Tabăra de creaţie

PARTENERI MEDIA

Parteneri
PARTENERI

USR-Fil.IaşiBiblioteca Judeţeană “Gheorghe Asachi” Iaşi


Asociaţia Literară „Păstorel”


Editura PIMComplexul Muzeal "Moldova" Iaşi
Ultimele subiecte
web trafic

universulprieteniei.org trafic.ro

===========================
Cautare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata


“Seri de film românesc la Ateneu”

In jos

“Seri de film românesc la Ateneu”

Mesaj Scris de Admin la data de Mar Sept 20, 2011 6:35 am

“Seri de film românesc la Ateneu”-IASI


Data: 21 septembrie 2011 - 23 noiembrie 2011, ora 18:00
Durata: 1 oră
Pret bilete: INTRARE LIBERASeri de film românesc la Ateneu” este un proiect cinematografic prin care publicul interesat va viziona filme de scurt/ mediu metraj şi filme documentare

Proiecţiile de film se vor desfăşura în Galeriile de Artă “Ateneul Tătăraşi” în fiecare miercuri începând cu ora 1800 în perioada 21 septembrie – 23 noiembrie 2011. Proiecţiile vor fi urmate de discuţii şi dezbateri pe teme cinematografice. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile, capacitatea sălii este de 40-50 de persoane.

Începem pe 21 septembrie 2011 cu filmele de scurt metraj ale lui Iustin ŞURPĂNELU: Experiment, Când vorbeşti singur.

Vor fi prezentate filme ale tinerilor regizori români: Iustin ŞURPĂNELU (21 septembrie), George GOGA AGADJĂNEAN (28 septembrie), Manuela MORAR, Cristi TOPORAN (5 octombrie), Ilinca V. CIOBANU, Adina PINTILIE, Cătălin MUŞAT (19 octombrie), Răzvan SĂVESCU, Gabriel SÂRBU (26 octombrie), Iosif PRODAN (2 noiembrie), Dorian BOGUŢĂ, Emanuel PÂRVU, Ciprian ALEXANDRESCU (9 noiembrie), Serge ZĂNOAGĂ, Mihai TOMESCU, Viorel MARDARE (16 noiembrie) şi lukaraluka (23 noiembrie).
Printre invitaţii prezenţi la “Seri de film românesc la Ateneu” se numără regizorii ieşeni: Iustin ŞURPĂNELU (21 septembrie), Dan MOISII şi Octavian STOICA – organizatori FILMSTUD (12 octombrie), Iosif PRODAN (2 noiembrie) şi lukaraluka (23 noiembrie). Proiectul este organizat de Ateneul Tătăraşi în colaborare cu Ana Chiricescu.

“Prin acest proiect cultural ne propunem să aducem tinerii mai aproape de cinema, să le redeşteptăm iubirea pentru a 7-a artă şi să promovăm filmul românesc de scurt/ mediu metraj, precum şi filmul documentar.”
Director Ateneul Tătăraşi dr. Liviu Brătescu

Programul detaliat al filmelor, afişul evenimentului vor fi disponibile pe site-ul Ateneului Tătăraşi: www.ateneutatarasi.ro.


Persoana de contact:
Mihaela Albianu, PR Ateneul Tătăraşi
tel: 0751 12 77 41
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 377
Data de inscriere : 16/03/2011
Localizare : IAŞI

http://www.universulprieteniei.org

Sus In jos

Re: “Seri de film românesc la Ateneu”

Mesaj Scris de Admin la data de Mar Noi 22, 2011 2:13 pm

COMUNICAT DE PRESĂ
Serile de Film Românesc de la Ateneul Tătăraşi se încheie miercuri, 23 noiembrie, la ora 18.00, cu lukaraluka.


Lukaraluka - aspirantă la titulatura de "regizor", născută în 1979 în Iaşi, România. Deşi studiile şi job-ul sunt din alt domeniu de activitate, în 2008 a hotărât să dea ascultare pasiunii dintotdeauna, regia de film. Impulsurile au fost “simple”: naşterea primului copil, apropierea de 30 de ani şi urmarea unui curs de cultură cinematografică!

Filmul de debut, scurt-metraj de ficţiune de 6 minute, coincide cu lucrarea de absolvire a cursului amintit de la Universitatea de Arte din Iaşi, în 2008. Este vorba despre relaţia de iubire-dependenţă-ură dintr-un cuplu şi ironia Naturii în legatură cu aceasta. “Care pe Care” a fost selectat la Festivalul Internaţional al Producătorilor Independenţi de Film, secţia Şcoli de Film (Constanţa, România), la Festivalul Internaţional de Film Independent de la New York. De asemenea “Care pe Care” a fost selecţionat din peste 1000 de filme trimise la FeSanCor 2008 - Festivalul Internaţional de Scurtmetraj din Santiago de Chile, rulând tot în 2008 şi la CinemaIubit.

"AM", al doilea film ce va rula în data de 23 noiembrie la Ateneul Tătăraşi, este un documentar de 19 minute despre simţul proprietăţii la români, despre generaţii diferite şi dorinţe asemănătoare. Realizat în 2009, filmul poate fi descris mai degrabă ca un reportaj-eseu. Însă deoarece trebuia aleasă o "categorie" între "ficţiune" şi "documentar", producătorul a ales cea din urmă categorie.
Filmul arată, din punctul de vedere al unui adolescent - naratorul şi consultantul principal al filmului având 17 ani - că nu există nici o "prăpastie" între generaţii, aceasta fiind o scuză a oamenilor fără răbdare de toate vârstele. Avem în jurul nostru oameni de la care să învăţăm - nu din prelegeri, ci din fragmente de viaţă. Depinde de noi, indiferent de anii adunaţi, să descoperim comorile.
"AM" a fost selectat la Festivalul Inter-Naţional “Toamna la Voroneţ” Suceava 2009, la “KAN Film Festival” 2010 Polonia, la "Festival of Nations", Austria 2010, la “Spune pe Scurt” Online Short Film Festival 2010 România, rulând şi la Festivalul Internaţional de Film de la Iaşi ediţia 2010 în secţiunea non competitivă "Made in Romania".

"Ochi Uscaţi S.R.L." este un scurt-metraj de 3 minute realizat tot în 2009. Este un clip anti-fumat deghizat într-o "reclamă" la o firmă de pompe funebre. Patronii îşi prezintă firma şi serviciile aferente şi îndeamnă spectatorul să fumeze în continuare ca să poată deveni "clientul" lor. A fost selectat de STEPS 2009 International Rights Film Festival Ucraina, de Mohammedia Film Festival Moroc 2010, de "Festival of Nations" Austria 2010 şi de "Spune pe Scurt" Online Short Film Festival România 2010. În caietul de presă al filmului găsim şi declaraţia regizorului cu privire la motivaţia din spatele clipului: "Sunt nefumătoare şi mă afectează foarte tare faptul că oameni dragi din jurul meu se sinucid încet, fumând. Mi-e ciudă că nu mă ascultă, că nu mă mai aud, că nu realizează sau nu vor să realizeze pericolul în care se pun pe ei înşişi, dar şi pe cei de-alături."


Vă aşteptăm cu drag!
Director, dr. Liviu Brătescu


Admin
Admin
Admin

Mesaje : 377
Data de inscriere : 16/03/2011
Localizare : IAŞI

http://www.universulprieteniei.org

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum