Tabăra de creaţie

PARTENERI MEDIA

Parteneri
PARTENERI

USR-Fil.IaşiBiblioteca Judeţeană “Gheorghe Asachi” Iaşi


Asociaţia Literară „Păstorel”


Editura PIMComplexul Muzeal "Moldova" Iaşi
Ultimele subiecte
web trafic

universulprieteniei.org trafic.ro

===========================
Cautare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata


TÂRGU FRUMOS-Evenimente

Pagina 1 din 2 1, 2  Urmatorul

In jos

TÂRGU FRUMOS-Evenimente

Mesaj Scris de petrov nicolina la data de Sam Iun 25, 2011 4:13 am

23 iunie 2011
-Lansarea Revistei ECOURI
-Lansare de carte-ASCUND AMINTIRI a d-lui Ştifii Ioan
EVENIMENTE CULTURALE
Ce poate fi mai frumos ca această întâlnire ce a avut loc astăzi 23 iunie 2011, la Casa de Cultură din oraşul Târgu Frumos. Chipuri de oameni veseli, prietenoşi cu toate gândurile la vedere.
Au venit să întâmpine o idee ce frământa un grup de oameni şi care au transformat-o în realitate. Revista ECOURI s-a născut prin efortul depus de aceşti iubitori de cultură şi frumos. Aceştia sunt: Ioan Ştifii, director editor,Fripis Dan, redactor şef, Enea Constantin, redactor şef adjunct,Pricop Petru,secretar general, un grup de redactori şi Maftei Gabriel, tehnoredactor.
Revista a înflorit în ziua de SÂNZIENE, zi de mare preţuire şi sărbătoare la români. Un alt eveniment a fost lansarea de carte ASCUND AMINTIRI a d-lui Ştifii Ioan. Au participat ca invitaţi de onoare, poeţii consacraţi Horia Zilieru şi Emilian Marcu, cunoscuţi şi iubiţi de locuitorii oraşului nostru şi primarul oraşului, un iubitor de poezie şi frumos,d-l Tătaru Gheorghe. Amândoi poeţii au vorbit despre revistă şi carte, scoţând în evidenţă în mod deosebit, importanţa şi eficienţa revistei. Doar noi cei aflaţi acolo, le-am putut citi şi asculta sentimentele prezente în scrierile lor.
Atât d-l Horia Zilieru cât şi d-l Emilian Marcu au felicitat pe cei ce au realizat lucrul acesta, sponsorii implicaţi, locuitorii oraşului Tg. Frumos şi nu în ultimul rând pe domnul primar, care a promis să sprijine realizarea revistei ECOURI într-un spaţiu puţin mai mare .S-a remarcat că revista nu va fi implicată în acţiuni politice, oraşul având destule relizări şi evenimente în plan cultural, social, învăţământ legat de existenţa locuitorilor din Tg. Frumos. Luând revista în mână, mi s-a părut f. mică, dar citind-o am constatat, că aproape nu-mi încăpea în braţele mele .Au citit din revistă d-l Dan Fripis, el fiind un adevărat moderator şi prezentator al evenimentelor. Au citit poezie, domnii: Horia Zilieru, Emilian Marcu, Ştifii Ioan. Au primit câte un exemplar din revistă toţi participanţii, iar cartea s-a distribuit doar celor care au dorit. „La mulţi ani” revistei ECOURI şi să dăinuie peste ani!!

24iunie- Olina
petrov nicolina
petrov nicolina

Mesaje : 167
Data de inscriere : 10/04/2011
Varsta : 70
Localizare : Tg Frumos

http://profile.imageshack.us/user/petrovnicoli/

Sus In jos

Re: TÂRGU FRUMOS-Evenimente

Mesaj Scris de Admin la data de Dum Iun 26, 2011 7:09 pm

Dublă lansare, de revistă de cultură şi volum de poezie, la PAPI Târgu Frumos


Revista de cultură „Ecouri” va apare lunar, sub auspiciile Casei de Cultură Tg. Frumos şi a Fundaţiei „Sf. Paraschiva”, de activitatea redacţională, editarea materialelor şi tehnoredactare, ocupâdu-se membrii Cenaclului „Garabet Ibrăileanu”. Revista va avea opt pagini şi pe lângă poezie şi lucrări în proză ale autorilor locali, eseuri, monografii, recenzii sau articole de cronica artelor plastice, în paginile ei se va regăsi şi o rubrică a Bibliotecii şi Centrului PAPI. „Vom avea şi noi, în fiecare lună, o rubrică a centrului PAPI şi a Bibliotecii Tg. Frumos”, a mai precizat managerul RECL Târgu Frumos.

În cadrul acestei rubrici vor fi prezentate evenimentele culturale organizate în comun de Centrul PAPI şi Biblioteca Orăşenească şi vor fi mediatizate noile talente descoperite cu prilejul acestor manifestări. Sistematic, sunt organizate evenimente dedicate evocării unor personalităţi importante pentru istoria şi spiritualitatea acestor locuri, precum Mihai Eminescu, Ion Creangă sau Garabet Ibrăileanu, iar la aceste evocări elevii participă cu expoziţii de desene tematice şi recitări, având astfel prilejul să îşi demonstreze talentele. Un alt exemplu este expoziţia cu vânzare ”Creaţii prin ochii mâinilor”, în care au fost prezentate lucrări realizate manual de copiii nevăzători de la Liceul pentru elevii cu deficienţe de vedere „Moldova” din Târgu Frumos şi în cadrul căreia s-au remarcat mai mulţi tineri foarte talentaţi.

Profesorul Dan Fripis este autorul altor două iniţiative reamarcabile despre care a relatat Portalul ecomunitate, înfiinţarea cu forţe proprii a „Muzeului Meseriilor” şi realizarea unei monografii a oraşului Târgu Frumos. Profesorul Fripis ne-a mărturisit că înfiinţarea cenaclului şi lansarea revistei au ca obiectiv descoperirea de noi talente literare, pentru că mulţi dintre locuitorii oraşului, tineri sau vârstnici, sunt pasionaţi de literatură.

„Cenaclul nostru se numeşte „Garabet Ibrăileanu” şi prin activitatea acestuia încercăm să promovăm tinerele condeie din localitate, dar nu numai tineri, pentru că sunt şi mulţi oameni mai în vârstă, care au pasiunea pentru scris. Sunt mai multe persoane care au această pasiune şi care acum, când au o vârstă, au curajul să iasă în faţă. Este interesant, pentru că pasiunea şi lucrurile frumoase nu se uită. Pasiunea pe care au avut-o la tinereţe îşi dă roadele la o vârstă mai înaintată”, spune Dan Fripis.

În privinţa revistei, profesorul a precizat că va fi una dedicată exclusiv culturii şi îşi propune încurajarea tinerilor cu înclinaţii spre literatură. „Intitulată Ecouri va fi o revistă numai de cultură, legată de evenimentele din oraşul nostru. Pentru descoperirea tinerelor talente, vom organiza şi un concurs de literatură la care vor participa toţi elevii care au pasiunea pentru creaţie şi care nu au mai publicat în altă publicaţie, care sunt debutanţi. Concursul se va desfăşura de-a lungul unui an şi premierea o vom face în anul următor, pe 15 ianuarie, de ziua poetului Mihai Eminescu”, spune profesorul şi scriitorul Dan Fripis.

Cu siguranţă că lansarea acestei reviste va reuşi să descopere noi talente în oraşul în care s-a născut Garabet Ibrăileanu. Profesorul Ioan Ştifii, directorul Grupului Şcolar Tehnic din Tg. Frumos, este la al doilea volum de poezie, după ce în 2007 a publicat „Toamna târzie”. Dan Fripis ne-a vorbit despre noul volum, „Ascund amintirea”, la care a scris prefaţa.
Echipa PAPI Tg Frumos, extraordinar de receptivă la nou

sursa: http://www.ecomunitate.ro/Dubla_lansare,_de_revista_de_cultura_si_volum_de_poezie,_la_PAPI_T%C3%A2rgu_Frumos%2823472%29.html


Ultima editare efectuata de catre Admin in Joi Iun 30, 2011 10:09 pm, editata de 1 ori
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 377
Data de inscriere : 16/03/2011
Localizare : IAŞI

http://www.universulprieteniei.org

Sus In jos

Re: TÂRGU FRUMOS-Evenimente

Mesaj Scris de Dorina Ciocan Neculce la data de Lun Iun 27, 2011 6:32 pm

o initiativă demnă, pe care o salut cu respect.
Dorina Ciocan Neculce
Dorina Ciocan Neculce

Mesaje : 558
Data de inscriere : 06/04/2011
Varsta : 54
Localizare : Iaşi

Sus In jos

Re: TÂRGU FRUMOS-Evenimente

Mesaj Scris de Rodica Rodean la data de Mar Iun 28, 2011 5:11 am

Va multumim pentru ca ati adus in atentia membrilor asociatiei acest minunat eveniment cultural la care au participat si prietenii Universului Prieteniei

_________________
"Cel care este însotit de gânduri nobile nu este niciodatã singur"(Fletcher)
Rodica Rodean
Rodica Rodean

Mesaje : 1506
Data de inscriere : 16/03/2011
Varsta : 65
Localizare : Iasi

Sus In jos

Re: TÂRGU FRUMOS-Evenimente

Mesaj Scris de petrov nicolina la data de Mar Iun 28, 2011 6:14 pm

Mulţumesc d.na Rodica Rodean pentru publicarea pe forum articolul cu acest eveniment important, iniţiat de oameni de cultură din oraşul meu Tg. Frumos, unde au participat şi membri din asociaţia Universul Prietenie .
petrov nicolina
petrov nicolina

Mesaje : 167
Data de inscriere : 10/04/2011
Varsta : 70
Localizare : Tg Frumos

http://profile.imageshack.us/user/petrovnicoli/

Sus In jos

Ziua Învăţătorului Sărbătorită La Tîrgu Frumos

Mesaj Scris de petrov nicolina la data de Vin Iul 01, 2011 12:32 am

ZIUA ÎNVĂŢĂTORULUI SĂRBĂTORITĂ LA TG.FRUMOS
Astăzi 30 iunie 2011, cu ocazia Zilei Învăţătorului, Primăria oraşului Tg. Frumos a organizat sărbătorirea cadrelor didactice de azi şi de ieri; din oraş şi din comunele alăturate. În semn de apreciere pentru dascălii participanţi, primarul Gheorghe Tătaru a oferit tuturor doamnelor câte o garoafă galbenă şi a invitat Cvartetul “Colosseum” din Iaşi care a susţinut un mini-concert de muzică clasică de cea mai bună calitate.Artiştii au fost răsplătiţi cu aplauze furtunoase de publicul prezent în sală, astfel că s-a creat o atmosferă unde nu a mai contat sala unde s-a ţinut concertul, ci doar muzica ce ne-a făcut să vibrăm în acelaşi ritm cu melodiile cantate, fie şi pentru puţin timp. Evenimentul a făcut să retrăiască flacăra ce arde mocnit în sufletul fiecărui dascăl, în ciuda lipsurilor cu care se confruntă astăzi.
Şi eu ca mamă am avut deosebita plăcere să reântâlnesc profesorii care au ajutat cu multă dăruire la desăvârşirea copiilor mei, ca om. În spatele fiecărui om, bogat sau sărac, se află un dascăl. Fiecare dintre noi păstrăm amintirea unui dascăl care ne-a marcat în sens pozitiv.Toate cadrele didactice au primit diplome de merit din partea primarului, evidenţiindu-se faptul că ziua învăţătorului nu este doar o zi, ci o viaţă întregă.
Stimaţi dascăli, aveţi aprecierea şi respectul nostru pentru misiunea dumneavoastră, dincolo de toate problemele de zi cu zi , cu care vă confruntaţi. Mulţumim doamnelor care au făcut primirea invitaţilor, au oferit doamnelor câte o foare şi au adresat felicitări personale tuturor invitaţilor. Acestea au fost: d-na învăţătoare Xenia, d-na învăţătoare Cristina, d-na Geta, d-na Nuţi Badea. Vă urăm astăzi un sincer “LA MULŢI ANI “!
30 iunie 2011.


petrov nicolina
petrov nicolina

Mesaje : 167
Data de inscriere : 10/04/2011
Varsta : 70
Localizare : Tg Frumos

http://profile.imageshack.us/user/petrovnicoli/

Sus In jos

„70 de ani de la Pogromul Iaşi- gânduri, idei, sentimente”

Mesaj Scris de Admin la data de Sam Iul 09, 2011 8:49 am

„70 de ani de la Pogromul Iaşi- gânduri, idei, sentimente”

Biblioteca orăşenească împreună cu Centru PAPI Tg. Frumos au organizat vineri ,1iulie 2011, o masă rotundă cu tema ”70 de ani de la Pogromul Iaşi –gânduri,idei, sentimente” care face parte din ciclul de acţiuni dedicate istoriei locale. Biblioteca şi centru PAPI au marcat acest eveniment prin organizarea unei dezbateri la care au participat elevi, studenţi, adulţi, invitat special fiind d-l Dan Fripis care ne-a vorbit despre aceste evenimente nefaste, tragice şi pentru istoria oraşului şi populaţiei din Tg.Frumos. Aici au fost înmormântate 640 de victime, dat fiind condiţiile inumane de transport în “Trenurile morţii”. Au trebuit oprite din păcate şi la Tg. Frumos, pentru descărcarea cadavrelor şi înmormântarea de către localnici, în groapa comună a cimitirului evreiesc din marginea oraşului.
În fiecare an, la Târgu Frumos, îi comemorăm pe cei înmormântaţi aici prin slujbe de pomenire, la care participă oficialităţi din ţară şi străinătate, anul acesta fiind prezent şi ambasadorul S.U.A. Biblioteca şi Centrul PAPI au prezentat proiecţii de filme scurte, documente pe tema holocaustului, dar şi imagini elocvente, precum şi o expoziţie de carte şi fotografii. A fost destul de interesant, deoarece cei tineri nu au avut cunoştinţe despre aceste evenimente petrecute în gara oraşului nostru, când trenurile au fost oprite pentru descărcarea cadavrelor şi înmormântarea lor în groapa comună a cimitirului evreiesc. Domnul Dan Fripis a povestit multe întâmplări tragice, cum oamenii încercau pe furiş să dea mâncare şi apă celor ce mai erau în viaţă. Tinerii au pus întrebări şi au dorit să afle lucrurile aşa cum s-au petrecut în mod real.
Mulţumim d-lor bibliotecare , care au pus la vedere materiale diverse pentru informare şi cunoaştere a unor evenimente ce privesc viaţa şi moartea unor oameni, care nu aveau nicio vină.

Nina Petrov.

Admin
Admin
Admin

Mesaje : 377
Data de inscriere : 16/03/2011
Localizare : IAŞI

http://www.universulprieteniei.org

Sus In jos

Re: TÂRGU FRUMOS-Evenimente

Mesaj Scris de petrov nicolina la data de Dum Aug 14, 2011 7:49 am

PRIMUL AJUTOR
Trusa de cunoştinţe
Astăzi joi 11-08-2011, am participat la prezentarea adoptată după „Manualul European de Prim Ajutor” editat de Societatea Naţională de Cruce Roşie, proiect finanţat de Fundaţia Bill şi Melinda Gates. Instruirea membrilor ce fac farte din Clubul „Primul ajutor salvează vieţi” a fost făcută în sala mare a Primăriei oraşului Tg. Frumos, de către doamnele bibliotecare din cadrul Bibliotecii Orăşeneşti. Au mai participat din partea Crucii roşii Iaşi, d-na Alexandra Bostan, din partea biroului de coordonare metodică şi formarea profesională a bibliotecilor Iaşi, d-l Grinea Mihai, şi din partea programului Biblionet, d-na Monica Grecu şi Bogdan Anichiforesei. A mai luat parte un membru din Asociaţia ASIRYS din Mexic,d-l Carlos.
La deschiderea cursurilor a fost prezent şi domnul primar Tătaru Gheorghe, care şi-a exprimat mulţumirea faţă de participanţi şi de bibliotecarele noastre, care au primit la rândul lor, îndrumări cum să ne instruiască, şi tuturor invitaţilor. D-na Alexandra este şi partener în acest club din cadrul bibliotecii. Ni s-a prezentat atât materiale video cât şi material didactic, pe care le-am folosit la probele practice. După fiecare capitol explicat din manual, am executat probe practice, unde ne-am implicat toţi cursanţii, atât pe post de victimă, cât şi în rolul de salvator.Consider aceste exerciţii de prim ajutor ca fiind deosebit de necesare oricărei persoană, indiferent de vârstă, în orice situaţie putând acorda minimul de ajutor altei persoane aflate în dificultate. Vom şti cum să acţionăm în prima
fază, sau cel mai important lucru este dacă, nu ar fi cazul, să nu acţionăm, deoarece, de cele mai multe ori prin necunoştinţă de cauză, putem provoca mai mult rău victimei. S-au remarcat deosebit de pregătite prin aportul de voluntare, cele două voluntare, Chelaru Ştefana şi Doroftei Lorena. Participanţii fiind în majoritate elevi şi studenţi, s-au arătat deosebit de interesaţi. Întrucât vor mai avea loc şi alte cursuri în timpul anului, le urez mult succes membrilor din acest club” Primul ajutor salvaează vieţi” cât şi bibliotecarelor noastre şi tuturor celor implicaţi în acest proiect.

Petrov Nina, membră în Clubul” Primul ajutor salvează vieţi”.
11-08- 2011.
petrov nicolina
petrov nicolina

Mesaje : 167
Data de inscriere : 10/04/2011
Varsta : 70
Localizare : Tg Frumos

http://profile.imageshack.us/user/petrovnicoli/

Sus In jos

Re: TÂRGU FRUMOS-Evenimente

Mesaj Scris de petrov nicolina la data de Lun Aug 22, 2011 6:39 pm

ZILELE ORAŞULUI TG. FRUMOS

În perioada 20 – 21 august, Primăria oraşului Târgu Frumos şi Consiliul Local Târgu Frumos invită publicul la o nouă ediţie a evenimentului „Zilele Oraşului Târgu Frumos“.

Programul manifestărilor


Sâmbătă, 20 august

Ora 10:00 – Primirea invitaţilor la Primăria oraşului Târgu Frumos
Ora 11:00 – Inaugurare „Aleea Personalităţilor“, vernisajul expoziţiei de sculptură „Semnele lemnului“, autor Mircea Mihăilescu
Ora 21:00 – Concert susţinut de Anda Adam
Ora 22:00 – Concert de muzică populară cu Maria Cârneci, acompaniată de Ansamblul „Rapsozii Botoşanilor“, dirijor: maestrul Ioan Cobâlă

Duminică, 21 august

Ora 21.00 – Spectacol susţinut de formaţia Compact
Ora 22:00 – Recital de muzică populară cu Cristina Turcu Preda, acompaniată de Ansamblul „Rapsozii Botoşanilor“
Ora 23:00 – Joc de artificii

Oraşul nostru a fost două zile în mare sărbătoare,20-21 august” Zilele Oraşului Tg. Frumos”. În fiecare an am avut surprize plăcute, dar anul acesta d-l primar Gheorghe Tătaru s-a întrecut pe el însuşi. Pe lângă multele realizări din timpul anului, care se pot vedea la tot pasul, de data aceasta ne aflăm în faţa unui eveniment pur intelectual şi cultural. Parcul de pe Esplanadă s-a schimbat f. mult, şi mă refer cel mai mult la naşterea acestei „ Alei a Personalităţilor” ce cuprinde un număr de şase busturi frumos lucrate, amplasate şi expuse într-un mod, ce am curajul să spun; că ne caracterizează pe o mare parte a cetăţenilor oraşului Tg. Frumos, în frunte cu primarul, care iubeşte frumosul.Tot ce se realizează este pentru noi, locuitorii oraşului. Ne-am simţit onoraţi şi prin faptul că au participat la dezvelirea monumentelor, importanţi oameni de artă, cultură,oameni politici, persoane care au venit şi fără să fie invitaţi, dornici de cunoaştere. Nu pot să nu menţionez prezenţa a câtorva dintre cei, care şi-au lăsat amprenta sufletului prin vorbele şi laudele adresate celor din Primărie, Consiliu Local, tuturor celor implicaţi în realizarea lucrurilor bune şi necesare. Dintre invitaţi enumerăm pe: D-l Varujan Vosganian, d-l Adomniţei Cristian, d-l Maria Cassian Spiridon, d-l Constantin Parascan, d-l Talpalaru Valentin, d-l Liviu Papuc, d-l Busuioc Nicolae, care va lansa în cursul lunii septembrie la Biblioteca Orăşenească, cartea”Între Sensibilitate şi Rigoare”, d-l Nicolae Panaite, care a oferit cititorilor bibliotecii, cartea de poeme”Aproape un Cerc”, d-na Maria Melenciuc, scluptorul Mihăilescu Mircea, d-na Bazgan cu încă doi colegi de la Radio Iaşi, şi încă mulţi alţii, pentru care le mulţumim.O parte din invitaţii de onoare, precum d-l Varujan Vosganian, d-l Adomniţei Cristian, au primit diplome de „Cetăţean de Onoare al Oraşului Tg. Frumos". Tot cu această ocazie au fost evidenţiaţi şi răsplătiţi pentru efortul şi rezultatele deosebite la învăţătură, o serie de elevi cum ar fi: Murărescu Adriana, Malanca Ioana,
elevele devenite studente ; Neagu Ioana, eleva Cercel , elevei Mihaela Adriana, ş.a., care au primit diplome de merit, înmânate de chiar primarul oraşului. Felicitări elevilor, dascălilor, cât şi părinţilor acestora. Micii şahişti asistaţi de bibliotecarele: Dorina Radu, Ionela Călugăru şi d-na Dana, având coordonator pe d-l Verdeş Iacobiţă, s-au întrecut în concursul de şah susţinut la Casa de Cultură. Au primit cupe, Feclistov Andreea din grupa fetelor şi Buxai Robert din grupa băieţilor .Oraşul a fost cuprins de vraja cântecelor de voie bună, concertelor susţinute pe scena din faţa „Hanului Turistic”, unde au evoluat cântăreţi şi formaţii consacrate: formaţia Compact, cântăreaţa Anda Adam, Elisabeta Turcu, Maria Cârneci şi artişti în devenire, de la şcolile din Tg. Frumos. Ultima seară s-a încheiat cu un frumos joc de artificii, care ne-a făcut să simţim că zburăm printre nori şi stele strălucitoare. Câteva zile cel puţin, ne vom simţi mai veseli, mai tineri şi cu speranţa, că la anul va fi şi mai frumos. De pierdut au avut doar acei care au lipsit de la aceste evenimente, cu îndemnul: „Veniţi la Sărbătorile Oraşului, fiindcă, nu ştiţi ce pierde-ţi” .

Doamne ajută!
22 august 2o11.
Nina Petrov

Vernisajul expozitiei ” Semnele lemnului “, autor si prezentator sculptorul Mircea Mihailescu.

petrov nicolina
petrov nicolina

Mesaje : 167
Data de inscriere : 10/04/2011
Varsta : 70
Localizare : Tg Frumos

http://profile.imageshack.us/user/petrovnicoli/

Sus In jos

TÂRGUL FRUMOS- EVENIMENTE

Mesaj Scris de petrov nicolina la data de Lun Sept 19, 2011 11:12 pm

ZILELE RECOLTEI

Anul acesta, la iniţiativa primarului Gheorghe Tătaru, Primăria şi Consiliul Local, oraşul Tg. Frumos a sărbătorit în zilele de 17-18 septembrie 2011, “Zilele Recoltei”. Pentru fiecare zi au fost organizate diferite activităţi comunicate într-un program scris, emis de primăria oraşului. Prima zi a fost o mare surpriză pentru locuitorii oraşului, care nu realizau ce se petrece, fiind pentru prima oară după zeci de ani, când participă la această sărbătoare. Esplanada era plină cu mese, tonete, standuri, expoziţii de pictură ale elevilor din Tg. Frumos, comercianţi cu diferite produse pentru vânzare.
Persoanele prezente pe Esplanadă, venite pentru aprovizionare şi spectacol, au primit fructe şi struguri, oferite din partea Primăriei.
Au avut loc spectacole cu diferite genuri de muzică, dansuri, recitări de poezie, expoziţii cu vânzare ale meşteşugarilor şi producătorilor din Moldova. Duminică 18 septembrie 2011, a fost ziua a doua a sărbătorii, alt test de emoţii, distracţii, răbdare, şi următorul concurs “Distracţie pe role”. Concurenţii au fost asistaţi şi de serviciul de “Crucea roşie” . Câştigătorii concursurilor din cele două zile, au fost răsplătiţi cu diplome şi premii, de însuşi primarul şi cei doi organizatori din cadrul primăriei : Mihaela Pântescu şi Carabulea Dan.
Deasemeni, toţi participanţii la concurs au primit şi fructe. Consider acest eveniment ca fiind un cadou de la Dumnezeu, deoarece prin grandoarea naturii, am avut parte de două zile luminoase, calde, ce a adus bucuria în sufletele tuturor celor prezenţi. Mulţumim organizatorilor, tuturor celor implicaţi în desfăşurarea sărbătorii « Zilele Recoltei ».

Olina


Ultima editare efectuata de catre petrov nicolina in Mar Sept 20, 2011 2:03 am, editata de 1 ori
petrov nicolina
petrov nicolina

Mesaje : 167
Data de inscriere : 10/04/2011
Varsta : 70
Localizare : Tg Frumos

http://profile.imageshack.us/user/petrovnicoli/

Sus In jos

Re: TÂRGU FRUMOS-Evenimente

Mesaj Scris de Marioara Visan la data de Mar Sept 20, 2011 12:09 am

Si noi iti multumim tie Olina pentru ca ne-ai introdus prin intermediul imaginilor in atmosfera celor doua zile in care :
"prin grandoarea naturii, am avut parte de două zile luminoase, calde, ce a adus bucuria în sufletele tuturor celor prezenţi. ", cu drag din drag Mara.

_________________

Marioara Visan
Marioara Visan

Mesaje : 551
Data de inscriere : 17/03/2011
Varsta : 62
Localizare : Iaşi

Sus In jos

Re: TÂRGU FRUMOS-Evenimente

Mesaj Scris de petrov nicolina la data de Mar Sept 20, 2011 2:08 am

Mara, bine ai sosit, abia aştept să te revăd. Mă bucur că ai luat cunoştinţă despre informaţiile din oraşul meu. Cu acelaş drag.
petrov nicolina
petrov nicolina

Mesaje : 167
Data de inscriere : 10/04/2011
Varsta : 70
Localizare : Tg Frumos

http://profile.imageshack.us/user/petrovnicoli/

Sus In jos

Re: TÂRGU FRUMOS-Evenimente

Mesaj Scris de Marian Malciu la data de Mier Sept 21, 2011 7:18 am

Nu cunoşteam prea multe despre Târgu Frumos, dar observ acum, cu deosebită plăcere, că tot ceea ce este şi se organizează acolo este deosebit de frumos.
Felicitări!
În plus, nu pot să nu-mi amintesc de frumoasa "mireasă" care şi-a prezentat costumaţia la Carnavalul de la Câmpulung Moldovenesc. Ea este de neuitat!
Cele mai frumoase gânduri şi sincere salutări, dragă Nina!

Cu prietenie şi consideraţie,
Marian
Marian Malciu
Marian Malciu

Mesaje : 262
Data de inscriere : 12/05/2011
Varsta : 73
Localizare : Slatina

Sus In jos

Re: TÂRGU FRUMOS-Evenimente

Mesaj Scris de petrov nicolina la data de Mier Sept 21, 2011 5:29 pm

Mulţumesc mult d-le Marian, mă bucur că vă mai amintiţi de mine, să ştiţi că şi eu citesc tot ce postaţi, dar nu prea am timp să scriu, acum toamna noi femeile avem multe de făcut. Astăzi merg în Iaşi la lansarea de carte a prietenului nostru Raul şi tot aşa. Mai avem de citit şi cărţile prietenilor poeţi,dar nu am uitat pe nimeni din tabară. Cu deosebit respect. Vă urez o toamnă plină de inspiraţie!
petrov nicolina
petrov nicolina

Mesaje : 167
Data de inscriere : 10/04/2011
Varsta : 70
Localizare : Tg Frumos

http://profile.imageshack.us/user/petrovnicoli/

Sus In jos

Re: TÂRGU FRUMOS-Evenimente

Mesaj Scris de Marian Malciu la data de Mier Sept 21, 2011 7:49 pm

Nu, prietenii buni şi dragi nu se pot uita niciodată, Nina.
Te rog frumos să-i transmiţi lui Raul SUCCES deplin în tot ce înseamnă lansarea de carte! Presupun că el nu mai deschide azi paginile de aici. Transmite dragi salutări dlui. Emilian Marcu, prezentatorul volumului de versuri al lui Raul, moderatorului Liviu Apetroaie şi tuturor prietenilor şi cunoscuţilor comuni! Sănătate şi împliniri tuturor!
Ţie, cele mai frumoase zile îţoi doresc, cu spor în tot ce faci, dragoste şi bucurii în familie! Iar dacă nu-mi spui pe nume în viitor, mă supăr rău pe tine...

Cu drag şi pe curând,
Marian Malciu
Marian Malciu

Mesaje : 262
Data de inscriere : 12/05/2011
Varsta : 73
Localizare : Slatina

Sus In jos

Re: TÂRGU FRUMOS-Evenimente

Mesaj Scris de petrov nicolina la data de Mier Sept 21, 2011 8:03 pm

O să mă conformez şi voi transmite toate urările de bine din partea "Tăunului".Cu simpatie!
petrov nicolina
petrov nicolina

Mesaje : 167
Data de inscriere : 10/04/2011
Varsta : 70
Localizare : Tg Frumos

http://profile.imageshack.us/user/petrovnicoli/

Sus In jos

Re: TÂRGU FRUMOS-Evenimente

Mesaj Scris de Ovidiu Raul Vasiliu la data de Mier Sept 21, 2011 8:57 pm

Vă mulţumesc pentru urări, d-le Marian! V-am prins ca vorbiţi despre mine şi lansarea de azi Smile . Am ceva emoţii, dar sunt convins că totul va ieşi bine. Salutări şi toate bune! Pe curând.
Ovidiu Raul Vasiliu
Ovidiu Raul Vasiliu

Mesaje : 956
Data de inscriere : 06/04/2011
Varsta : 43
Localizare : Iasi

Sus In jos

Re: TÂRGU FRUMOS-Evenimente

Mesaj Scris de Marian Malciu la data de Joi Sept 22, 2011 12:56 am

Wow! M-ai prins, prietene, dar mă bucur mult şi mă bucur la fel de mult pentru evenimentul de azi la care eşti vioara a-ntâia!
Succes deplin, dragul meu! Emoţii sunt, ştiu foarte bine, dar am convingerea că le vei stăpâni. Ai mulţi prieteni acolo...
Salută-i pe cei trei poeţi dragi pe care i-am cunoscut în tabără şi îi respect, nu numai ca prieteni: Emilian Marcu, Horia Zilieru şi Liviu Apetroaie. Sunt minunaţi!
Aştept veşti, fotografii, video, aici, în aceste pagini.
Domnul fie cu tine!
Pe curând, prietene,
Marian Malciu
Marian Malciu

Mesaje : 262
Data de inscriere : 12/05/2011
Varsta : 73
Localizare : Slatina

Sus In jos

Noaptea bibliotecilor

Mesaj Scris de petrov nicolina la data de Mar Oct 04, 2011 12:49 am

Noaptea iubitorilor de lectură

la Târgu Frumos


Recitalul trupei Melody, coordonator d-soara Gisela Petrila
de la Clubul Copiilor din Târgu Frumos

Recitalul de poezie sustinut de d-na Petrov Niculina
Formatia „Robert si gasca”
( Robert Gaspar – voce, Irinel Diaconu – saxofon,
Alin Costin – voce si chitara )

Premiere super voluntari

Şi în oraşul Tg. Frumos la Biblioteca Orăşenească, s-a sărbătorit „Noaptea Bibliotecilor”. S-a inaugurat Clubul”Artă şi creaţie” şi s-a deschis campania” Cărţile prind viaţă”. Tot în această seară s-a organizat expoziţie de pictură, recital de chitară şi voce, recital de poezie, iar voluntarii din rândul elevilor şi nu numai, au fost premiaţi! Sălile bibliotecii au fost arhipline, au participat un număr foarte mare de elevi, studenţi, persoane de diferite vârste, iubitori de carte. Atmosfera creată a făcut ca distracţia să dureze până peste miezul nopţii. Menţionăm că este prima ediţie când are loc acest eveniment şi în oraşul nostru, dar pregătirile s-au dovedit a fi la mare înălţime. Mulţumim doamnelor bibliotecare ce fac această meserie cu multă dragoste, care prin talentul, dăruirea şi căldura sufletească, au reuşit să realizeze o întâlnire atât de plăcută, interesantă şi educativă. Au demonstrat încă odată că iubirea de carte din biblioteci persistă încă. Ne-a încântat recitalul trupei Melody, formaţia Robert şi gaşca şi întraga atmosferă de neuitat. La sfârşitul programului, copiii au fost răsfăţaţi cu tort, sucuri, ciocolată caldă şi multă bună dispoziţie. Am făcut donaţii de cărţi şi am plecat de la petrecere mai tineri, mai bogaţi sufleteşte. Felicitări tuturor celor ce au contribuit la desfăşurarea acestui important eveniment, mult succes în activitatea ce o desfăşoară, şi multă sănătate. Cu toată dragostea, Nina Petrov .

2- oct- 2011.
petrov nicolina
petrov nicolina

Mesaje : 167
Data de inscriere : 10/04/2011
Varsta : 70
Localizare : Tg Frumos

http://profile.imageshack.us/user/petrovnicoli/

Sus In jos

Re: TÂRGU FRUMOS-Evenimente

Mesaj Scris de Rodica Rodean la data de Mar Oct 04, 2011 6:29 am

Multumim Nina pentru faptul ca ne informezi in permanenta asupra diverselor evenimente din orasul tau.
Felicitari pentru recitalul de poezie sustinut .

_________________
"Cel care este însotit de gânduri nobile nu este niciodatã singur"(Fletcher)
Rodica Rodean
Rodica Rodean

Mesaje : 1506
Data de inscriere : 16/03/2011
Varsta : 65
Localizare : Iasi

Sus In jos

Re: TÂRGU FRUMOS-Evenimente

Mesaj Scris de PETRESCU DAN la data de Mar Oct 04, 2011 7:20 am

Semn de trecere si apreciere pentru doamna Nina de pe meleaguri oltene de la un seic convertit
PETRESCU DAN
PETRESCU DAN

Mesaje : 583
Data de inscriere : 10/04/2011
Varsta : 72
Localizare : Craiova

Sus In jos

Re: TÂRGU FRUMOS-Evenimente

Mesaj Scris de Ovidiu Raul Vasiliu la data de Mar Oct 04, 2011 8:51 am

Doamna Olina, felicitări pentru recitalul de poezii! Din câte am înţeles, în curând ne veţi oferi mai mult decât un recital Wink .. Aşa că..toate să fie într-un ceas bun!
Ovidiu Raul Vasiliu
Ovidiu Raul Vasiliu

Mesaje : 956
Data de inscriere : 06/04/2011
Varsta : 43
Localizare : Iasi

Sus In jos

Re: TÂRGU FRUMOS-Evenimente

Mesaj Scris de petrov nicolina la data de Mar Oct 04, 2011 10:41 pm

Mulţumesc dragi prieteni şi în mod deosebit d-lui Dan! Cu sincere sentimente de prietenie şi iubire!
petrov nicolina
petrov nicolina

Mesaje : 167
Data de inscriere : 10/04/2011
Varsta : 70
Localizare : Tg Frumos

http://profile.imageshack.us/user/petrovnicoli/

Sus In jos

Fruoase evenimente si ganduri!

Mesaj Scris de MARIANA BENDOU la data de Vin Oct 14, 2011 6:44 am

Frumoase evenimente si frumoase ganduri ne aduceti in prim-plan , draga doamna Niculina Petrov!Va imbratisez si va urez sa reveniti intotdeauna cu vesti bune si cu aceeasi dragoste pentru cultura si pentru oameni... I love you
MARIANA BENDOU
MARIANA BENDOU

Mesaje : 73
Data de inscriere : 10/04/2011
Varsta : 54
Localizare : Onesti

Sus In jos

Re: TÂRGU FRUMOS-Evenimente

Mesaj Scris de petrov nicolina la data de Sam Oct 15, 2011 12:18 am

Mulţumesc d-na Mariana Bendou, pentru timpul acordat informaţiilor despre oraşul meu Tg. Frumos. Vă urmăresc şi eu de la distanţă,mult succes !
petrov nicolina
petrov nicolina

Mesaje : 167
Data de inscriere : 10/04/2011
Varsta : 70
Localizare : Tg Frumos

http://profile.imageshack.us/user/petrovnicoli/

Sus In jos

Dan Puric la Tg. Frumos

Mesaj Scris de petrov nicolina la data de Joi Noi 17, 2011 6:34 am


Dan Puric la Tg. Frumos

În seara zile de 9 noimbrie 2011, Casa de Cultură din oraşul Tg. Frumos, a găzduit pe marele actor şi regizor Dan Puric, care a susţinut o Conferinţă pe tema identităţii. Dan Puric s-a născut pe 12 februarie 1959 la Buzău, din părinţi medici. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” Bucureşti. Şi-a lansat cea mai nouă carte a sa”Fii demn”. O carte confesiune din care nu lipsesc episoade din viaţa sa, poveşti şi eseuri. Un public deosebit, iubitor de cultură şi informaţii, care a sorbit tot ce a prezentat actorul, răsplătindu-l cu numeroase aplauze şi râsete. Voia bună a pus stăpânire pe noi toţi, astfel că timp de aproape 3 ore am uitat de grijile cotidiene. În toată activitatea dânsului a primit numeroase premii şi medalii cum ar fi:Marele Premiu UNESCO pentru dezvoltarea culturală, Marele Premiu al Fundaţiei”Anastasia”, Ordinul Naţional Steaua României în grad de cavaler, Premiul UNITER, etc. A fost căsătorit cu Carmen Ungureanu având cu ea un fiu Octavian, a divorţat şi s-a recăsătorit de curând .El mai declară.”Un mare artist trebuie să fie şi un mare visător”. Îşi pune şi adresează şi Statului întrebare „ Cum să construieşti tu valoare , în România, dacă tu devalorizezi culturile ei esenţiale”? Trăirea credinţei mi-a schimbat felul de a privi viaţa.Parcă am intratat într-o baie de lumină şi mi s-au limpezit lucrurile, m-am lămurit odată pentru totdeauna, ştiu că fără Dumnezeu nimic, nu este posibil, prin credinţă poţi muta şi munţii, nu mai am teamă de răul ce mi s-ar putea întâmpla. Publicul din sală a primit cu multă bucurie şi respect prezenţa lui Dan Puric pe scenă, ce a onorat invitaţia făcută de primarul Tătaru Gheorghe, adresată de aproape un an de zile. I s-au pus întrebări din diferite domenii, iar răspunsurile au fost pertinente, constructive şi cu f. mult umor. Cartea a fost scrisă în amintirea mamei sale, care cu câteva minute înainte de a pleca la ceruri, a rostit:” Câtă demnitate ai dragul mamei”. Sala Casei de Cultură a fost arhiplină, iar scena a devenit neâncăpătoare, pentru toţi cei ce au mers cu cartea în mână pentru autografe. Cu această ocazie mulţumim domnului primar al oraşului Tg. Frumos pentru acest minunat cadou, oferit locuitorilor . Lecturare plăcută şi nu uita:” Fii demn”.

Petrov Nina.
petrov nicolina
petrov nicolina

Mesaje : 167
Data de inscriere : 10/04/2011
Varsta : 70
Localizare : Tg Frumos

http://profile.imageshack.us/user/petrovnicoli/

Sus In jos

Re: TÂRGU FRUMOS-Evenimente

Mesaj Scris de PETRESCU DAN la data de Joi Noi 17, 2011 7:01 am


EI AU BOGATIA...NOI AVEM INVIDIA....IUBIREA SI PRIETENIA


Invidia
de Dan Puric


Intr-o zi, vecinul nostru de bloc si-a luat un aparat de aer conditionat. Era un zaduf ingrozitor, dar noi n-aveam aparat de aer conditionat si nici bani ca sa ne cumparam unul.
Sufeream de caldura si de invidie. Aveam insa o biblioteca. Ne-am uitat in ea si am scos cugetarile lui Seneca. Am citit de acolo o pagina-doua despre bine si sensul vietii si, desi cald tot ne era, nu l-am mai invidiat pe vecin.
• Ceva mai tarziu, vecinul si-a deschis un butic si a inceput sa umble imbracat la costum la patru ace. Noi – tot cu blugi. Nu-i nimic – ne-am zis linistiti, citind un capitol din Etica lui Spinoza.
• Apoi vecinul a aparut deodata intr-un Megane argintiu. Noi n-aveam nici bicicleta, dar l-am dispretuit citind din Phaidon al lui Platon.
• Mai tarziu, vecinul a schimbat Meganul pe Mertan. Nu ne-a pasat, caci si noi il schimbaseram deja pe Platon cu Aristotel.
• Si-a luat si un 4×4, cel mai mare de pe strada. Noi l-am luat pe Marcus Aurelius, care ne-a facut sa zambim impacati.
• A mai trecut o vreme si vecinul si-a luat nevasta noua: blonda, frumoasa, tanara. Noi – tot cu cea veche, dar am luat Evanghelia dupa Ioan.
• Vecinul si-a imbracat soata cu o garderoba intreaga si cu blanuri, basca bijuteriile. Noi ne-am imbracat spiritul citind din Eclesiast.
• In fine, vecinul s-a mutat intr-o vila la sosea cu gard mare, bodigarzi si piscina. Am rezistat si de data aceasta eroic, citind Richard III.
• A urmat o a doua vila – la munte. Dupa ce am vazut-o, ne-am consolat cu Macbeth.
• O a treia – la mare: am recurs la Invierea lui Tolstoi, al carei efect l-am consolidat cu Ghilgames, Ghandi si Declaratia de iubire a lui Liiceanu. Ne-am simtit cu mult mai bine.
• L-au dat la televizor la o emisiune foarte populara. Ne-am stapanit emotia cu o portie de Caragiale.
• L-au dat a doua oara cu mare succes: am fi suferit daca nu ne-ar fi ajutat Ananda Coomaraswamy, Cartea lui Iov si Cazul Wagner al lui Nietzsche.
Asa a trecut ceva mai mult timp… Vecinul isi lua case, masini, iahturi, femei.
Noi raspundeam cu Balzac, Thomas Mann, Hegel, Berdiaev.
Lupta era stransa, dar echilibrata.
In sfarsit, intr-o zi l-au aratat cu catuse la maini, umflat de DNA.
Am rasfoit atunci fericiti Apocalipsa.
Dar peste vreo doua saptamani, vecinul nostru era eliberat si chiar si-a anuntat candidatura pe listele unui partid majoritar.
Scarbiti, ne-am uitat in biblioteca. N-am mai vazut nimic. Ne-am uitat pentru a doua oara. Nu ne-a venit sa credem. Pentru a treia oara ne-am uitat cu atentie.
Acelasi rezultat: citiseram toate cartile. Si atunci ne-a cuprins invidia…
Popor roman, nu te-ai saturat sa stai pe locul mortului si sa fii condus de toti tampitii?

* Dan Puric *

Va rog sa trimiteti mai departe, e prea frumos si prea adevarat ca sa ajunga in cosul de gunoi.
PETRESCU DAN
PETRESCU DAN

Mesaje : 583
Data de inscriere : 10/04/2011
Varsta : 72
Localizare : Craiova

Sus In jos

Dan Puric la Tg. Frumos

Mesaj Scris de petrov nicolina la data de Joi Noi 17, 2011 8:18 pm

Subscriu la ce a spus Dan Puric. " Popor român, nu te-ai săturat să stai pe locul mortului şi să fii condus de toţi tâmpiţii? Mulţumesc pentru completare d-le Dan Petrescu. O zi cu multe speranţe!!!!!!!!! dar şi realizări!!!!!!!!!!!!!!!!!!
petrov nicolina
petrov nicolina

Mesaje : 167
Data de inscriere : 10/04/2011
Varsta : 70
Localizare : Tg Frumos

http://profile.imageshack.us/user/petrovnicoli/

Sus In jos

Îndeletniciri artistice

Mesaj Scris de petrov nicolina la data de Mar Noi 22, 2011 8:10 pm
Câteva ore petrecute la Biblioteca orăşenească Tg. Frumos în compania desingnerului Geanina Vatamanu, profesor la Şcoala Ion Creangă, a făcut să vibreze sufletul elevilor şi tuturor participanţilor iubitori de artă. Elevele cu talent şi dornice de a realiza bijuterii din diferite pietre originale, mărgele şi alte accesorii, au fost încântate de realizările lor. Au fost îndrumate de d-na Geanina Vatamanu, doctor în filozofie. S-a prezentat şi o mini-expoziţie deosebit de frumoasă şi interesantă. Formele şi culorile multiple a pietrelor creează în jurul lor energie pozitivă care-i determină pe cei prezenţi să lucreze cu bucurie! Mulţumim d-nelor bibliotecare pentru că ne-au informat să participăm la acest mic eveniment. Am plecat cu sufletul mai curat şi mai bogat!
petrov nicolina
petrov nicolina

Mesaje : 167
Data de inscriere : 10/04/2011
Varsta : 70
Localizare : Tg Frumos

http://profile.imageshack.us/user/petrovnicoli/

Sus In jos

Îndeletniciri artistice

Mesaj Scris de petrov nicolina la data de Joi Noi 24, 2011 5:20 ampetrov nicolina
petrov nicolina

Mesaje : 167
Data de inscriere : 10/04/2011
Varsta : 70
Localizare : Tg Frumos

http://profile.imageshack.us/user/petrovnicoli/

Sus In jos

Re: TÂRGU FRUMOS-Evenimente

Mesaj Scris de Ovidiu Raul Vasiliu la data de Joi Noi 24, 2011 8:02 am

Mulţumim doamna Nina. Frumoasă îndeletnicire confecţionarea bijuteriilor! Rolling Eyes
Ovidiu Raul Vasiliu
Ovidiu Raul Vasiliu

Mesaje : 956
Data de inscriere : 06/04/2011
Varsta : 43
Localizare : Iasi

Sus In jos

Re: TÂRGU FRUMOS-Evenimente

Mesaj Scris de petrov nicolina la data de Lun Noi 28, 2011 7:00 am

petrov nicolina
petrov nicolina

Mesaje : 167
Data de inscriere : 10/04/2011
Varsta : 70
Localizare : Tg Frumos

http://profile.imageshack.us/user/petrovnicoli/

Sus In jos

Re: TÂRGU FRUMOS-Evenimente

Mesaj Scris de Cristina Mistreanu la data de Sam Dec 03, 2011 7:20 pm

La Tirgu Frumos ! O ZI Superba! azi 3 Dec. 2011.... O prietena de familie, fosta colega a mamei mele la Biroul Contabilitate, a lansat o carte... Cateva ore intr-un cadru extraordinar calduros si luminos am fost alaturi de iubitorii cartii si desenului... Domnul Gheorghe Tataru, Primarul orasului Tirgu Frumos, a deschis evenimentul cu o frumoasa trecere in revista a activitatii autoarei de gasire sprijin din partea Primariei, sponsori pentru a fi publicat acest prim volum de poezii al doamnei ( Nicolina) Olina Petrov. O sala plina alaturi de alte 16 personalitati iesene , scriitori, oameni de cultura si artisti plastici au venit special pentru a se bucura de acesta carte, la lansarea ei. De asemeni, s-a urmarit un film cu viata si activitatea literara si artistica ( desene) a doamnei Olina ( nume de artist) Petrov. M-am revazut cu copiii ei cu care am copilarit, dar acum sunt plecati in alte orase si uneori chiar din tara, de multi ani. Participantii, dupa ce si-au incantat sufletul si mintea cu poezii, s-au adunat impreuna la o adevarata masa festiva cu bucate gustoase din belsug . Invitatii au fost foarte numerosi, prieteni si cunostinte ale autoarei, cadre didactice, bibliotecare, copii, elevi si Rodica Rodean presedinta Asociatiei Universul Prieteniei, aici partenera in munca de aparitie a cartii....
Au mai luat cuvantul domnul Emilian Marcu, membru al Uniunii Scriitorilor din Romania, care a scris si postfata cartii. Acesta a propus inaltarea unei adevarate biblioteci a orasului, pentru ca deocamdata Biblioteca "Universul Cunosterii" se afla intr-o cladire mai veche, care in trecut a fost cantina. Aceasta sugestie a fost preluata ca obiectiv in noul mandat electoral de domnul Primar Tataru.
Ca sa se vada cat de bine cotata ca poet este doamna Olina Petrov, iata ca a marcat acest eveniment cu prezenta si a sustinut o frumoasa aprecierea a volumului de poezii, domnul Horia Zilieru, renumitul poet si filolog roman.
Autoarei i-au fost aduse laude si de catre domnul Liviu Apetroaie.
Cand a fost lansat volumul de poezii " Anotimpul Visului" de Olina Petrov, un moment artistic de cantece populare si colinde, a fost sustinut de grupul de elevi "Busuiocul" de la Scoala "Ion Creanga" din Tirgu Frumos si grupul de elevi "Mugurasii" de la Scoala Garabet Ibraileanu.
Parca nu imi vine sa cred ca asemenea eveniment se intampla intr-un orasel atat de mic.... Si totusi e la Tirgu Frumos... Olina ( Nina pentru prieteni) Petrov Nicolina a lansat Volumul de poezii intitulat " Anotimpul Visului", Editura PIM, Iasi, 2011.
Grafica si coperta sunt realizate de Doamna Liliana Nastase Bratescu , artist plastic , care de asemeni a fost prezenta si a spus despre autoare: " Doamna Olina Petrov este frumoasa din toate punctele de vedere. Frumoasa sufleteste cat si fizic, cu o moralitate, demnitate, bunatate si iubire care se regasesc oglindite in desenele si poeziile ei . Nu ii gasesc nici un cusur. Ma simt onorata ca o cunosc."
Lansarea volumului de poezii " Anotimpul visului" de Olina Petrov este un eveniment deosebit, care a scris cu un condei de iubire in inimile noastre a celor prezenti si recomand acesta carte iubitorilor de vise.


CRISTINA MISTREANU, fost cadru didactic la Tirgu Frumos

***


Doamna ( Nicolina) Olina Petrov,
Multumesc mult pentru invitatia la Targu Frumos.
Felicitari pentru lansarea primului volum de poezii "Anotimpul visului". Anotimpul visului implinit. Iata ca acesta carte exista. Carte noua in orasul nostru drag, care aduce cu ea visul unei noi cladiri a Bibliotecii Orasenesti "Universul Cunoasterii ". Sa fie intr-un ceas bun! Mult succes in activitatea pe care o desfasurati.

CRISTINA MISTREANU

Ultima editare efectuata de catre Cristina Mistreanu in Dum Dec 04, 2011 12:27 am, editata de 3 ori
Cristina Mistreanu
Cristina Mistreanu

Mesaje : 4
Data de inscriere : 03/12/2011
Varsta : 46
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Re: TÂRGU FRUMOS-Evenimente

Mesaj Scris de Admin la data de Sam Dec 03, 2011 7:38 pm

Comentariu scris de Ovidiu Raul Vasiliu

A fost un eveniment deosebit la Târgu Frumos şi mă bucur că am putut fi şi eu prezent. O felicit din inimă pe doamna Olina pentru acest minunat volum de poezii şi îi doresc numai zile senine şi binecuvântate pentru a scrie în continuare cel puţin la fel de frumos! Cu prietenie şi cu drag
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 377
Data de inscriere : 16/03/2011
Localizare : IAŞI

http://www.universulprieteniei.org

Sus In jos

evenimente Tg. Frumos

Mesaj Scris de petrov nicolina la data de Mier Ian 18, 2012 2:25 am

Mulţumesc Raul pentru toate urările, dar mai ales îţi mulţumesc că ai fost prezent în Tg. Frumos la lansarea cărţii mele. Olina
petrov nicolina
petrov nicolina

Mesaje : 167
Data de inscriere : 10/04/2011
Varsta : 70
Localizare : Tg Frumos

http://profile.imageshack.us/user/petrovnicoli/

Sus In jos

SĂ NE AMINTIM DE EMINESCU

Mesaj Scris de petrov nicolina la data de Mier Feb 01, 2012 11:22 pm

SĂ NE AMINTIM DE EMINESCU

Pe 15 ianuarie este ziua lui Eminescu. El s-a născut la 15 ian. 1850 la Botoşani şi s-a stins din viaţă în ziua de 15 iunie 1889, în Bucureşti, fiind înmormântat la cimitirul Belu. Copilăria şi-a petrecut-o la Ipoteşti unde cunoaşte timpuriu frumuseţile naturii, cum va mărturisi mai târziu în poezia „Fiind băiat păduri cutrieram”. Pentru marele poet Eminescu, natura este nu numai un refugiu, ci şi o stare sufletească, o prelungire, a trăirilor sale interioare. Despre Eminescu, geniul de dincolo de timp, nu se poate vorbi la trecut, el aparţine în aceeaşi măsură viitorului. Eminescu va fi şi peste secole forţa motrică a cuvântului românesc, el ne este dovada cea mai la vedere a luminii creatoare cu care Dumnezeu a bucurat acest pământ. Şi că tot am intrat într-un nou an, cred că cea mai inspirată urare aparţine tot poetului:” Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie”!
Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie,
Ţara mea de glorii, ţara mea de dor,
Braţele nervoase, arma de tărie,
La trecutu-ţi mare, mare viitor!
------------------------------------------
Îngerul iubirii, îngerul de pace,
Pe altarul Vestei tainic surîzînd,
Ce pe Marte-n glorii să orbească-l face,
Cînd cu lampa-i zboară lumea luminînd .
------------------------------------------------
Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie!
Tînără mireasă, mamă cu amor!
Fiii tăi trăiască numai în frăţie,
Ca a nopţii stele, ca a zilei zori.
-----------------------------------------------
Viaţă în vecie, glorii, bucurie,
Arme cu tărie, suflet românesc,
Vis de vitejie, fală şi mîndrie,
Dulce Românie, asta ţi-o doresc!.
„Cauza exactă a morţii sale rămâne însă învăluită în mister, existând suspiciunea că ar fi murit ucis”. Veronica Micle a rămas, însă idolul său.
Olina - Ianuarie 2012.

petrov nicolina
petrov nicolina

Mesaje : 167
Data de inscriere : 10/04/2011
Varsta : 70
Localizare : Tg Frumos

http://profile.imageshack.us/user/petrovnicoli/

Sus In jos

De Ziua Unirii Principatelor Române

Mesaj Scris de petrov nicolina la data de Mier Feb 01, 2012 11:56 pm

Pe 24 ianuarie 2012 am fost prezenţi în Piaţa Unirii Iaşi, unde am participat la manifestaţiile de sărbătoare, am dansat în marea Horă a Unirii, împreună cu grupul de la Tg. Frumos, dar şi cu prieteni din Iaşi: Magda Paşcu, d-na Lupu Magdalena, d-na Melenciuc Maria, dr. Terinte şi alţii. A fost o zi plină de emoţii, dar şi cu mult soare, semn că Dumnezeu ne mai iubeşte!

petrov nicolina
petrov nicolina

Mesaje : 167
Data de inscriere : 10/04/2011
Varsta : 70
Localizare : Tg Frumos

http://profile.imageshack.us/user/petrovnicoli/

Sus In jos

De Ziua Unirii Principatelor Române

Mesaj Scris de petrov nicolina la data de Joi Feb 02, 2012 12:17 am

După festivitate, ne-am întors la Tg. Frumos şi am mers la Băiceni la" Şura lui Vasile", unde am sărbătorit cu mare "fast". Muzică, mâncare bună, dans ca la moldovenii din Tg. Frumos şi tradiţionala Hora Unirii! Mulţumim organizatorilor cu urări de " La mulţi ani români, La mulţi ani Românie!


petrov nicolina
petrov nicolina

Mesaje : 167
Data de inscriere : 10/04/2011
Varsta : 70
Localizare : Tg Frumos

http://profile.imageshack.us/user/petrovnicoli/

Sus In jos

Lansare de carte-Traian Oros

Mesaj Scris de petrov nicolina la data de Joi Feb 02, 2012 12:46 am

În ziua de 20 ianuarie 2012, în sala mare a Primăriei oraş Tg. Frumos, a avut loc lansarea unui roman scris de Traian Oros. De eveniment s-au ocupa doamnele bibliotecare de la Biblioteca Universul Cunoaşterii, prezentarea cărţii a fost făcută de d-l Talpalaru Valentin invitat de onoare şi d-l Dan Fripis fiind şi moderatorul evenimentului. Iubitorii de proză, foştii colegi de la Şcoala de nevăzători Tg. Frumos şi alţi cunoscuţi, au avut numai cuvinte de laudă. Romanul se numeşte:"La început a fost femeia" sau Eliberarea femeii de sub blestemul lui Moise.


petrov nicolina
petrov nicolina

Mesaje : 167
Data de inscriere : 10/04/2011
Varsta : 70
Localizare : Tg Frumos

http://profile.imageshack.us/user/petrovnicoli/

Sus In jos

Re: TÂRGU FRUMOS-Evenimente

Mesaj Scris de Rodica Rodean la data de Joi Feb 02, 2012 9:37 am

Multumim Nina pentru ca ne ti mereu la zi cu evenimentele.
Frumoase intalniri culturale si recreative aveti voi acolo.
Sa va dea bunul Dumnezeu sanatate si poate facem o actiune in parteneriat cu biblioteca

_________________
"Cel care este însotit de gânduri nobile nu este niciodatã singur"(Fletcher)
Rodica Rodean
Rodica Rodean

Mesaje : 1506
Data de inscriere : 16/03/2011
Varsta : 65
Localizare : Iasi

Sus In jos

Re. Târgu Frumos Evenimente.

Mesaj Scris de petrov nicolina la data de Dum Feb 05, 2012 6:32 am

Mulţumesc pentru trecere Rodica, să ştii că te-ai făcut cunoscută de multă lume din Tg. Frumos, când apare ceva scris de tine, mă întreabă prietenii mereu de tine. Eşti o dulce!
petrov nicolina
petrov nicolina

Mesaje : 167
Data de inscriere : 10/04/2011
Varsta : 70
Localizare : Tg Frumos

http://profile.imageshack.us/user/petrovnicoli/

Sus In jos

Re: TÂRGU FRUMOS-Evenimente

Mesaj Scris de Rodica Rodean la data de Dum Feb 05, 2012 11:32 am

Puţini ştiu că Doamna Nicolina Petrov, cu pseudonim Nina Petrov sau Olina Petrov, este redactor la Revista "Ecouri".
Felicitări !!!
În acelaşi număr al revistei a fost consemnată şi lansarea volumului "Anotimpul visului " al doamnei Olina Petrov_________________
"Cel care este însotit de gânduri nobile nu este niciodatã singur"(Fletcher)
Rodica Rodean
Rodica Rodean

Mesaje : 1506
Data de inscriere : 16/03/2011
Varsta : 65
Localizare : Iasi

Sus In jos

Re. Târgu Frumos Evenimente.

Mesaj Scris de petrov nicolina la data de Dum Feb 05, 2012 8:22 pm

Mulţumesc dragă Rodica, dacă nu ne aduci tu în atenţia cititorilor, atunci cine? Te iubim! Şi nu puţin! Mă bucur că te afli lângă noi.
petrov nicolina
petrov nicolina

Mesaje : 167
Data de inscriere : 10/04/2011
Varsta : 70
Localizare : Tg Frumos

http://profile.imageshack.us/user/petrovnicoli/

Sus In jos

Re: TÂRGU FRUMOS-Evenimente

Mesaj Scris de violetta petre la data de Dum Feb 05, 2012 9:18 pm

Felicitări, frumoasă Olina, pentru tot ceea ce faci , pentru a arăta oamenilor , ce oraş frumos este Târgu-Frumos, şi ce oameni minunaţi are!
Succes în activitatea de redactor şi felicitări!

Cu admiraţie şi drag, Vio
violetta petre
violetta petre

Mesaje : 130
Data de inscriere : 04/04/2011
Varsta : 65
Localizare : Constanta

Sus In jos

Re. Târgu Frumos Evenimente.

Mesaj Scris de petrov nicolina la data de Dum Feb 05, 2012 9:58 pm

Mulţumesc frumoasa şi talentata ce eşti Violetta ! Îţi doresc şi ţie mult, mult succes şi numai note mari!!!!!!!
petrov nicolina
petrov nicolina

Mesaje : 167
Data de inscriere : 10/04/2011
Varsta : 70
Localizare : Tg Frumos

http://profile.imageshack.us/user/petrovnicoli/

Sus In jos

Mică poveste de iarnă

Mesaj Scris de petrov nicolina la data de Joi Feb 16, 2012 3:23 am

Mică poveste de iarnă

Încetase de câteva zile să ningă, dar zăpada s-a adunat atît de multă, încât cu greu se lasă îndepărtată de pe trotuare, dar mai ales de pe străzile circulate cu greu. Iana de anul acesta a adus mari necazuri în toată ţara, dar privind copacii din Parcul Central al oraşului, Aleea Personalităţilor cu chipurile celor zidiţi în piatră, ne vine zâmbetul pe buze şi râdem chiar de zăpada de pe capul statuilor, ce parcă au căciuli albe. E o privelişte prea frumoasă, ce te determină să intri cu picioarele prin zăpada ce –ţi ajunge peste genunchi. Chiar de a doua zi au început să apară pârtiile frumos desenate parcă, de primii plimbăreţi. Dar cel mai greu este pentru muncitorii de la Sectorul de lucru al Primăriei şi al celor de la Termoserv Tg. Frumos. Am văzut la ora şase dimineaţa cum muncitorii primeau de la şefii lor, ceai fierbinte din termos. Se munceşte din greu, zăpadă este f. multă şi după câteva zile de efort neântrerupt, chiar sâmbătă 11 februarie 2012 la ora 17 un utilaj al Primăriei şi câţiva muncitori adunau cu lopeţile zăpada care era ridicată în grămezi mai mari. I-am felicitat pe aceştia, le-am mulţumit pentru devotamentul lor şi chiar le-am făcut o fotografie. Nu am văzut nici un locuitor care să le acorde o cât de mică atenţie, sau încurajare. Pe la ora nouă jumătate seara , de la fereastra etajului III al apartamentului meu, aud un zgomot deosebit. Privind afară, descopăr mai întâi o privelişte de basm, luminile de la stâlpii iluminaţi dau strălucire zăpezii, iar fulgii plutind prin văzduh par roiuri de fluturi. Atunci descopăr acelaşi utilaj care îşi continua încă, curăţirea întregii străzi Ştefan cel Mare şi Sfânt. Nu mai circula nimeni pe stradă şi nici de la ferestrele apartamentelor nu-l privea nimeni pe cel ce conducea uriaşul cu roţi şi gură mare. Am închis repede geamul şi m-am gândit, câţi dintre locuitorii oraşului vor mulţumi acelora care pe un ger de crapă pietrele, au lucrat zi şi noapte, pentru ca noi să putem circula în condiţii civilizate. Duminică foarte devreme acelaş uriaş era din nou la datorie. Vor urma încă multe zile cu lupta albului din norii albaştri.Vreau să le transmit eu, pe această cale, dar şi din partea tuturor târgoveţilor, mulţumirile noastre şi că ne vom gândi cu căldură la ei! Olina.

petrov nicolina
petrov nicolina

Mesaje : 167
Data de inscriere : 10/04/2011
Varsta : 70
Localizare : Tg Frumos

http://profile.imageshack.us/user/petrovnicoli/

Sus In jos

Re: Mică poveste de iarnă

Mesaj Scris de petrov nicolina la data de Joi Feb 16, 2012 6:26 am

[img][/img]
petrov nicolina
petrov nicolina

Mesaje : 167
Data de inscriere : 10/04/2011
Varsta : 70
Localizare : Tg Frumos

http://profile.imageshack.us/user/petrovnicoli/

Sus In jos

Re: Mică poveste de iarnă

Mesaj Scris de petrov nicolina la data de Joi Feb 16, 2012 6:30 am

[img][/img]
petrov nicolina
petrov nicolina

Mesaje : 167
Data de inscriere : 10/04/2011
Varsta : 70
Localizare : Tg Frumos

http://profile.imageshack.us/user/petrovnicoli/

Sus In jos

Re: TÂRGU FRUMOS-Evenimente

Mesaj Scris de Rodica Rodean la data de Mier Feb 29, 2012 11:13 am

Esti un adevarat reporter...felicitari !

_________________
"Cel care este însotit de gânduri nobile nu este niciodatã singur"(Fletcher)
Rodica Rodean
Rodica Rodean

Mesaje : 1506
Data de inscriere : 16/03/2011
Varsta : 65
Localizare : Iasi

Sus In jos

Sărbătoare de "8Martie"

Mesaj Scris de petrov nicolina la data de Mar Mar 27, 2012 8:46 pm

Spectacol oferit în cinstea zilei de” 8 Martie” de către primarul oraşului Gheorghe Tătaru, împreună cu membrii din Consiliul Local Tg. Frumos.

Iată încă un gest frumos făcut de primarul oraşului, cetăţenilor din oraşul Tg. Frumos, dar în mod special doamnelor, în cinstea zilei de “8 Martie”, zi specială sexului frumos.Această promisiune ne-a făcut-o domnul primar cu multe luni în urmă şi eram siguri că se va ţine de cuvânt. Aşa procedează dânsul la aproape toate sărbătorile dedicate oraşului nostru, pentru cetăţenii acestui oraş. Astăzi 9 martie 2012, a cântat pe scena Casei de Cultură, artista Carmen Rădulescu. A fost o surpriză deosebit de frumoasă; atât din partea edilului Gheorghe Tătaru cât şi din partea cântăreţei. Sala a fost arhiplină, iar toate doamnele şi domnişoarele aveau în braţe un buchet cu frezii galbene! Doar cei prezenţi au putut savura întregul ambient; muzica de calitate pe gustul tuturor, ţinuta şi vocea artistei, a ţinut sala în aplauze permanent. Artista a cutreierat practic, toată sala, atingând cu toată fiinţa sa, pe cei prezenţi în sala de spectacol. Prin melodiile lui Carmen Rădulescu, am retrăit momente plăcute din tinereţe, chiar şi d-l primar, deoarece este şi el om ca noi toţi, care ştie să se descurce în orice situaţie. Fiind un mare iubitor de cultură, iubeşte şi muzica, fapt ce la determinat să accepte invitaţia cântăreţei de a cânta împreună câteva versuri dintr-o melodie, care mie personal mi-a rămas încă în gând: Vino şi şterge lacrima care ne-a trădat, Vino ascultăţi inima nu-i aşa de greu. Chiar nu a fost o glumă şi seara aceasta nu o vom da uitării. Am părăsit sala Casei de Cultură cu nostalgie, dar puţin mai veseli, mai tineri şi mai încrezători în viitor. Grijile cotidiene ne-au părăsit pentru scurt timp şi buna dispoziţie s-a instalat pe chipul fiecăruia dintre noi. Îi mulţumim d-lui primar, membrilor din Consiliul Local pentru acest minunat cadou! Vă dorim sănătate, realizarea tuturor dorinţelor, doamnelor şi domnişoarelor, “La mulţi ani”, şi să rămâneţi acelaşi om minunat, pentru acei oameni minunaţi ai oraşului Tg. Frumos. Cu apreciere şi recunoştinţă, o spectatoare.
petrov nicolina
petrov nicolina

Mesaje : 167
Data de inscriere : 10/04/2011
Varsta : 70
Localizare : Tg Frumos

http://profile.imageshack.us/user/petrovnicoli/

Sus In jos

Re: TÂRGU FRUMOS-Evenimente

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 1 din 2 1, 2  Urmatorul

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum