/04/2011
Varsta : 54
Localizare : Iaşi

Sus In jos

Re: Dorina Ciocan-Neculce

Mesaj Scris de Dorina Ciocan Neculce la data de Dum Apr 22, 2012 4:33 am

multumesc de semn, domnule Malciu...adevarul este ca as vrea sa fiu ...pretutindeni. va doresc inspiratie divina.
Dorina Ciocan Neculce
Dorina Ciocan Neculce

Mesaje : 558
Data de inscriere : 06/04/2011
Varsta : 54
Localizare : Iaşi

Sus In jos

Re: Dorina Ciocan-Neculce

Mesaj Scris de Marian Malciu la data de Dum Apr 22, 2012 7:51 am

Este foarte bine, Dorina dragă, să doreşti a fi pretutindeni... Aşa să te-ajute bunul Dumnezeu!
Să fii, să cunoşti, să te exprimi, să luminezi şi să te luminezi... Ar fi ideal.
Am citit cu plăcere şi am lansat multe gânduri spre tine, chiar dacă nu ţi-am lăsat acolo un comentariu, dar tu ştii, tu simţi... Mă bucur!
Marian Malciu
Marian Malciu

Mesaje : 262
Data de inscriere : 12/05/2011
Varsta : 73
Localizare : Slatina

Sus In jos

Re: Dorina Ciocan-Neculce

Mesaj Scris de Ovidiu Raul Vasiliu la data de Dum Apr 22, 2012 8:48 am

Probabil că îmi place din cauza "apei" din sticlă. Nu am comentat-o..sunt destule de spus despre poezie..sunt destule metafore deosebite, cu deschidere spre Absolut.
Ovidiu Raul Vasiliu
Ovidiu Raul Vasiliu

Mesaje : 956
Data de inscriere : 06/04/2011
Varsta : 43
Localizare : Iasi

Sus In jos

Re: Dorina Ciocan-Neculce

Mesaj Scris de Dorina Ciocan Neculce la data de Lun Apr 23, 2012 7:46 am

ma bucura faptul ca sunteti aici, langa gandurile mele si mi-e de ajuns. multumesc, domnule Malciu si tie Raul...

sigur, despre iluminare si iluminati, sunt multe de spus...

asta caut si asta doresc sa aduc oamenilor...
desi uneori par a ascunde ``lumina``...ea este peste tot, in poezia mea...doar ca trebuie privita: har divin va doresc
Dorina Ciocan Neculce
Dorina Ciocan Neculce

Mesaje : 558
Data de inscriere : 06/04/2011
Varsta : 54
Localizare : Iaşi

Sus In jos

simbioză(11)

Mesaj Scris de Dorina Ciocan Neculce la data de Sam Apr 28, 2012 10:17 am

îmi va fi dor de tine,

prietene al meu nocturn,

las ție, moștenire, cântecele mele

pe care-aș fi putut să le compun.și-mi va fi dor de-ntâia vară

pe care ți-aș fi dat-o-n dar,

și-mi va fi dor de tine, iară,

necunoscutule ce înoți spre mine,

în aval.am să-i vorbesc de tine nopții,

cu gura nimănui,

și-am să mă-ntorc, mereu, la tine,

ca vorbe goale să-mi mai spui...orbitei mele îi lipsește ceasul

și se învârte-amețitor,

cătându-te, acolo, unde îți este pasul,

în apa înviată a vechiului

IZVOR....
Dorina Ciocan Neculce
Dorina Ciocan Neculce

Mesaje : 558
Data de inscriere : 06/04/2011
Varsta : 54
Localizare : Iaşi

Sus In jos

Biblioteca Maia Martin

Mesaj Scris de Dorina Ciocan Neculce la data de Sam Mai 05, 2012 6:23 am

Dorina Ciocan Neculce
Dorina Ciocan Neculce

Mesaje : 558
Data de inscriere : 06/04/2011
Varsta : 54
Localizare : Iaşi

Sus In jos

despre mine sau...tabitta

Mesaj Scris de Dorina Ciocan Neculce la data de Mier Mai 09, 2012 9:19 am

e vară. tata mi-a cumpărat de la târgul de vechituri
cea mai frumoasă păpușă de plumb
cu medalion plăcuță atârnată
de firul roșu de mătase
care mi-o prezintă pe tabitta
cu reverență
dansând în orașul de bronz toate
statuile au aripa de ceară
așa voiam pentru că aici a
locuit cândva tabitta-
tabitta păpușa cu oase și ochii de foc
stă uneori la masa din stânga
tăcută
se-ncruntă ușor în fire de riduri/
umbre ce-i încadrează fața.
gândește,
femeile frumoase trăiau cândva în trunchiuri
acoperindu-se cu umbrele din frunze ridică mâinile a implorare mută și
plouă. chiar plouă taverna murdară se umple de trunete și fulgere dar
uite mai plouă cu zâmbete sparte
cu gânduri ascunse sticloase
cu ghionturi în coaste
nu știi cine te plouă te umpli de mâzgă și ei te tot
trag de mâinile rupte oamenii aceștia vor să te desprindă
să îți scoată genunchii din carapace și tu...te crezi mai vinovat decât ieri
pentru că a ...
strigat tabitta din adâncul zilelor tale curate
taverna asta împuțită îți miroase a creiere arse a suflete înecate asfixsiate
și vrei să spui
și vrei să strigi dar
mulțimile au chipuri sculpturale cu ochi de mort lipiți pe frunte.

nimeni nu vede scribul care își pierde mâinile.
tabitta se ridică, scârțâie, își coase iar
sforile în trup și face semn discret că
mă cunoaște. desface mâinile,
așterne stelele în cruce.
se-nchină,
apoi, zvâcnește o vreme corpul îi plutește
pe deasupra meselor murdare boemii se trezesc și
bat cu zgomot infernal din palmele metalice ies
focuri cu limbile otrăvite. focuri fără de fum.
aruncă în fântâna seacă monedele cu chipuri labărțate
se pierd prin miile de trupuri pe care
păpușa le aruncă pe sub gene
bucățile de ceruri forfotesc.

***

(-tabitta, tabitta, nu mai e vreme. orașul a murit. în cimitire crucile n-au umbre și iedera le-a-nlănțuit. privește! nici vulturul nu mi-e prieten. se plimbă doar pe-aici, prin asfințit. e liniștit, se-oprește, se ooopreeeește, da...îmi înghite hulpav razele durerii din podul arcuit).

ești egoistă.
mai spune-o rugăciune. tu n-ai avut bunici?
piciorul stâng îmi slobozește florile de stâncă.
cât să alerg după lumină? păpușă mai străină decât mine
cu degete de sârmă nu adormi mai spune-mi cum se aude
tic-tac-ul inimilor mele în talpa verde a pământului îngenunchiat
eu o să mă ascund în ochii tăi de foc tu să te-ascunzi în cămăruțele
umbroase ...în care zac.
Dorina Ciocan Neculce
Dorina Ciocan Neculce

Mesaje : 558
Data de inscriere : 06/04/2011
Varsta : 54
Localizare : Iaşi

Sus In jos

Visuri destramate

Mesaj Scris de Dorina Ciocan Neculce la data de Dum Iun 10, 2012 3:26 am

Dorina Ciocan Neculce
Dorina Ciocan Neculce

Mesaje : 558
Data de inscriere : 06/04/2011
Varsta : 54
Localizare : Iaşi

Sus In jos

Re: Dorina Ciocan-Neculce

Mesaj Scris de Volontir Dmitry la data de Dum Iun 10, 2012 9:15 am

Cu deosebit respect,Doamna Dorina!As sugera o dorinta si pentru ai NEXT-ului sa ii bucurati,caci sunt si acolo care adora versurile dumneavoastra!Sunt ele superbe si enigmatice!Au,de-as trai si eu prin acea lume in care se descrie misterul necunoscut!
Volontir Dmitry
Volontir Dmitry

Mesaje : 98
Data de inscriere : 12/12/2011
Varsta : 38
Localizare : Basarabia

http://sens.officialforum.net/

Sus In jos

Re: Dorina Ciocan-Neculce

Mesaj Scris de Dorina Ciocan Neculce la data de Lun Iun 11, 2012 4:34 am

multumesc mult, Volontir! voi posta cu drag...doar ca acum sunt ocupata cu organizarea serbarii de sfarsit de an școlar...însă promit sa imi fac timp si va fac o vizita cu drag.
Dorina Ciocan Neculce
Dorina Ciocan Neculce

Mesaje : 558
Data de inscriere : 06/04/2011
Varsta : 54
Localizare : Iaşi

Sus In jos

Re: Dorina Ciocan-Neculce

Mesaj Scris de Volontir Dmitry la data de Vin Iun 22, 2012 9:51 pm

Va multumesc pentru vizita si colaborare cu siteul nostru!Mult succes in viata si pace-n familia voastra,Stimata Doamna Dorina!Cu drag!
Volontir Dmitry
Volontir Dmitry

Mesaje : 98
Data de inscriere : 12/12/2011
Varsta : 38
Localizare : Basarabia

http://sens.officialforum.net/

Sus In jos

colți

Mesaj Scris de Dorina Ciocan Neculce la data de Lun Iun 25, 2012 4:46 am

în timp
deschid niște ferestre
pelerin pe deasupra
razelor înflorite în caisul dalb
fildeșul se-nfige-n craniul meu crăpat
elefanții își caută trupul
violent
ah violent
stelele încolțesc
într-o savană demult uitată
împietresc
om și trup ochi rubinii
azur presărat în venele mele
împletite cu fire de zare albastră
larve lucesc pocnind a bunăstare
degetele de cleștar
îndeasă colți ascuțiți gurii mele
care încă-și mai caută trup
într-un cimitir stelar


Ultima editare efectuata de catre Dorina Ciocan Neculce in Lun Iun 25, 2012 5:01 am, editata de 1 ori
Dorina Ciocan Neculce
Dorina Ciocan Neculce

Mesaje : 558
Data de inscriere : 06/04/2011
Varsta : 54
Localizare : Iaşi

Sus In jos

Re: Dorina Ciocan-Neculce

Mesaj Scris de Dorina Ciocan Neculce la data de Lun Iun 25, 2012 4:47 am

multumesc, Dima...tu ma aduci pe ambele site-uri.
numai bine iti doresc, tie si familiei. cu drag
Dorina Ciocan Neculce
Dorina Ciocan Neculce

Mesaje : 558
Data de inscriere : 06/04/2011
Varsta : 54
Localizare : Iaşi

Sus In jos

Re: Dorina Ciocan-Neculce

Mesaj Scris de Volontir Dmitry la data de Lun Iun 25, 2012 7:40 am

Multumesc din suflet!Avem onoare sa fi-ti prezenta!O caldura si un zimbet nu strica nimanui!Cu drag de la NEXT-EXPRESS! cheers
Volontir Dmitry
Volontir Dmitry

Mesaje : 98
Data de inscriere : 12/12/2011
Varsta : 38
Localizare : Basarabia

http://sens.officialforum.net/

Sus In jos

Re: Dorina Ciocan-Neculce

Mesaj Scris de Dorina Ciocan Neculce la data de Joi Iun 28, 2012 7:10 pm

multumesc pentru zambet si semnul treceri tale pe aici.
sa ai o zi frumoasa alaturi de cei dragi.
Dorina Ciocan Neculce
Dorina Ciocan Neculce

Mesaje : 558
Data de inscriere : 06/04/2011
Varsta : 54
Localizare : Iaşi

Sus In jos

Re: Dorina Ciocan-Neculce

Mesaj Scris de Volontir Dmitry la data de Joi Iun 28, 2012 7:22 pm

Multumim!Si dumneavoastra la fel o zi cu cat mai frumoasa posibil!Salut!
Volontir Dmitry
Volontir Dmitry

Mesaje : 98
Data de inscriere : 12/12/2011
Varsta : 38
Localizare : Basarabia

http://sens.officialforum.net/

Sus In jos

Re: Dorina Ciocan-Neculce

Mesaj Scris de Volontir Dmitry la data de Dum Iul 01, 2012 10:21 am

In privinta CHATU-lui,Doamna Dorina,NEXT-EXPRESS are o solutie extraordinara pentru blogul dumneavoastra!Intotdeauna suntem gata sa va ajutam..daca doriti si VIDEOCHAT,care sa vorbiti de pe pagina voastra online cu membrii blogului...Asa ca anuntati la Administratie si facem ce e posibil!Cu drag,Volontir!

Volontir Dmitry
Volontir Dmitry

Mesaje : 98
Data de inscriere : 12/12/2011
Varsta : 38
Localizare : Basarabia

http://sens.officialforum.net/

Sus In jos

Re: Dorina Ciocan-Neculce

Mesaj Scris de Volontir Dmitry la data de Dum Iul 01, 2012 10:29 am

Aici puteti anonim sa spuneti orice dorinta sau sa impartasiti visele voastre...

Volontir Dmitry
Volontir Dmitry

Mesaje : 98
Data de inscriere : 12/12/2011
Varsta : 38
Localizare : Basarabia

http://sens.officialforum.net/

Sus In jos

Re: Dorina Ciocan-Neculce

Mesaj Scris de Dorina Ciocan Neculce la data de Dum Iul 01, 2012 7:54 pm

multumesc. mi-as dori sa am un contact direct de pe blogul meu cu forumului dumneavoastra, insa nu ma descurc prea bine cu partea tehnica. o sa ma conectez pe chatul dv sa imi dati unele informatii. o zi frumoasa!
Dorina Ciocan Neculce
Dorina Ciocan Neculce

Mesaje : 558
Data de inscriere : 06/04/2011
Varsta : 54
Localizare : Iaşi

Sus In jos

portret de familie

Mesaj Scris de Dorina Ciocan Neculce la data de Dum Iul 29, 2012 6:31 pmpozele îngălbenite din pereți se trezeau și
le auzeam clar vocile -singură
la început mi-a fost frică am vrut să le închid
ochiul de geam să nu le mai las să plece

ascensorul avea oricum ușa întredeschisă
pui de om intrau și ieșeau ca niște
mici monștri treceau
strada scoteau limba și se strâmbau
vitrinelor strălucitoare
și niciodată nu m-am putut ține strâns de povestea asta

hai sa nu murim i-am zis desprinzându-mă cu greu din
furnicarul acela cenușiu fără de aripi
hai sa încercăm măcar o dată să nu mai murim așa prostește în fotografiile astea întunecate unde lumina nu mai răsare din lumină te rog să te concentrezi și să strălucești măcar acum la apus ca un adevărat soare
am nevoie chiar și pentru o clipă de o adiere ușoară

și el m-a prins de mână și am stat așa amândoi
lumină în lumină
suflet în suflet și
am desenat plictisiți cercuri
mii și mii de cercuri
iar în fiecare trasam câte o față zâmbitoare imensă cu ochii inundați de mare

trecuse o vreme
mirosea țipător a zi și a noapte
fețele mele se destindeau
fețele lui se încruntau
se încruntau
mai lasă dracului caietul acela și
fâ-mi ceva de mâncare
(aici nu ne hrănim cu vise ușoare?)

fotografiile tresăreau
se îngălbeneau
se îngălbeneau înceeeet fără să spună nimănui

„poezia nu se scrie din minte”zicea cărtărescu privindu-ne oorbitor și am călcat toate mințile în picioare
cioburi îmi curgeau în vene și îmi alunecau în creier
„să vrei până la mie, să poți până la șase! ne striga de departe arghezi
udându-și florile de mucegai

și atunci am obosit
și-am adormit într-un colț de tavan
cu cioburi în mâini și în picioare
Dorina Ciocan Neculce
Dorina Ciocan Neculce

Mesaje : 558
Data de inscriere : 06/04/2011
Varsta : 54
Localizare : Iaşi

Sus In jos

incisiv, doi dinţi din faţă

Mesaj Scris de Dorina Ciocan Neculce la data de Vin Sept 07, 2012 4:38 am

treceam linii linii ascunse în
semne literare peste un
pământ de fluturi congelaţi
tropăiam cerându-ne drepturi
la existenţă şi
dreptul şi stângul se vor
lovi crunt de caldarâm
până le vom recunoaşte
unora mersul de pitici în paşi de vals
cu buze ţuguiate lascive vor sorbi din aburii
nebuniei supunându-se zidului fad
nopţile mele fi-vor mai albe când
ploaia o să-mi adune pe faţă
şuvoaiele în valuri am să urc
încercând să îţi scriu poemele
tunse cu ochii de şarpe vor clipi peste ele
vampe cu stil şi le vor numi ,,subţirele,,
tocindu-le în dinţii de peşte vor cobi
pentru că metafora nu îmi îngraşă păduchii
ramas aproape singur le voi zice cu aroganţa
crescută în pâine nu nu nu acest secol nu există
există doar curve cu fesele întărite strident rujate
adulate şi a-probate de trupurile groase de ţeasta învechită a
oamenilor de rezervă ghemuiţi între cracii pierzaniei IATĂ
iată ce numesc eu o lume mai bună o lume în care încape şi
poetul ascuţindu-şi pana la uşa poeziei cerşetor pe un tărâm
vândut demult totuşi dincolo parcă era loc de mai mult dar nu
am de reproşat sistemului mut acestui veac numit-Îndeajuns
calc peste cioburi şi nostalgii şi trec peste linii
linii
linii şi semnele literaturii române
ascut verbul ca pe un creion
chimic găsit într-un sertat al lumii
mult preaprăfuit de pile de şanse de
gurile lascive care îşi rânjesc de formă colţii
rozând viermii zădărniciei din fâlcile omului de rând:)
Dorina Ciocan Neculce
Dorina Ciocan Neculce

Mesaje : 558
Data de inscriere : 06/04/2011
Varsta : 54
Localizare : Iaşi

Sus In jos

&

Mesaj Scris de Dorina Ciocan Neculce la data de Joi Noi 01, 2012 12:34 pmşi nu mă pot vindeca

simţământul persistă
de parcă aş avea nisipuri mişcătoareîn talpă
adăpătoare de flururi
galbeni mi-s ochii
desparte-mă iarnă de vânturi şi
de ploi-usturătoare sentimente
pe deasupra memoriei mele închircite
firul de plumb nu mai pătrunde. sunt un amurg deşertat?
sunt o tristeţe scursă pe un obraz de ceară?
sunt o firidă crescută în creştetul palmelor tale?
îngroşământ al nervurilor. zale frunzoase?
verde verde pal verde strident întunecat
uitată sunt în umărul pădurilor
îndoielnica mea cămaşă de zale
ţesută în norii de fum mă strânge sugrumă
scârţâi şi scânteiez a jale mă şi aprind lumină în lumină
parfum de culoare în iasomie răzvrătită
în tablouri renascentiste îmi întorc pasul
stânjenitor şi trist mă voi şi-amesteca prin herghelii de fluturi
să-ţi mai trăiesc o săptămână
nepământeană urmă.
înseamnă că nu e târziu
lampa tot pâlpâie
nu se stinge zarea după linia albastră
aş mai putea să îţi desprind poemele din trupul cald
voi decupa grădini edenice
fără de şarpe cu fâlcile deschise
paianjenul ne va muşca amurgul-trăind apocaliptic înserarea
o să ne cernem liniştiţi şi palizi
prin universul de cenuşă
Dorina Ciocan Neculce
Dorina Ciocan Neculce

Mesaje : 558
Data de inscriere : 06/04/2011
Varsta : 54
Localizare : Iaşi

Sus In jos

mă umplu fără tăgadă

Mesaj Scris de Dorina Ciocan Neculce la data de Sam Noi 03, 2012 9:54 pm

mă umplu fără tăgadă


http://misionara-misionara.blogspot.com/2012/09/ma-umplu-fara-tagada.html

treptat treptat
făcliile se sting
în mine clipocind
ca nişte ape obosite
mâini nedefinite mă împing şi
mă gândesc la grădinile acoperite
în care îmi îngropam pisicile adormite
cu ghearele înfipte în pământul rotund

a fost anul meu de foc
a fost anul meu fără de margini
şi am tras capetele până la râul aceluiaşi
călugăr care veghea cu privirile încimentate nesfârşitul
porumbul agoniza verzui hrănind copiii umbrelor
cu fericirea atârnând pe umeri
zâmbesc neliniştiţi pe sub pete de lumină

va fi secetă cruntă în aşternuturi
o seceta cu cămăşile negre înflorate
trestii aplecate s-or adăposti în
florile galbene fără de ceruri
îmi vor acoperi paşii în colbul
unui drum bătătorit cu sânge
deschideţi-mi poarta
gândului să mă plâng
cu lacrimi de toamne tăcute
mestecate în amurguri
neînfricatele mele toamne plăpânde
amare viu colorate cu sânul
prea plin-picături de jad-
aruncate în ultima zăpadă treptat
treptat în mine se mai sting urme de lumini
semnale imprecise ale unui far uitat
la margine de timp
fii bun tu cel de nicăieri fii bun
ca o gură fierbinte
deschisă în lutul alb
ca un pescăruş ce o să
îmbătrânească feţe neobosite
aprinse pe o faleză pustie şi
tac şi tac până
mă umplu fără tăgadă cu lacrimi
icoane vorbitoare şi jumătăţile de gând
Dorina Ciocan Neculce
Dorina Ciocan Neculce

Mesaje : 558
Data de inscriere : 06/04/2011
Varsta : 54
Localizare : Iaşi

Sus In jos

(des)cântec

Mesaj Scris de Dorina Ciocan Neculce la data de Lun Noi 26, 2012 11:15 amvântule, cuvântule,
ninge-mă cu flori de soare,
stinge-mi trupul în izvoare,
răcorește-mă cu sete
ielele să mă îmbete,
sparge-mi norii cei de gânduri și
învârte-mă în rânduri,
sfori de timp să mă închinge
zori de ziuă să mă strige.
scapă-mă de umbra mea
să pot nopții-a-mă-nchina,
unduiește-mă în gene ca
iubirea să mă cheme,
să mă scuture-o furtună,
să mă-nghită luna-lună,
luna-lunii luminoasă,
simt, durerea mi-o apasă.
hai, răstoarnă-mi ploi de stele
să mă înfășori în ele,
să mă-ntorc și din mormânt,
neființă-n zbor de gând

Dorina Ciocan Neculce
Dorina Ciocan Neculce

Mesaje : 558
Data de inscriere : 06/04/2011
Varsta : 54
Localizare : Iaşi

Sus In jos

Re: Dorina Ciocan-Neculce

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 10 din 11 Înapoi  1, 2, 3 ... , 9, 10, 11  Urmatorul

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum