Tabăra de creaţie
ParteneriPrimăria

Parteneri


http://www.muzeulliteraturiiiasi.ro/index.php

 

  

 http://sc-rcv-concept-srl.blogspot.com/

                                         

Ultimele subiecte
» Titi Nechita
Lun Feb 23, 2015 6:06 am Scris de Titi Nechita

» Mihai LEONTE poetul armoniei si al optimismului...
Dum Noi 30, 2014 9:00 am Scris de Mihai LEONTE

» Ion Ionescu-Bucovu
Joi Oct 02, 2014 10:57 pm Scris de Ion Ionescu-Bucovu

»  1 august 2014 - Presa culturală gălăţeană
Vin Aug 29, 2014 11:09 am Scris de Rodica Rodean

» 31 iulie 2014 - CARNAVAL
Vin Aug 29, 2014 11:07 am Scris de Rodica Rodean

» 1 august 2014 - O seară cu artistul ALEXANDRU JULA
Vin Aug 29, 2014 11:01 am Scris de Rodica Rodean

» Ecouri media, impresii, comentarii
Vin Aug 29, 2014 10:57 am Scris de Admin

» 27 iulie 2014 - Cartea un Univers al Prieteniei
Vin Aug 29, 2014 10:55 am Scris de Admin

» 28 iulie 2014 - deschiderea Taberei de creaţie
Vin Aug 29, 2014 10:52 am Scris de Admin

web trafic

universulprieteniei.org trafic.ro

===========================
Cautare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata


Un citat frumos

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Re: Un citat frumos

Mesaj Scris de Ovidiu Raul Vasiliu la data de Dum Noi 06, 2011 1:00 am

Pe vremuri aveai timp să-ţi faci rimp. Astăzi, omul aleargă tot timpul după timp. Nu mai are timp să piardă timpul. Şi totuşi ajunge la timp acolo unde îl aşteaptă moartea. (e dintr-o carte pe care am citit-o mai demult, "Monahul şi psihiatrul", scrisă de un oarecare psihiatru Dominique Meglee şi de un călugăr dominican, pe nume Amedee)

Ovidiu Raul Vasiliu

Mesaje: 956
Data de inscriere: 06/04/2011
Varsta: 39
Localizare: Iasi

Sus In jos

Re: Un citat frumos

Mesaj Scris de Ovidiu Raul Vasiliu la data de Sam Dec 17, 2011 8:55 am

Oamenii au inventat respectul, ca să ascundă locul gol, unde ar trebui să fie iubirea. (L.N. Tolstoi - "Anna Karennina")

Ovidiu Raul Vasiliu

Mesaje: 956
Data de inscriere: 06/04/2011
Varsta: 39
Localizare: Iasi

Sus In jos

Eminescu

Mesaj Scris de Ion Ionescu-Bucovu la data de Joi Ian 05, 2012 7:15 am

Eminescu s-a adâncit, scafandru unic și uimitor în mitul și lirica populară, a redat poporului, maestru șlefuite diamantele neamului românesc
(Sadoveanu)

Ion Ionescu-Bucovu

Mesaje: 146
Data de inscriere: 05/01/2012
Varsta: 77
Localizare: RÂCA,ARGEȘ

Sus In jos

Despre naşterea poeziei

Mesaj Scris de Ovidiu Raul Vasiliu la data de Joi Ian 05, 2012 8:00 am

Poetul este cel mai predestinat (şi singurul) să nască existenţe concrete... Să fie o compensaţie a faptului că bărbatul nu poate naşte direct? Chiar dacă este, în fine, ea este mai concretă decât o naştere biologică (Nichita Stănescu - "Fiziologia poeziei")

Ovidiu Raul Vasiliu

Mesaje: 956
Data de inscriere: 06/04/2011
Varsta: 39
Localizare: Iasi

Sus In jos

Modestie

Mesaj Scris de Ovidiu Raul Vasiliu la data de Sam Ian 07, 2012 9:52 am

Sunt Mike şi atât. Sunt un om crud, rece şi dur. Nu sunt o persoană importantă. Am fost umilit în toate felurile şi nu mai simt nimic. Păstraţi-vă aplauzele şi emoţia. Mă fac să mă simt rău. (Mike Tyson)

Ovidiu Raul Vasiliu

Mesaje: 956
Data de inscriere: 06/04/2011
Varsta: 39
Localizare: Iasi

Sus In jos

Sinucidere din dragoste

Mesaj Scris de Ovidiu Raul Vasiliu la data de Dum Ian 08, 2012 12:09 am

Nu s-ar sinucide nimeni din dragoste, dacă dragostea ar fi dezinteresată. (Iulia Haşdeu - "Cugetări")

Ovidiu Raul Vasiliu

Mesaje: 956
Data de inscriere: 06/04/2011
Varsta: 39
Localizare: Iasi

Sus In jos

Re: Un citat frumos

Mesaj Scris de PETRESCU DAN la data de Dum Ian 08, 2012 1:21 am

Mai mult decat un simplu citat
Fiecare va afla cand va fi judecat


ISUS CRCIFIATUL
An după an, în ziua aceasta, întreaga omenire se deşteaptă din somnul său greu ca plumbul, stând faţă în faţă cu toate cele care au fost şi îndreptându-şi privirile către Muntele Căpăţânii (Golgota), spre a-l zări pe Iisus Nazarineanul ţintuit în piroane pe vârful Crucii...
La ceasul când soarele amurgeşte în ziua de mâine, creştinii din toate ţinuturile şi ţările lumii stau în rugă la picioarele statuilor ridicate pe fiecare spinare de deal şi pe acoperişurile tuturor munţilor, spre a purcede, apoi, călăuziţi de Memorie, către zidurile Ierusalimului, rânduri-rânduri, bătându-se cu pumnii în piept şi ridicându-şi ochii către o fantomă încununată cu spini, cu mâinile deschise către eternitate, privind dincolo de giulgiul morţii spre nesfârşitele adâncimi ale vieţii.Iar când perdelele nopţii abia prind să lase loc celui dintâi licăr al zilei, aceşti creştini se întorc pâlcuri-pâlcuri gălăgioase, către umbra uitării, îmbrăcând iarăşi obişnuitul strai al neştiinţei şi nepăsării.
An după an, într-o asemenea zi, filosofii îşi părăsesc adăposturile întunecoase, gânditorii îşi lasă singure chiliile reci,poeţii pleacă din văile lor himerice, adunându-se, toţi, pe creasta unui munte înalt, muţi, înfricoşaţi, să asculte glasul tânăr care spune, pentru cei care îi sunt ucigaşi: "Părinte, iartă-le lor, nu ştiu ce fac!"Apoi, când liniştea se lasă din nou peste forfota lumii, filosofii, poeţii şi gânditorii, se întorc la sălaşele lor spre a-şi înmormânta din nou sufletele între filele tomurilor.
Femeile, luate de la bucuriile vieţii, împodobite cu cercei şi inele, ies, în ziua asta, dintre pereţii caselor lor, spre a o vedea pe Femeia îndurerată, încremenită lângă piciorul Crucii, aidoma copacului îndoit dar nebiruit de furtună. Iar femeiele îi aud tânguirea adâncă şi nemângâiata ei plângere.
Fetele şi flăcăii, purtaţi de freamătul zilelor al cărui înţeles încă nu au ajuns a-l pricepe, se cuminţesc, în ziua aceasta, să o vadă pe fecioara de la Magdala spălând cu boabe de lacrimi picioarele bărbatului înălţat între cer şi pământ, apoi, obosiţi de privelişte, se întorc, gureşi, la ale lor.
An după an, în ziua aceasta, umanitatea cunoaşte clipa de trezire a primăverii şi plânge pentru suferinţa Nazarineanului, apoi, uscându-şi lacrimile, pleacă înapoi în somnul netulburat şi profund. Rămâne, surâzătoare şi trează, doar primăvara care se trece în anotimp văratic, cu straie de aur şi miresme în plete.
Oamenilor le place să se tânguie şi să plângă, asemenea femeii, pentru generaţiile şi pentru eroii trecuţi. De-ar fi fost cu toţii bărbaţi, ar fi slăvit gloria şi măreţia acestora.
Asemenea unei copile, oamenii varsă o lacrimă pentru pasărea care a fost ucisă, dar stau nepăsători înaintea furtunilor care mătură, în nestăvilita lor trecere, ramurile uscate şi necurăţeniile putreziciunii.
Oamenii îl ştiu pe Nazarinean născut în sărăcie, crescut sărman, batjocorit ca un răufăcător şi atunci se tânguie, varsă o lacrimă, apoi uită.
De-a lungul a nouăsprezece generaţii, omenirea a venerat neputinţa în chipul Nazarineanului. Iisus a fost tare, dar înţelesul adevăratei sale puteri rămâne necunoscut.
Iisus nu a trăit ca sărman temător, nu şi-a dat sufletul în plânsete de durere, ci a trăit ca un răsculat, a fost ridicat pe Cruce ca un răzvrătit şi s-a stins asemenea unui titan.
Iisus nu a venit din orizontul azurului spre a face din suferinţă un simbol al vieţii, ci pentru a face din viaţă semn al libertăţii şi adevărului.
Iisus nu s-a înfricoşat înaintea împilatorilor săi, nici nu i-a fost teamă de cei care l-au duşmănit, nu a suferit în faţa ucigaşilor lui, ci a stat liber, mai presus de micimea acuzatorilor, mai presus de nedreptate şi tiranie. A văzut bubele puturoase şi le-a golit de coptură, a auzit glasul răului şi i-a poruncit să tacă, a
întâlnit făţărnicia şi a arătat-o cu degetul.
Iisus nu s-a coborât din cerul înalt al creaţiei pentru a dărâma casele şi a zidi mănăstiri şi chilii din pietrele lor, n-a venit pentru a ispiti pe bărbaţi spre a-i preface în călugări şi popi, ci pentru a răspândi peste lume sufletul nou şi puternic care să zdrobească tronurile înălţate pe munţi de cranii, palatele zidite pe ţărâna mormintelor, zeii ciopliţi din carnea celor neputincioşi şi sărmani.
Iisus nu a venit să-i înveţe pe oameni cum să ridice biserici trufaşe şi sanctuare semeţe alături de bordeie şi cocioabe întunecate şi reci, ci pentru a face lăcaş de smerenie din inima omului, altar din suflet şi preot din raţiune şi judecată.
Acestea le-a împlinit Iisus Nazarineanul şi pentru acestea s-a răstignit cu bună ştiinţă. Dacă toate acestea le-am fi înţeles, astăzi, în ziua aceasta a anului, ne-am fi veselit şi am fi ridicat cântec şi imne de biruinţă.
Uriaşule răstignit, care din vârful Golgotei priveşti cortegiille generaţiilor, care auzi zbaterea şi zarva popoarelor, care înţelegi şi ştii visul eternităţii, tu, pironitul pe lemnul însângerat al Crucii, eşti mai slăvit decât o mie de voievozi, decât o mie de împărăţii şi decât o mie de tronuri.
În mâhnirea ta este bucurie de primăvară şi floare, în suferinţa ta este pace mai adâncă decât seninătatea arhanghelilor, între călăii tăi eşti mai slobod decât razele soarelui.
Coroana de spini care ţi-a împurpurat fruntea este mai majestuoasă decât toate diademele zeilor, piroanele care ţi-au pătruns carnea sunt mai strălucitoare decât sceptrul lui Jupiter, picurii sângelui tău mai curaţi decât giuvaerurile zeiţei Iştar.
Iartă-le, dar, celor care te căinează, căci nu ştiu cum să se căineze pe sine!
Iartă-i, căci nu au aflat că tu ai venit cu moartea pre moarte călcând şi celor din morminte dăruindu-le viaţa!

SURSA: Crestin ortodox

PETRESCU DAN

Mesaje: 583
Data de inscriere: 10/04/2011
Varsta: 68
Localizare: Craiova

Sus In jos

Re: Un citat frumos

Mesaj Scris de Ovidiu Raul Vasiliu la data de Dum Ian 08, 2012 2:51 am

Dacă este altceva sau mai mult decât un simplu citat
Cred că în altă parte trebuie postat
Adică la pagina de spiritualitate
Nu aici, unde se postează doar citate
Dar frunzuliţă verde de cicoare
Cred că vrei şefu să ai pe cât mai multe pagini ultima postare
De aceea uneori postezi la întâmplare.

Ovidiu Raul Vasiliu

Mesaje: 956
Data de inscriere: 06/04/2011
Varsta: 39
Localizare: Iasi

Sus In jos

Re: Un citat frumos

Mesaj Scris de Ovidiu Raul Vasiliu la data de Mar Ian 10, 2012 9:15 am

Da, bine a zis cel ce a zis: să nu-i dea Dumnezeu omului câte poate să îndure! Căci omul este o fiinţă care se obişnuieşte cu orice. (F.M. Dostoievski - "Amintiri din casa morţilor")


Ultima editare efectuata de catre Ovidiu Raul Vasiliu in Lun Ian 16, 2012 7:18 am, editata de 1 ori

Ovidiu Raul Vasiliu

Mesaje: 956
Data de inscriere: 06/04/2011
Varsta: 39
Localizare: Iasi

Sus In jos

Re: Un citat frumos

Mesaj Scris de Ovidiu Raul Vasiliu la data de Lun Ian 16, 2012 7:09 am

Eroarea literaturii dăinuieşte în faptul de a crede că numai spiritul te face cuviincios. Mai curând contrariul este adevărat. Nu există bună-cuviinţă decât acolo unde nu există deloc spirit. (Thomas Mann - "Muntele vrăjit")


Ultima editare efectuata de catre Ovidiu Raul Vasiliu in Lun Ian 16, 2012 7:18 am, editata de 1 ori

Ovidiu Raul Vasiliu

Mesaje: 956
Data de inscriere: 06/04/2011
Varsta: 39
Localizare: Iasi

Sus In jos

Re: Un citat frumos

Mesaj Scris de Ovidiu Raul Vasiliu la data de Lun Ian 16, 2012 7:17 am

Liturghia şi viaţa monahală păstrează sensul misterului, al sacrului; ele sunt trăite şi participate ca sacre, ele sunt mereu noi şi înnoite şi răspund exigenţelor tuturor timpurilor într-o manieră inepuizabilă, căci misterul este prin definiţie inepuizabil. Când se pierde simţul misterului, caută să se înlocuiască fără încetare cu ceva, pentru că prin orice ar fi înlocuit, acel lucru îmbătrâneşte repede şi se caută mereu tot altul şi altul. (Antonie Plămădeală - "Tradiţie şi libertate în spiritualitatea ortodoxă")

Ovidiu Raul Vasiliu

Mesaje: 956
Data de inscriere: 06/04/2011
Varsta: 39
Localizare: Iasi

Sus In jos

Re: Un citat frumos

Mesaj Scris de Ovidiu Raul Vasiliu la data de Mier Ian 25, 2012 8:58 am

Noi românii suntem o naţiune în care, dacă nu se gândeşte şi nu se face prea mult, cel puţin ne putem lăuda că se discută foarte mult. (I. L. Caragiale) Smile

Ovidiu Raul Vasiliu

Mesaje: 956
Data de inscriere: 06/04/2011
Varsta: 39
Localizare: Iasi

Sus In jos

Re: Un citat frumos

Mesaj Scris de Rodica Rodean la data de Mier Ian 25, 2012 10:08 am

Eu cunosc o hora si mai frumoasa, hora in care sa se tina de mana toti pamantenii, si ortodoxi, si catolici, si armeni, si fara a se uita la deosebirea religiilor, pe care le poate judeca numai Dumnezeu, toti legati prin aceleasi drepturi si indatoriri, prin acelasi interes, prin aceeasi dragoste fata de tara, sa joace hora Romaniei unite si autonome.

Citat de Mihail Kogalniceanu

_________________
"Cel care este însotit de gânduri nobile nu este niciodatã singur"(Fletcher)

Rodica Rodean

Mesaje: 1505
Data de inscriere: 16/03/2011
Varsta: 61
Localizare: Iasi

Sus In jos

Re: Un citat frumos

Mesaj Scris de George PENA la data de Mier Feb 08, 2012 1:52 am

Poetul n-are timp, timpul lui a sublimat în poezie.

George PENA

Mesaje: 1
Data de inscriere: 18/05/2011
Varsta: 75
Localizare: Vlasca-Draganesti-Teleorman

Sus In jos

Re: Un citat frumos

Mesaj Scris de Ovidiu Raul Vasiliu la data de Vin Feb 10, 2012 9:01 pm

Considera ca o farsă a destinului său capricios faptul de a fi căutat marea fără să o fi descoperit vreodată, cu preţul a nenumărate sacrificii şi greutăţi, şi de a o fi descoperit acum fără s-o caute, de-a curmezişul drumului său, ca pe un obstacol de netrecut. (Gabriel Garcia Marquez - "Un veac de singurătate")

Ovidiu Raul Vasiliu

Mesaje: 956
Data de inscriere: 06/04/2011
Varsta: 39
Localizare: Iasi

Sus In jos

Marin Preda

Mesaj Scris de Ovidiu Raul Vasiliu la data de Lun Mar 12, 2012 7:43 am

Îmi vine în minte o comparaţie sau mai degrabă o întrebare: resorturile adânci ale fiinţei noastre pot fi ele întoarse la infinit? Învârtim pe-ale ceasului, până ce simţim că apare o rezistenţă. Atunci ne oprim. Prima mea bătaie zdravănă am primit-o când am întors ceasul lui tata până am obţinut o mişcare infinită; da, dar ceasul a mai mers doar câteva ore şi pe urmă s-a oprit.
(...)
"Alo", auzii o voce lungă şi voalată, foarte ezitantă, undeva în tainica noapte electromagnetică. "Da", zisei. "Ce mai faci tu, cel mai iubit dintre pământeni?" Mi se păru că visez! Mie îmi era adresată, şi cu un astfel de patetism parcă mistic, care mă copleşi, această supremă declaraţie?
(...)
Mitul acesta al fericirii prin iubire, al acestei iubiri descrise aici şi nu al iubirii aproapelui, n-a încetat şi nu va înceta să existe pe pământul nostru, să moară adică şi să renască perpetuu. Şi atâta timp cât aceste trepte urcate şi coborâte de mine vor mai fi urcate şi coborâte de nenumăraţi alţii, această carte va mărturisi oricând: ..dacă dragoste nu e, nimic nu e!...
(Marin Preda - "Cel mai iubit dintre pământeni")

Ovidiu Raul Vasiliu

Mesaje: 956
Data de inscriere: 06/04/2011
Varsta: 39
Localizare: Iasi

Sus In jos

citat

Mesaj Scris de Ion Ionescu-Bucovu la data de Vin Apr 20, 2012 4:45 am

Când un poet moare, poezia face febră.

Ion Ionescu-Bucovu

Mesaje: 146
Data de inscriere: 05/01/2012
Varsta: 77
Localizare: RÂCA,ARGEȘ

Sus In jos

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum