Tabăra de creaţie

PARTENERI MEDIA

Parteneri
PARTENERI

USR-Fil.IaşiBiblioteca Judeţeană “Gheorghe Asachi” Iaşi


Asociaţia Literară „Păstorel”


Editura PIMComplexul Muzeal "Moldova" Iaşi
Ultimele subiecte
web trafic

universulprieteniei.org trafic.ro

===========================
Cautare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata


ONEŞTI-evenimente

In jos

ONEŞTI-evenimente

Mesaj Scris de Admin la data de Joi Iun 16, 2011 9:55 pm


Mariana Bendou-Dubla lansare de carte-24 iunie 2011Vineri, 24 iunie 2011, ora 16,
sunteti invitati
in Aula Bibliotecii "Radu Rossetti" din Onesti,Romania,
pentru lansarea volumului antologic

"EXPRESIA IDEII - fruntea cerului asuda"


(coperta Liliana Nastas Bratescu si Marian

Cristian Gorun, postafata Marian Dragomir,

ilustratii: Diana Ciurtin, Nancy Vajaianu,

Odeta Tataru, Eduard Moise)

Cu aceasta ocazie, va fi lansat si volumul bilingv

"Poesies pour mon mari / Poezii pentru sotul meu"

apartinand autoarei Mariana Bendou ( prefata

Violetta Petre, grafica Maia Martin, coperta

Marian Cristian Gorun) si va fi prezentata si o

miniexpozitie cu broderii in 3D ale artistei

Lilianei Ramona Albu din Ungaria.

Invitat special, prof.drd.Marian Dragomir.


Ultima editare efectuata de catre Admin in Mier Iul 13, 2011 9:40 am, editata de 4 ori
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 377
Data de inscriere : 16/03/2011
Localizare : IAŞI

http://www.universulprieteniei.org

Sus In jos

Re: ONEŞTI-evenimente

Mesaj Scris de Admin la data de Joi Iun 16, 2011 10:58 pm

ZIARUL DE BACAU

Premiera onesteana pe Internet
George Martin - 17 Iunie 2011

Sub egida grupului “Expresia ideii”, care activeaza pe Facebook si care a fost infiintat de profesoara si scriitoarea onesteanca Mariana Bendou, a aparut, recent, o antologie poetica in premiera. Este vorba de volumul de versuri “Expresia ideii – fruntea cerului asuda”, care a aparut la Editura karta.ro din Onesti si care include poezii postate de membrii cubului virtual infiintat de Mariana Bendou. “Este primul volum antologic de poezie, ce cuprinde o selectie reprezentativa a autorilor si creatiilor literare postate pina acum în acest club virtual (din România, Serbia, SUA, Ungaria, Republica Moldova, Elvetia, Spania, Australia etc.), într-o perioada relativ scurta de timp (citeva luni de zile), si are meritul de a fi singura antologie poetica realizata pina acum pe Facebook”, a apreciat Mariana Bendou. Pe pagina de Facebook a grupului “Expresia ideii”, care a ajuns la 371 de membri, au fost publicate multe creatii de valoare, fapt care a determinat-o pe Mariana Bendou sa conceapa antologia realizata in mediul virtual. “Este pentru prima oara cind oameni de cultura valorosi, provenind din diverse domenii si medii sociale, inteleg sa-si manifeste impreuna talentul de care dispun in vederea unor nobile finalitati si prin intermediul variatelor instrumente informatice pe care le pune la dispozitie reteaua Facebook – afirma Mariana Bendou. Numarul mare al creatiilor literare postate pe site precum si valoarea neasteptata a acestora, impactul favorabil pe care l-a avut proiectul asupra publicului cititor de pe Internet au sugerat ideea publicarii acestui volum reprezentativ”.

Aprecieri favorabile

Volumul a fost foarte bine apreciat si de alti oameni de cultura, din Onesti, din tara sau din strainatate. “Troneaza peste acest volum bunul simt al penei si al gindului împlinit spre menirea fiecaruia – scrie profesorul doctorand Marian Dragomir, in postfata volumului. Toti autorii, cu fruntile mai încretite sau mai descretite de fiorul trupului ca reflectie a sufletului, au asternut stih de viata si de moarte sub imboldul soarelui care degaja energii vitale pentru seva poeziei. Aceasta antologie reprezinta si o premiera prin faptul ca este un demers care a strabatut fizicul, ea fiind creatia unui club virtual pe care situl Facebook l-a gazduit. Acest demers contureaza o antologie unica prin forma de interactiune a celor care traiesc poetic în paginile cartii”.

Realizari concrete, pentru un club virtual

Clubul “Expresia ideii” este alcatuit din intelectuali onesteni sau din alte localitati, din tara sau de peste hotare, care sunt uniti in jurul unor idei sau creatii literare postate pe pagina de Facebook a grupului, pe care le comenteaza si cu ajutorul carora interactioneaza, dar mai si socializeaza. Grupul a luat in discutie mai multe proiecte si a dovedit ca le poate si finaliza, fapt dovedit si de recenta antologie a clubului. Conceput initial ca un spatiu de socializare si de mediere interculturala de catre profesoara si poeta Mariana Bendou din Onesti, prin aderarea unor pasionati de literatura, muzica si arta, amatori sau consacrati, din România si din diaspora româneasca, Clubul virtual “Expresia ideii” a deschis nebanuite oportunitati pentru realizarea unor proiecte de grup avind utilitate imediata sau de perspectiva.

Unii onesteni sunt prea “mindri”

Realizarea antologiei poetice “Expresia ideii – fruntea cerului asuda” a dovedit inca o data ca clubul infiintat de Mariana Bendou e mai valoros, cel putin la capitolul finalitate, decit grupul “Mindrii onesteni”, care are 355 de membri si care se bazeaza pe cei care au parasit Onestiul si s-au stabilit in strainatate, dar care nu a finalizat vreun proiect important. Grupul de “mindri” e neomogen, iar cei mai multi membri se rezuma la postarile de bancuri si link-uri pentru piese muzicale, dar si la schimburi de amabilitati banale, fapt care i-a determinat pe unii sa paraseasca clubul. “Mindrii onesteni” nu s-au implicat nici cind a fost vorba sa-si ajute semenii aflati in suferinta la Onesti, desi au fost sesizati in legatura cu mai multe cazuri umanitare, printre care se afla si cel al jurnalistului Florinel Plantos, pentru care Asociatia de tineret Onestin a organizat o ampla campanie de colectare de fonduri, care nu este inca incheiata. Desi are 355 de membri, dintre care multi au o situatie materiala foarte buna, nimeni din grup nu a facut vreo donatie. “Sunt buni la palavrageala, dar cind e vorba sa faca ceva concret, se constata ca toti sunt in zodia Racului, adica dau inapoi – ne-a spus unul dintre fostii membrii ai grupului <>, care a parasit de curind clubul. Probabil ca cei din grupul <> sunt prea mindri ca sa ajute pe cineva”. Totusi, mai sint membri ai grupului care au venit cu propuneri serioase de proiecte, iar onestenii isi doresc ca si grupul celor “mindri” sa obtina rezultate concrete, asa cum au dovedit cei din clubul “Expresia ideii”.

George MARTIN
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 377
Data de inscriere : 16/03/2011
Localizare : IAŞI

http://www.universulprieteniei.org

Sus In jos

Re: ONEŞTI-evenimente

Mesaj Scris de violetta petre la data de Vin Iun 17, 2011 4:07 am

Ce să mai spun decât că sunt cu sufletul în palmele întinse spre cer , spre a mă urca pe-o scară de mătase până la lună şi la stele, să mă gătesc pentru evenimentul la care voi merge cu bucuria omului care iubeşte Cuvântul şi se înnobilează folosindu-l spre dăruirea frumosului cititorilor lui...
Felicitări, Marianei Bendou pentru împlinirea unuia din multele proiecte pe care le are pe lista de vise!
Împlinirea viselor ne dă aripi , ne îmbracă în praf de stele , iar noi, cei ce adunăm în jurul nostru, cu prietenie şi căldură oamenii , oferindu-le un loc al liniştii şi armoniei, împărţim bucuriile cu ei...căci fără ei, visele ar rămâne pe hârtie sau undeva atârnate într-un colţ de cer...
Aştept cu nerăbdare să-mi strâng în braţe prietenii ce vor fi acolo şi să mă îmbogăţesc cu încă un eveniment cultural într-un oraş cântat cândva de cine oare?
Îmi pare rău că nu vor fi alături de noi Rodica Rodean Mara, Liviu, Didina şi ceilalţi prieteni din Universul prieteniei, ca să ne putem bucura împreună şi de ce nu, să închinăm un pahar de vorbă la o masă rotundă sau în colţuri, pentru a fi cât mai aproape şi cât mai mulţi unii de alţii...

Cu drag de tot ce e frumos şi bun, Violetta Petre
violetta petre
violetta petre

Mesaje : 130
Data de inscriere : 04/04/2011
Varsta : 65
Localizare : Constanta

Sus In jos

Re: ONEŞTI-evenimente

Mesaj Scris de Admin la data de Dum Iun 26, 2011 1:38 am

Mesajul Asociatiei Universul Prieteniei
a fost transmis de catre Violetta Petre

“Împlinirea viselor ne dă aripi , ne îmbracă în praf de stele , iar noi, cei ce adunăm în jurul nostru, cu prietenie şi căldură oamenii , oferindu-le un loc al liniştii şi armoniei, împărţim bucuriile cu ei...căci fără ei, visele ar rămâne pe hârtie sau undeva atârnate într-un colţ de cer...”, scrie Violetta Petre într-un mesaj de felicitare pe forumul asociaţiei, adresat acestui eveniment la care dumneavoastră sunteţi azi participanţi.
De aceea, noi Consiliul Director al Asociaţiei Universul Prieteniei, am mandatat-o pe Violetta Petre, un vechi şi important membru al acestei asociaţii, să vă aducă stimată doamna Mariana Bendou mesajul nostru, noi nereuşind să ajungem acolo.

O antologie poetică presupune o muncă titanică, iar cel ce se hotărăşte să scoată un astfel de volum, ori e un foarte mare iubitor de frumos, ori e un foarte mare iubitor de Oameni, ori doreşte ca prin contribuţia sa să îmbogăţească patrimoniul literaturii române, cu noi poeme, ale unor oameni talentaţi, care fiind disipaţi pe site-uri literare, nu au posibilitatea de a fi „ întâlniţi” şi studiaţi în biblioteci.
Căci acesta este rostul editării unei cărţi: a da posibilitatea celor ce o citesc să pipăie sufletul celui care o scrie, să-i simtă parfumul literar, să aducă în faţa ochilor un crâmpei din visul nerostit încă. Dumneavoastră stimată doamna Mariana Bendou, sunteţi cea care prin efortul personal de a strânge la un loc într-un buchet de metafore şi imagini poetice, de “ boabe de rouă” din sufletele celor ce se identifică cu frumosul în toate formele de manifestare, dumneavoastră, reuşiţi aşa cum spuneam să ne aduceţi în bibliotecile personale şi cine poate şti poate şi în bibliotecile publice, un crâmpei de Cuvânt divin. Căci ce poate fi poezia altceva dacă nu un strop de divinitate? Grupul “ Expresia ideii” care prin activitatea defăşurată pe reţeaua de socializare facebook, s-a dovedit a fi un grup al celor ce au ceva de spus în cultura românească şi chiar o fac, dovadă această antologie de poezie, că sunt doar la început de drum şi că vor avea încă multe proiecte de finalizat, căci “ Expresia ideii” nu poate fi oprită uşor. Vă dorim succes în activitatea internautică, în cea profesională, în cea culturală, în toate formele de “Expresie a ideii”. Felicitări şi pentru volumul personal lansat azi. Felicitări tuturor care prin efortul dumnealor au făcut posibilă o manifestare de o aşa amploare.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 377
Data de inscriere : 16/03/2011
Localizare : IAŞI

http://www.universulprieteniei.org

Sus In jos

Re: ONEŞTI-evenimente

Mesaj Scris de Admin la data de Dum Iun 26, 2011 1:40 am

Admin
Admin
Admin

Mesaje : 377
Data de inscriere : 16/03/2011
Localizare : IAŞI

http://www.universulprieteniei.org

Sus In jos

Re: ONEŞTI-evenimente

Mesaj Scris de Admin la data de Dum Iun 26, 2011 1:55 am

-


Mariana Bendou
===


==
Expozitie - Liliana Albu


Admin
Admin
Admin

Mesaje : 377
Data de inscriere : 16/03/2011
Localizare : IAŞI

http://www.universulprieteniei.org

Sus In jos

MULTUMESC!

Mesaj Scris de MARIANA BENDOU la data de Mier Iul 13, 2011 7:53 am

MULTUMESC FRUMOS CONSILULUI DIRECTOR AL ASOCIATIEI "UNIVERSUL PRIETENIEI"PRECUM SI DOAMNEI VIOLETTA PETRE PENTRU SPRIJINUL ACORDAT IN REALIZAREA ACESTUI MINUNAT EVENIMENT LA ONESTI SI LE UREZ VIATA LUNGA SI MULTE IMPLINIRI!
Box Of Flowers

Click Here For Images &
Box Of Flowers Pictures - Pictures
MARIANA BENDOU
MARIANA BENDOU

Mesaje : 73
Data de inscriere : 10/04/2011
Varsta : 54
Localizare : Onesti

Sus In jos

Re: ONEŞTI-evenimente

Mesaj Scris de MARIANA BENDOU la data de Mier Iul 13, 2011 11:15 am

Aniversare Biblioteca "Radu Rossetti", Onesti

Biblioteca "Radu Rossetti" din municipiul Oneşti a aniversat recent 10 ani de când funcţioneazã în noul şi modernul sãu spaţiu dar şi circa 35 de ani de activitate.Am avut onoarea sã fiu unul dintre invitaţii la acest eveniment:
Lansare de carte - Florentina Mariş


[
/center]

In luna iunie 2011, am fost invitat la debutul literar al Florentinei Mariş, lansarea volumului de autor "Vântului orb", Editura Magic Print , Oneşti.Evenimentul a avut loc in spaţiul multifuncţional al Bibliotecii "Radu Rossetti"din Oneşti:

[center]

Cuvântul rostit de cãtre Mariana Bendou cu aceastã ocazie:

Eu aş fi numit aceastã carte nu ”Vantului orb” ci “Fericiri fundamentale”pentru cã aşa am perceput-o eu, ca pe o cãlãtorie alãturi de autoare, în cautarea sensului adevãrat al vieţii.
“Dorule, / Ai bãtut la uşa mea, / A mia oarã / Şi am plecat în lume de nebunã” spune poeta pãşind încrezãtoare în viaţã. O viaţã care-i va aduce, pe rând, implinirile râvnite de cãtre oricare femeie : cariera profesionalã, soţul şi copilul…( “Respir fãrâme de univers / Caut fericiri fundamentale”).
Personalitate puternicã, poeta şi-a însuşit, conştientã de sensul destinului ei, porţia de fericire în viaţã: “ Hai, Ioane, dã-mi inelul / Ador sã fiu logoditã / Te aleg partener de viaţã / Spre împlinirea fericirilor fundamentale” culminând cu devenirea ei ca mamã: ”Doamne, sunt Mamã şi simt / Cã cerul se susţine pe mine […] / Curând voi susţine templul , / Acestei fragile vieţi / Care se zbate în mine / Şi are atâta nevoie de iubire”
La capãtul fericirilor fundamentale aşteapta însã Dumnezeu, Divinitatea Supremã, cea autointitulatã “Calea, Adevãrul, Viaţa” spre care poeta Florentina Mariş înţelege cã se îndreaptã în cãutãrile ei : “Mi-am cheltuit visele la supermarket […] Şi nu mai ştiu ce sã cumpãr / De atâta sete de Dumnezeu” Apropierea de Dumnezeu prin Creaţie, şi anume naşterea pruncului sãu, o ajutã sã se desprindã din vârtejul grijilor cotidiene şi îi dã acesteia o superioarã înţelepciune, accesibilã doar marilor initiaţi, percepţia Adevãrului Suprem, al efemeritãţii vieţii : “Ioane, când ai sã pleci de la mine / O lacrimã din colţul ochiului va cãdea / Umbra mea te va însoţi pentru o vreme,/ Dar totul este pieritor.”
Extraordinar şi tulburãtor; felicitãri, Florentina Mariş!Adriana Istudor-Lansare de carte

In luna martie 2011, Adriana Istudor a lansat în aula Bibliotecii Municipale"Radu Rossetti" din Oneşti , volumul sãu de debut intitulat "Cununa Fiinţãrii"(Editura Magic Print, Oneşti).Profesoara Mariana Bendou a fost invitatã sã prezinte aceasta carte, iatã cuvântul rostit:
Eu cred ca existã o şansã, ca existã numai un anumit moment şi ca existã un privilegiu de a citi aceastã carte pe care o recomand cu sinceritate spre lectura multora.
Pentru a lectura “Cununa Fiinţãrii”este nevoie însã de anumitã pregatire spiritualã, de o perceptie ezotericã si religioasã deşi autoarea abordeaza lucrurile într-o manierã personalã şi într-un limbaj popular, accesibil, uzand de persoana întâi singular şi facând apel adeseori la trairea personala. “Cununa Fiinţãrii” este , prin urmare, o carte de la minte la minte dar şi de la inimã la inimã…, o lecturã placutã pe care nu o mai poti pãrãsi şi care nu ai vrea sã se termine, care te obligã la reflectie dar şi la o continuare a documentãrii. Cartea Adrianei Istudor, este ca un izvor de apã vie din care sufletul cititorului deşi bea mai mult, nicicând se saturã de dulceaţa şi de puritatea ei. O felicit pe autoare şi pentru aspectul bine ingrijit şi de oarecare fineţe al volumului .“Carţile sunt fiinţe vii.Cartea te alege…ea vrea ca tu sa o citesti la momentul potrivit . Cel mai elocvent exemplu în acest sens l-am experimentat eu însãmi” spune la pagina 65 a carţii Adriana Istudor.Trebuie sa vã spun cã şi în cazul meu aceastã carte a venit la mine intr-un mod surprinzãtor. Prima reacţie a fost sã o citesc pe diagonalã şi…am avut revelaţia sã constat cã rãspundea multora din întrebãrile mele şi cã fusese parcã scrisã pentru mine! Nu am mai lasat-o din manã panã la finalul lecturii ei şi, îmi doresc foarte mult sã revin asupra unor pagini introduse în carte în modul cel mai fericit.
Nu o cunosc personal pe autoare si chiar dacã am cautat îndelung pe internet, am gãsit foarte slabe informaţii utile despre ea. De aceea doresc sã vã mai spun aici cã lectura “Cununii Fiinţãrii”m-a fãcut sã o simt foarte aproape , ca pe cineva drag din familie, care s-a intors exact în preajma Sãrbatorii Invierii, sã ne bucurãm împreunã, acasã…MARIANA BENDOU
MARIANA BENDOU

Mesaje : 73
Data de inscriere : 10/04/2011
Varsta : 54
Localizare : Onesti

Sus In jos

Re: ONEŞTI-evenimente

Mesaj Scris de MARIANA BENDOU la data de Mier Iul 13, 2011 11:19 am

Ovidiu Raul Vasiliu

Vă felicit pentru că aţi fost printre invitaţi! O bibliotecă este un nesecat izvor de...viaţă. "La mulţi ani!" acestei biblioteci!
MARIANA BENDOU
MARIANA BENDOU

Mesaje : 73
Data de inscriere : 10/04/2011
Varsta : 54
Localizare : Onesti

Sus In jos

Re: ONEŞTI-evenimente

Mesaj Scris de MARIANA BENDOU la data de Mier Iul 13, 2011 11:20 am

Ovidiu Raul Vasiliu

Vă felicit pentru că aţi fost printre invitaţi! O bibliotecă este un nesecat izvor de...viaţă. "La mulţi ani!" acestei biblioteci!Multumesc, Raoul; m-as bucura tare mult ca membrii Asociatiei Universul Prieteniei sa aiba ocazia de a vizita intr-o zi, la Onesti, acest minunat lacas cultural.Merita!


MARIANA BENDOU
MARIANA BENDOU

Mesaje : 73
Data de inscriere : 10/04/2011
Varsta : 54
Localizare : Onesti

Sus In jos

Re: ONEŞTI-evenimente

Mesaj Scris de Admin la data de Mier Iul 13, 2011 11:27 am

Ovidiu Raul Vasiliu

Îmi place coperta cărţii. Este deosebită

MARIANA BENDOU

Coperta si grafica acestei carti este realizata de catre artistul plastic Ionut Savin, sotul Florentinei Maris si cel care a incurajat-o sa-si astearna pe hartie aceste minunate ganduri...
Ultima editare efectuata de catre Admin in Mier Iul 13, 2011 11:28 am, editata de 1 ori
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 377
Data de inscriere : 16/03/2011
Localizare : IAŞI

http://www.universulprieteniei.org

Sus In jos

Re: ONEŞTI-evenimente

Mesaj Scris de Rodica Rodean la data de Mier Iul 13, 2011 11:35 am

Multumim Mariana pentru ca ne-ai prezentat evenimentele culturale ale orasului Onesti...FELICITARI...tie...si tuturor celor care au contribuit la organizare

Referitor la vizita membrilor asociatiei la minunata voastra biblioteca...poate facem o excursie la tine acasa

_________________
"Cel care este însotit de gânduri nobile nu este niciodatã singur"(Fletcher)
Rodica Rodean
Rodica Rodean

Mesaje : 1506
Data de inscriere : 16/03/2011
Varsta : 65
Localizare : Iasi

Sus In jos

Re: ONEŞTI-evenimente

Mesaj Scris de Marioara Visan la data de Mier Iul 13, 2011 10:36 pm

Felicitari Mariana pentru ca ne-ai adus aceste minunate imagini de la eveniment si subscriu la ce spune Rodica.

_________________

Marioara Visan
Marioara Visan

Mesaje : 551
Data de inscriere : 17/03/2011
Varsta : 62
Localizare : Iaşi

Sus In jos

Re: ONEŞTI-evenimente

Mesaj Scris de MARIANA BENDOU la data de Mier Aug 17, 2011 9:59 am

Si eu va multumesc pentru ca mi-ati fost intotdeauna adevarati prieteni si ca mi-ati acordat de la bun inceput increderea si sprijinul.
MARIANA BENDOU
MARIANA BENDOU

Mesaje : 73
Data de inscriere : 10/04/2011
Varsta : 54
Localizare : Onesti

Sus In jos

Mesagerii Cetatii

Mesaj Scris de MARIANA BENDOU la data de Mier Aug 17, 2011 10:06 am

Biblioteca "Radu Rossetti" din municipiul Onesti (http://serv.onesti.ro:7778/portal/page?_pageid=53,32443,53_33075&_dad=portal&_schema=PORTAL) a gazduit recent un eveniment deosebit inscris sub egida proiectului "Smile 21" (http://smile21-concursuri.blogspot.com/):

Invitatii speciali au fost membrii Cenaclului literar "Lucian Blaga"din Sebes , judetul Alba ( http://lucianblaga-sebes.ning.com ) care au venit cu impresionanta colectie de volume pe acre au donat-o bibliotecii gazda dar si bibliotecilor institutiilor de invatamant din Onesti.
Expresia Ideii a fost reprezentata de catre subsemnata, Mariana Bendou, care a prezentat primul volum al clubului facebook si a realizat un schimb de carti si de autografe.Iata cateva fotografii:

(Cartile donate de catre Cenaclul Sebes- Alba prin proiectul "Smile 21")


(Autografe vol.1 "EXPRESIA IDEII" si "Poesies pour mon mari" : Virginia Braescu, Mariana Bendou si Petru Fagaras)

(de la stanga la dreapta) Petru Fagaras, Mariana Bendou, Ramona Corpodean, Iosub Nicolae Danut

Lansare carti ale membrilor Cenaclului " Lucian Blaga", Sebes

Lansare carti ale membrilor Cenaclului " Lucian Blaga", Sebes

(Petru Fagaras-Presedintele Cenaclului "Lucian Blaga"din Sebes si creatorul siteului cu acelasi nume de pe reteaua Ning)
Si cateva secevente din spectacolul prezentat onestenilor de catre membrii Cenaclului "Lucian Blaga":


O fotografie a participantilor:

Invitat la acest eveniment a fost si "vocea de aur a Romaniei" , Narcis Iustin Ianau, cunoscut publicului prin locul doi obtinut la concursul TV "Romanii au talent":

Ultima editare efectuata de catre MARIANA BENDOU in Mier Aug 17, 2011 10:35 am, editata de 2 ori (Motiv : mariana, bendou, onesti, mesageri, cetatii, canaclu, sebes, alba, lucian, blaga)
MARIANA BENDOU
MARIANA BENDOU

Mesaje : 73
Data de inscriere : 10/04/2011
Varsta : 54
Localizare : Onesti

Sus In jos

Infiintarea clubului "EXPRESIA IDEII"

Mesaj Scris de MARIANA BENDOU la data de Joi Sept 22, 2011 7:26 am

Marti 20 septembrie 2011, aula Bibliotecii Municipale "Radu Rossetti"din Onesti a gazduit infiintarea clubului real !!! "EXPRESIA IDEII". Au raspuns invitatiei poeti si scriitori, artisti plastici, elevi, reprezentanti ONG-uri, iubitori cultura si de frumos, etc.S-a stabilit activitati comune si un calendar al intalnirilor care se vor face periodic...

(logoul clubului EXPRESIA IDEII)

(Debutul evenimentului: Mariana Bendou si Elena Serbu, directoarea Bibliotecii Municipale "Radu Rossetti", Onesti)


(prezentarea proiectului)(discutii)
(publicul)(imortalizarea evenimentului)
Ultima editare efectuata de catre MARIANA BENDOU in Joi Sept 22, 2011 7:57 am, editata de 1 ori (Motiv : expresia, ideii, club, mariana, bendou, onesti, 2011, biblioteca, municipala, radu, rossetti)
MARIANA BENDOU
MARIANA BENDOU

Mesaje : 73
Data de inscriere : 10/04/2011
Varsta : 54
Localizare : Onesti

Sus In jos

Noaptea bibliotecilor

Mesaj Scris de MARIANA BENDOU la data de Vin Sept 30, 2011 10:58 am

"Noaptea bibliotecilor "la Biblioteca "Radu Rossetti", OnestiMariana Bendou a fost invitata sa participe, alaturi de personalitati culturale onestene, la sectiune "Carti vii" pe care le-a citit cu drag, publicul tanar...

Ultima editare efectuata de catre MARIANA BENDOU in Lun Oct 03, 2011 9:53 am, editata de 4 ori (Motiv : mariana, bendou, radu , rossetti, onesti, biblioteca, 2011)
MARIANA BENDOU
MARIANA BENDOU

Mesaje : 73
Data de inscriere : 10/04/2011
Varsta : 54
Localizare : Onesti

Sus In jos

EXPRESIA IDEII volumul2

Mesaj Scris de MARIANA BENDOU la data de Dum Noi 27, 2011 7:55 am

Dragi prieteni universali, am deosebita placere sa va invit la Onesti pentru lansarea volumului 2) al grupului EXPRESIA IDEII...


Aspecte de la desfasurarea evenimentului:

Pe langa volumul 2 EXPRESIA IDEII-"Povestea continua"a fost prezentata si o expozitie de grafica de carte a artistei Camelia Iuliana Radu (Ploiesti)intitulata "Imagini interioare".Artista plastica este prezenta si in volumul nou lansat si cu doua proze scurte:

Au dat curs invitatiei la acest eveniment pictorul Mihai Zarzu(prezent in volumul 2 EXPRESIA IDEII cu doua lucrari plastice) si Dan Irimia (directorul Editurii Karta .ro din Onesti).Biblioteca Municipala "Radu Rossetti"Onesti a fost reprezentata de doamna Lili Balkanasu.


Un grup de eleve al Colegiului Tehnic "Petru Poni", Onesti au citit, la alegere! fragmente din "povestile" publicate in carte:


Autografe si suveniruri:
Ultima editare efectuata de catre MARIANA BENDOU in Mier Dec 14, 2011 8:11 pm, editata de 4 ori (Motiv : mariana, bendou, expresia, ideii, onesti, 2011, poveste)
MARIANA BENDOU
MARIANA BENDOU

Mesaje : 73
Data de inscriere : 10/04/2011
Varsta : 54
Localizare : Onesti

Sus In jos

Re: ONEŞTI-evenimente

Mesaj Scris de Rodica Rodean la data de Dum Noi 27, 2011 8:39 am

Mult...mult...succes...si regret sincer ca nu pot fi prezenta
In data de 9 decembrie Asociatia Universul Prieteniei are o lansare de carte la Cluj.
Am sa fiu alaturi de voi cu gandul si sufletul meu

_________________
"Cel care este însotit de gânduri nobile nu este niciodatã singur"(Fletcher)
Rodica Rodean
Rodica Rodean

Mesaje : 1506
Data de inscriere : 16/03/2011
Varsta : 65
Localizare : Iasi

Sus In jos

Re: ONEŞTI-evenimente

Mesaj Scris de MARIANA BENDOU la data de Lun Dec 05, 2011 4:45 am

Multumesc, doamna Rodica;probabil ca e si vina mea ca am reusit sa anunt destul de tarziu aceasta lansare...Atunci ramane sa va invit cand voi lansa un volum personal.
MARIANA BENDOU
MARIANA BENDOU

Mesaje : 73
Data de inscriere : 10/04/2011
Varsta : 54
Localizare : Onesti

Sus In jos

Re: ONEŞTI-evenimente

Mesaj Scris de Ovidiu Raul Vasiliu la data de Mar Dec 06, 2011 1:07 am

Felicitări pentru al doilea volum "Expresia ideii"! Spuneaţi la Câmpulung că lucrarea conţine poezii postate de diferiţi utilizatori pe Fcebook. E interesant. Salutări lui Ali! Cu prietenie
Ovidiu Raul Vasiliu
Ovidiu Raul Vasiliu

Mesaje : 956
Data de inscriere : 06/04/2011
Varsta : 43
Localizare : Iasi

Sus In jos

Re: ONEŞTI-evenimente

Mesaj Scris de MARIANA BENDOU la data de Mar Dec 06, 2011 8:27 am

Multumesc mult, Raul pentru mesaj;da, primul volum EXPRESIA IDEI contine poezii si fotografii iar cel de al doilea va prezenta proza si creatii artistice(grafica, pictura, sculptura, acuarela, etc) ale unor artisti deosebiti, din Romania si din diaspora romaneasca.Coperta volumului este semnata de Liliana Nastas Bratescu iar printre prozatorii publicati se afla si Marian Malciu binecunoscuti Universului Prieteniei ...P.S.Ali este langa mine acum si iti ureaza Sarbatori Fericite! si-i pare rau ca nu locuim aproape sa ne putem vizita. I love you
MARIANA BENDOU
MARIANA BENDOU

Mesaje : 73
Data de inscriere : 10/04/2011
Varsta : 54
Localizare : Onesti

Sus In jos

Re: ONEŞTI-evenimente

Mesaj Scris de Ovidiu Raul Vasiliu la data de Mar Dec 06, 2011 9:03 am

Mulţumesc mult pt urări! Vă doresc şi eu la fel! Să auzim de bine! santa drunken
Ovidiu Raul Vasiliu
Ovidiu Raul Vasiliu

Mesaje : 956
Data de inscriere : 06/04/2011
Varsta : 43
Localizare : Iasi

Sus In jos

Re: ONEŞTI-evenimente

Mesaj Scris de petrov nicolina la data de Joi Dec 08, 2011 8:06 pm

Vă felicit din toată inima d-na Mariana Bendu pentru al doilea volum "Expresia ideii" şi susţinătorului cel mai apropiat Ali! Cu drag Olina.
petrov nicolina
petrov nicolina

Mesaje : 167
Data de inscriere : 10/04/2011
Varsta : 70
Localizare : Tg Frumos

http://profile.imageshack.us/user/petrovnicoli/

Sus In jos

Re: ONEŞTI-evenimente

Mesaj Scris de MARIANA BENDOU la data de Mier Dec 14, 2011 7:34 pm

Si eu va multumesc pentru ca impartiti cu mine emotiile si satisfactiile, dragi prieteni universali!
Va urez Sarbatori fericite! si sa ne revedem cu bine in Noul An 2012! Like a Star @ heaven I love you
MARIANA BENDOU
MARIANA BENDOU

Mesaje : 73
Data de inscriere : 10/04/2011
Varsta : 54
Localizare : Onesti

Sus In jos

Re: ONEŞTI-evenimente

Mesaj Scris de Ovidiu Raul Vasiliu la data de Mier Dec 14, 2011 11:32 pm

Sărbători fercite şi dv! Cu prietenie santa rendeer
Ovidiu Raul Vasiliu
Ovidiu Raul Vasiliu

Mesaje : 956
Data de inscriere : 06/04/2011
Varsta : 43
Localizare : Iasi

Sus In jos

Re: ONEŞTI-evenimente

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum